1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nie działają gry ze starego xbox-a

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez rzabost, Maj 2, 2012.

  1. rzabost

    rzabost Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2012
    Posty:
    42
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam serdecznie. Jestem tu nowy bo pierwszy raz mam problem z moim drugim już xbox-em.

    Przeczytałem chyba wszystkie posty jakie mogłem znaleźć w sieci i nic się nie dowiedziałem.

    Problem mój wygląda tak: " posiadam dysk twardy w konsoli, mam na stałe podłączony internet (każda aktualizacja jest zawsze ściągana automatycznie). Kupiłem sobie Xbox 360 Slim. był bez dysku. teraz dokupiłem dysk. Podłączyłem go. Konsola go widzi i wszystko działa (instalują się gry na 360). Ale jak wkładam płytę ze starego xbox-a (np. Hallo 2) to nie włącza mi się ta gra tylko wywala mi komunikat że "muszę pobrać tą grę ponownie".

    Błagam pomóżcie coś bo żona mnie zamorduje. Wywaliłem kase na dysk, obiecałem żonie że jej ulubiona gra "lord of the ring" będzie teraz działać a tu ****. Wcześniej bez dysku był komunikat że musze mieć dysk twardy aby stare gry działały a teraz wkładam płytę i wywala że mam ściągnąć grę ponownie.

    powiem jeszcze że nie używam piratów. konsola zawsze dziewica
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Xanthi

    Xanthi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2011
    Posty:
    62
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sędziszów
    1. Dysk oryginalny czy nie?
    2. Instalowałeś emulator starego xboxa na dysk?
     
  4. rzabost

    rzabost Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2012
    Posty:
    42
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  5. scorpion22

    scorpion22 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 4, 2011
    Posty:
    442
    Polubienia:
    24
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    bynajmniej to nie to samo co przynajmiej...
     
  6. Xanthi

    Xanthi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2011
    Posty:
    62
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sędziszów

    To słabo szukasz ;) Tutaj jest ostateczna wersja emulatora Xbox 360 Backwards Compatability Update - November 2007.zip Instalujesz plik xex na płycie cd bez żadnych folderów :) Dysk wygląda na oryginalny (ale sam wygląd to nie wszystko) , więc emulator powinien być, ale nie zaszkodzi dograć i ten :)

    P.S Naucz się edytować posty, bo w takim tempie to zaraz bana wyłapiesz :)
     
    1 osoba to lubi.
  7. rzabost

    rzabost Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2012
    Posty:
    42
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a czy mogę to zrobić na Pendraku usb. I czy jak ja po podłączeniu dysku do konsoli go sformatowałem to usunełem ten emulator

    ściągnełem ten plik i on ma tylko 12MB po rozpakowaniu. teraz wystarczy że wypalę go na płycie i wsazę ją do konsoli

    a zaczełem ściągać z chomika niby taki emulator ale ma 120 MB. co mam wypalić

    Z pendraka wywaliło błąd. Ale jak wypaliłem to na płycie to ruszylo i zainstalowało się. Po instalacji wyłączylem i włączyłem konsole i po wlożeniu płyty z grą nadal to samo("pobierz grę na nowo").
     
  8. Xanthi

    Xanthi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2011
    Posty:
    62
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sędziszów
    Ten mój jest dobry, niektóre mają po 3 mb i też podobno chodzą. Mój jest sprawdzony i na pewno działa bo ostatnio pewien użytkownik w innym temacie go próbował i działał :)
     
    1 osoba to lubi.
  9. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28109
    Polubienia:
    3215
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Kolego rzabost nie pisz post pod postem. Warn.
     
  10. rzabost

    rzabost Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2012
    Posty:
    42
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    powiem że gdy wypaliłem to na płytę to zainstalowało mi się. Ale jak wkładam płytę z grą to mam ciągle komędę żebym ściągną grę na nowo. Co teraz ?
     
  11. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Dysk byl oryginalnie zapakowany w blister?
     
  12. rzabost

    rzabost Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2012
    Posty:
    42
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  13. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Proponuje sprawdzic gre oraz dysk na innej konsoli, najlepiej z innym dyskiem. Wtedy bedzie mozna dokaldniej okreslic, czy problem tkwi w plycie z gra, dysku twardym, czy samej konsoli.
     
