1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie działają nowsze gry

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez equinox, Styczeń 19, 2013.

  1. equinox

    equinox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema

    Mój sprzet to slim z lt 3.0


    Mam problem z nagrywaniem nowszych gier jak np.battelfield 3, forza, halo 3 itd.

    Po poprawnym nagraniu na konsoli wyskakuje błąd z wyczyszczeniem sciereczką.


    Nagrym specjalnie kupioną do tego nagrywarką na verbatimach, starsze gry hulają bez problemu,


    Czego to może być wina?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
  4. equinox

    equinox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Flaschowałem swojego ihasa i nagrywałem według tego poradnika ;/
     
  5. the_mask

    the_mask Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    232
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Suwał‚ki, Poland
    Odp: Nie działają nowsze gry

    Widocznie cos masz źle ustawione. Eeprom? Booktype?

    Wysłano z HTC EVO 3D przy użyciu SwiftKey :)
     
  6. equinox

    equinox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mówisz o ustawieniach imgburn? Chyba to nie to, bo inne gry działają bez lipki
     
  7. the_mask

    the_mask Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    232
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Suwał‚ki, Poland
    Odp: Nie działają nowsze gry

    Przed nagraniem skanuje dobrze ustawionym abgxem?

    Wysłano z HTC EVO 3D przy użyciu SwiftKey :)
     
  8. equinox

    equinox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Szczerze to nigdy nie skanowałem, czy to coś da? Tak jak mówiłem, nagrywałem mase gier i wszystko działa
     
  9. the_mask

    the_mask Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2012
    Posty:
    232
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Suwał‚ki, Poland
    Odp: Nie działają nowsze gry

    Jeżeli przyczyną jest zły obraz to da.

    Wysłano z HTC EVO 3D przy użyciu SwiftKey :)
     
  10. equinox

    equinox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie obraz jest dobry, bo wszyscy inni użytkownicy nagrywają ten sam i hula bez lipki.

    Co to może być?
     
  11. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
  12. equinox

    equinox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To zrobi jakąś różnice? Bo nie wiem czy wypalać kolejną płyte
     
  13. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    no ja nie wiem jak wczesniej miales ,skad byl obraz czy opis byl prawidlowy , ja robie tak za kazdym razem i mam pewnosc ze gra jest pod lt 3.0 , jesli chce pod lt 2.0 to uzywam jeszcze xbc , najwazniejsze zeby zrobić to od nowa i wtedy abgx ci pokaze czy wszystko w porzadku :) 5 min nie zbawi a doda pewnosci :) w 100%
     
  14. equinox

    equinox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [​IMG]


    Flaschowałem jeszcze raz nagrywarke, zrobiłem nowy obraz abgxem(napis był zielony i obraz był okej) i pierwszy raz mi taki błąd wyskoczył, naciskam ponów próbę lub kontynuuj i naped zakręci przez sekunde i znowu ten sam błąd

    Nagrywałem battelfielda 3


    Log:


    I 12:48:24 Microsoft Windows 7 Professional Edition (6.1, Build 7600)
    I 12:48:24 Total Physical Memory: 3*143*640 KB - Available: 1*807*596 KB
    W 12:48:24 Duplex Secure's SPTD driver can have a detrimental effect on drive performance.
    I 12:48:24 Initialising SPTI...
    I 12:48:24 Searching for SCSI / ATAPI devices...
    I 12:48:26 -> Drive 1 - Info: MATSHITA DVD-RAM UJ-850S 1.40 (E:) (ATA)
    I 12:48:26 -> Drive 2 - Info: XY7652P JSC572X 1.01 (G:) (ATAPI)
    I 12:48:26 -> Drive 3 - Info: XY7652P JSC572X 1.01 (F:) (ATAPI)
    I 12:48:26 -> Drive 4 - Info: XY7652P JSC572X 1.01 (H:) (ATAPI)
    I 12:48:26 -> Drive 5 - Info: XY7652P JSC572X 1.01 (I:) (ATAPI)
    I 12:48:26 -> Drive 6 - Info: ATAPI iHAS124 B AL0S (J:) (USB)
    I 12:48:26 Found 4 DVD-ROMs and 2 DVD±RW/RAMs!
    I 12:50:48 Operation Started!
    I 12:50:48 Source File: D:\pojedynczeeee\Bat47tlefie5ld3XDVD2-elamigos\Battlefield.3.Disc.2-XPG.dvd
    I 12:50:48 Source File Sectors: 4*267*015 (MODE1/2048)
    I 12:50:48 Source File Size: 8*738*846*720 bytes
    I 12:50:48 Source File Volume Identifier: DVD_ROM
    I 12:50:48 Source File Volume Set Identifier: 64ce0000MS UDFBridge
    I 12:50:48 Source File Application Identifier: CDIMAGE 2.45 (12/06/2000 TM)
    I 12:50:48 Source File Implementation Identifier: Microsoft CDIMAGE UDF
    I 12:50:48 Source File File System(s): ISO9660; UDF (1.50)
    I 12:50:48 Destination Device: [0:0:0] ATAPI iHAS124 B AL0S (J:) (USB)
    I 12:50:48 Destination Media Type: DVD+R DL (Disc ID: MKM-003-00)
    I 12:50:48 Destination Media Supported Write Speeds: 2,4x; 4x; 6x; 8x
    I 12:50:48 Destination Media Sectors: 4*267*040
    I 12:50:48 Write Mode: DVD
    I 12:50:48 Write Type: DAO
    I 12:50:48 Write Speed: 2,4x
    I 12:50:48 DVD+R DL Reserve Track: No
    I 12:50:48 Link Size: Auto
    I 12:50:48 Lock Volume: Yes
    I 12:50:48 Test Mode: No
    I 12:50:48 OPC: Yes
    I 12:50:48 BURN-Proof: Enabled
    I 12:50:48 Write Speed Successfully Set! - Effective: 3*324 KB/s (2,4x)
    I 12:50:48 Book Type Setting: DVD-ROM
    I 12:50:48 Advanced Settings - Force HT: No, Online HT: No, OverSpeed: No, SmartBurn: Yes
    I 12:51:25 Optimal L0 Data Zone Capacity: 2*133*520
    I 12:51:25 Optimal L0 Data Zone Method: Copied From Original Disc
    I 12:51:25 Set L0 Data Zone Capacity Succeeded!
    I 12:51:27 Filling Buffer... (80 MB)
    I 12:51:29 Writing LeadIn...
    I 12:51:31 Writing Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 4267014)
    I 12:51:31 Writing Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 4267014)
    I 12:51:31 Writing Layer 0... (LBA: 0 - 2133519)
    I 13:13:27 Writing Layer 1... (LBA: 2133520 - 4267014)
    I 13:35:30 Synchronising Cache...
    I 13:35:35 Closing Track...
    I 13:35:36 Finalising Disc...
    I 13:36:27 Exporting Graph Data...
    I 13:36:28 Graph Data File: C:\Users\Pawel\AppData\Roaming\ImgBurn\Graph Data Files\ATAPI_iHAS124_B_AL0S_20-STYCZEŃ-2013_12-50_MKM-003-00_2,4x.ibg
    I 13:36:28 Export Successfully Completed!
    I 13:36:28 Operation Successfully Completed! - Duration: 00:45:39
    I 13:36:28 Average Write Rate: 3*233 KB/s (2.3x) - Maximum Write Rate: 3*404 KB/s (2.5x)
    I 13:36:28 Cycling Tray before Verify...
    W 13:36:34 Waiting for device to become ready...
    I 13:36:49 Device Ready!
    I 13:36:51 Operation Started!
    I 13:36:51 Source Device: [0:0:0] ATAPI iHAS124 B AL0S (J:) (USB)
    I 13:36:51 Source Media Type: DVD+R DL (Book Type: DVD-ROM) (Disc ID: MKM-003-00)
    I 13:36:51 Source Media Supported Write Speeds: 2,4x; 4x; 6x; 8x
    I 13:36:51 Image File: D:\pojedynczeeee\Bat47tlefie5ld3XDVD2-elamigos\Battlefield.3.Disc.2-XPG.dvd
    I 13:36:51 Image File Sectors: 4*267*015 (MODE1/2048)
    I 13:36:51 Image File Size: 8*738*846*720 bytes
    I 13:36:51 Image File Volume Identifier: DVD_ROM
    I 13:36:51 Image File Volume Set Identifier: 64ce0000MS UDFBridge
    I 13:36:51 Image File Application Identifier: CDIMAGE 2.45 (12/06/2000 TM)
    I 13:36:51 Image File Implementation Identifier: Microsoft CDIMAGE UDF
    I 13:36:51 Image File File System(s): ISO9660; UDF (1.50)
    I 13:36:51 Read Speed (Data/Audio): MAX / MAX
    I 13:36:52 Verifying Session 1 of 1... (1 Track, LBA: 0 - 4267014)
    I 13:36:52 Verifying Track 1 of 1... (MODE1/2048, LBA: 0 - 4267014)
    I 13:36:52 Verifying Layer 0... (LBA: 0 - 2133519)
    W 13:45:26 Failed to Read Sectors 1885472 - 1885503 - Reason: L-EC Uncorrectable Error
    W 13:45:37 Failed to Read Sector 1885488 - Reason: L-EC Uncorrectable Error
    W 14:09:24 Retrying (1)...
    W 14:09:31 Retry Failed - Reason: L-EC Uncorrectable Error
    W 14:09:33 Retrying (2)...
    W 14:09:40 Retry Failed - Reason: L-EC Uncorrectable Error
    W 14:09:43 Failed to Read Sector 1885488 - Reason: L-EC Uncorrectable Error
    W 14:09:50 Failed to Read Sector 1885489 - Reason: L-EC Uncorrectable Error
    W 14:10:00 Failed to Read Sector 1885490 - Reason: L-EC Uncorrectable Error
    W 14:10:46 Failed to Read Sector 1885491 - Reason: L-EC Uncorrectable Error
    W 14:16:57 Retrying (1)...
    W 14:17:04 Retry Failed - Reason: L-EC Uncorrectable Error
    W 14:17:11 Failed to Read Sector 1885491 - Reason: L-EC Uncorrectable Error
    W 14:17:19 Failed to Read Sector 1885492 - Reason: L-EC Uncorrectable Error
     
