1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nie dzialaja piraty

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez fusse, Lipiec 18, 2011.

  1. fusse

    fusse Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam

    mam pytanko, mianowicie, zakupilem plyte od xboxa z rodem, zrobilem jej (wlasnorecznie) reballing, konsola wstala, mialem swoj stary naped samsunga jak mialem jeszcze z 2 lata temu xboxa i wrzucilem do tego naprawionego xobxa ten naped majac nadzieje,ze piraty stare ktore mam beda nadal dzialac, niestety nie dzialaja. z tego co zauwazylem to chyba mam raczej jakis nowy dash, bo juz cos jest napisane o kinectcie.

    naped samsung z iextreme 1.6 plyta to xenon z 2005 roku.

    czy mozna cos z tym zrobic zeby te piraty dzialaly nadal?

    kiedys w tym siedzialem,lecz juz wypadlem z tematu, a konsole naprawilem hobbystycznie dla dziewczyny ;)

    pozdrawiam!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Jak masz najnowszy dash to usunął on przeróbkę i trzeba wgrac ja od nowa, najnowszy to LT+ 1.9
     
  4. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    Musisz miec klucz, zeby wgrac ixtreme. Jak masz nowy dash to raczej klucza nie wyciagniesz.
     
  5. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Nie jestem pewien tego, co napiszę, ale skoro kupiłeś nową płytę główną do xboxa, to do twojego napędu samsunga muszisz wgrać klucz tego napędu, który wcześniej współpracował z zakupioną płytą. Jeśli jestem w błędzie, to niech ktoś mnie poprawi. Natomiast z wyciągnieciem klucza nie ma problemów, więc możesz spróbować przerobić napęd jeszcze raz.
     
  6. JTAG

    JTAG Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2011
    Posty:
    180
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Tuż za rogiem :)
    Wyciągnięcie klucza z płyty głównej przy nowym dashu jest prawie nie możliwe. Ale ktoś na forum się ogłaszał źe robi to za 150zl.
     
  7. fusse

    fusse Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    glupie pytanie,ale nie mam ori gier. beda dzialac normalnie? w ogole to da sie przerobic samsunga na lt+? nie napisalem,ale razem z ta plyta dostalem rowniez naped od tej plyty(tak sie domyslam) ale nie sprawdzalem go nawet i odrazu wrzucilem swoj naped. w takim wypadku gdy mam naped od plyty ori, cos mozna pokombinowac? naped ktory mam przerabialem sam jakies 2lata temu.
     
  8. bgszef!

    bgszef! Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2011
    Posty:
    969
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    w Miescie
    sprobuj wyciagnac klucz z napedu co dostales do tej plyty, a nastepnie wgraj do swojego (jak sie uda wyciagnac)
     
  9. piko37

    piko37 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    166
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Zgorzelec
    Nawet przy najnowszym dashu mozna wyciagnac klucz z napędu w Xbox 360 "PHAT". W slmie jest to nie mozliwe po aktualizacji ale w starszej wersji jak najbardziej mozna.
     
  10. fusse

    fusse Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam

    Panowie, dosflashem zgralem klucz z tego napedu ktory dostalem do plyty , w jungle wyskoczylo ,ze ma iextreme 1.61 . przerobilem go w jungle z LT 1.9 ( nie wiem czy dobry wybralem, bo dla samsunga byly dwa foldery, w jednym byl 1.9 a w drugim chyba 1.0 , wybralem 1.9 ) nastepnie pod dosflashem zaprogramowalem naped, wrzucilem do konsoli i niestety nadal jest to samo. nie czyta piratow, tylko wkaldam plyte i sama startuje , pokazuje sie plansza xbox i to wszystko:/ co zle zrobilem ?
     
  11. fusse

    fusse Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    przed chwila sflashowalem go jeszcze wersja 1.0 LT ,ale efekt jest ten sam, piraty traktuje jako odtworz DVD. chyba wyglada to na podmieniony napęd?
     
  12. fusse

    fusse Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie, nikt nic nie podpowie? !
     
Wczytywanie...

Poleć forum