    1 osoba to lubi.
  14. Xanthi

    Xanthi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 20, 2011
    Posty:
    62
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sędziszów
    Ja stawiam że to nieoryginalny dysk i że trzeba będzie go konfigurować od nowa :)
     
  15. Fangos77

    Fangos77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Najprawdopodobniej tak.Gosciu wklada zwykle dyski WD 20gb do obudowy i sprzedaje niby ze jako oryginalne i nowe za 100zl
     
  16. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Mozliwe, ze tak bedzie, ale lepiej sie upewnic, zanim zacznie sie kogos oskarzac. Niestety ludzie robiacy takie walki zapominaja, ze do emulacji wymagana jest oddzielna partycja dla emulacji gier z pierwszego xbox'a. Z drugiej strony dziwie sie, ze konsola sama sobie jej nie tworzy po formacie dysku. Jesli okaze sie, ze to dysk to polecam zakup dysku z obudowa FAT i sama obudowe SLIM. Przelozyc dysk z jednej obudowy do drugiej i sprzedac obudowe FAT. Wtedy bedziesz mial pewnosc, ze dysk jest 100% oryginalny. Cenowo wyjdzie podobnie, chyba nawet mniej (chociaz jak sie uprzesz to dysk idzie zamontowac nawet bez obudowy i wyniesie Cie to max 40zl).
     
    1 osoba to lubi.
  17. rzabost

    rzabost Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2012
    Posty:
    42
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Dziękuję za tak szybkie i profesjonalne odpowiedzi.

    Powiem wam że gry (płyty) są na pewno sprawne ponieważ konsole xbox 360Slim posiadam dopiero od 4 miesięcy a wcześniej miałem 360 białego z dyskiem 60GB. I tam działoło, Później gry do pudełka.

    Posiadam inny dysk tylko że "Seagate" 120gb ( jak coś to mogę go sprzedać, lub zamienić) i tego konsola wogóle nie widzi.

    I teraz rodzi się pytanie: Dysk ten który kupiłem jest 20GB ale konsola widzi tylko 13GB. Czy to nie oznacza że dysk ma już dwie partycje i konsola pokazuje mi tylko tą do użytku dla mnie ?
    a drugie pytanie to: jeśli musiałbym podpiąć dysk pod komputer to jakie miałbym zrobić dwie partycje na tym dysku (jaki format, wielkość)
     
  18. Fangos77

    Fangos77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Sciagasz obraz partycji i za pomoca programu importujesz ja na dysk.Wybacz ale zapomnialem nazw, niech koledzy pomoga
     
  19. invisible

    invisible Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2007
    Posty:
    380
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Zaopatrz sie w program Xplore 360 Extreme2 i sprawdz, czy istnieje druga partycja przeznaczona do emulacji.

    PS. Jak jej nie bedzie to:
    - formatujesz dysk w konsoli
    - wyciagasz dysk z obudowy i podlanczasz do PC (np. za pomoca obudowy zewnetrznej dla dyskow 2.5 cala)
    - pobierasz partycje 2 ( http://download.digiex.net/Consoles/Xbox360/Partition2.rar ) i ja wypakowujesz
    - odpalasz program Xplore 360 Extreme ( http://digiex.net/attachments/downl...-20gb-120gig-download-xplorer360-extreme2.rar )
    - wybierasz zakladke Drive--> Open--> Harddrive or Memcard...
    - nastepnie wybierasz ponownie zakaldke Drive -->Restore Partition 2 i klikasz w pobrana partycje z rozszezeniem .bin
    - podlanczasz dysk do konosli i musi hulac :7
     
    1 osoba to lubi.
  20. rzabost

    rzabost Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2012
    Posty:
    42
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    INVISIBLE jesteś wielki !!!!

    Już ściągnełem programik ktory podałeś, nie działa link z partycją ale znalazłem gdzie indziej (Xbox 360 Partition 2 Download (Xbox 1 Emulator)) I plik ma 176 MB. To ten ? teraz muszę kupić tulko kabel aby połączyć dysk z kompem i bedę działał. Bardzo dziękuje za pomoc. Tematu nie zamykam bo bedę próbował i napiszę co wyszło.
     
  21. Fangos77

    Fangos77 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 19, 2011
    Posty:
    49
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kup kabel SATA , koszt ok 1-5zl
     
Wczytywanie...

Poleć forum