  15. koziel

    koziel Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Piaseczno
    Ja mam podobny problem tylko moja konsola jest z konca 2008 roku ma LT 3.0.
    Stare gry mi śmigają jedna z najnowszych to fifa street mowie o piratach.Z orginałek smiga dance central 2 i kila innych gierek. Kupilem ostatnio orginalna forze horrizon i mi kaze przetrzeć ściereczką i tyle z grania... Koleś któremu oddałem do przeróbki mówi że to wina lasera ale jakoś średnio był przekonany.Jak nagrał na dysk mówił że smiga.
    Czy to na pewno moze byc wina lasera?
     
  16. equinox

    equinox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nikt nie ma pomysłu czego to może być wina?
     
  17. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    czemu mk 003 nagrywasz x2.4x i spróbuj w trybie awaryjnym nagrać może pomoże.
     
  18. equinox

    equinox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co to mk003?

    Nagrywam z prędkością 2.4 tak jak w poradniku
     
  19. equinox

    equinox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  20. wafel23

    wafel23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 27, 2011
    Posty:
    1278
    Polubienia:
    163
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    GreenBeach
    mk003 to id verbatimow zwieksz bufory na 512 bo masz 80mb
    tu masz ustawienia dla ihasa pod verby
    Force Hyper Tuning: Disabled
    ? Online Hyper Tuning: Disabled
    ? Overspeed: Disabled
    ? SmartBurn: Enabled

    ? Włącz OPC ( zakładka Write -> Page1 -> Perform OPC Before Write ).

    ? Bufor ( zakładka Tools -> Build -> Page2 -> Read Buffer Size )
    ustaw na maksymalny, czyli na 512MB.

    ? Zakładka I/O -> Page2 -> Buffer Size -> 512MB
     
  21. equinox

    equinox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 28, 2010
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przeprasza że tak późno odpisuje, ale dopiero verbatimy dorwałem.


    gdzie moge zmienić te ustawienia:
    Force Hyper Tuning: Disabled
    ? Online Hyper Tuning: Disabled
    ? Overspeed: Disabled
    ? SmartBurn: Enabled
     
Wczytywanie...

Poleć forum