1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie działają skróty robione przez quickboota! Co robić? Pomocy!

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez Misiek3600, Maj 11, 2011.

  1. Misiek3600

    Misiek3600 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 8, 2010
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Witam. Od paru dni próbuję zrobić skrót programem quickboot do swojej konsoli jtag. Wszystko fajnie, robie skrót wrzucam do content do pliku 0000000000000000 no i potem do odpowiedniego albo do gier demo albo do gier pełnych. Oczywiście podaję całą ścieżkę hhd1:\aplikacje\.......\default.xex. No i problem polega na tym, że konsola widzi ten skrót wszystko ok, włączam ten skrót i chwile konsola myśli jest czarny ekran i wyrzuca mnie do głównego menu xboxowego. Co trzeba zrobić może ktoś wie? Może ktoś miał podobny problem i udało mu się to rozwiązać. Bardzo prosiłbym o jakiekolwiek podpowiedzi.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. fotis1985

    fotis1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie, podzielcie się swoją wiedzą!
     
  4. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
  5. fotis1985

    fotis1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ok zaraz spróbuję i Ci powiem co i jak. którego quickboota używasz v 2.1?
     
  6. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Używam 2.0
     
  7. fotis1985

    fotis1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety nie działa. To samo jest o czym pisał wcześniej kolega. Przechodzi mi do głównego menu. Może coś nie tak z tymi ścieżkami ? Albo np. Freestyle dash 2.0 do którego próbuję zrobić skrót, powinnien być na partycji hdd1: a nie np w folderze hdd1:\aplikacje\ może to ma jakieś znaczenie? To samo z grą też nie działa, robie ten skrót do mortal kombat tego nowego, wszystko widzi jest super, ale nie działa. O co chodzi!?
     
  8. fotis1985

    fotis1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Też chodzi mi o to czy musi być xbox z kompem podłączony bezpośrednio, czy np mam na pendrivie fsd2.0 robie sobie skrót i wrzucam, czy jak? czy on wtedy ma inną ściężkę bo jest na penie?
     
  9. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    A jak wpisujesz w polu ścieżki (Path)?
    \hdd1\games\mortal9\ czy \games\mortal9\ ?

    A co do FSD to nie wiem, bo mam go jako główny dash, który startuje automatycznie po włączeniu konsoli.

    EDIT:
    Quick Bootem nie da się zrobić skrótu na pendrive. Tylko na dysk wew.
     
  10. fotis1985

    fotis1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli muszę mieć wyjęty dysk z konsoli i podłączony do laptopa przez party buffalo drive explorer, żeby go widział i dopiero wtedy mogę robić skrót?
    Wpisuję ten pierwszy wpis. Hdd1:\games\mortal\ i tworzy się skrót w głównym menu xboxa, ale też nie działa..
     
  11. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Ja się ciebie pytałem jak masz skrót zrobiony. Jeśli masz na początku właśnie \hdd1\ to taki nie będzie działać. Weź sobie wrzuć na pendrive XeXMenu 1.1 on ma wbudowany FTP. Nie będziesz musiał podpinać dysku.
    Żeby skrót działał gra, aplikacja czy cokolwiek innego musi być na wewnętrznym dysku konsoli!

    EDIT: Dlaczego nie przerobisz tego mortala do GOD tylko bawisz się w skróty? Użyj iso2god i przekonwertuj obraz do GOD i taki wrzuć na dysk w konsoli.
     
  12. fotis1985

    fotis1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    JA mam dysk wewnętrzny jako główny a nie pendrivea. Chodzi mi o to że jak tworze skrót na kompie quick botem, to wrzucam go na pena, a potem wrzucam ją do dysku wewnętrznego poprzez xex menu 1.1 i wrzucam tak jak jest napisane do katalogu content/16 zer,\ cod 999\ i ten 800 na dema. I też nie działa
     
  13. fotis1985

    fotis1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam gre w folderze hdd1:\Games\dirt2 jak mam to wpisać w quickboot np. jak to zrobić? czy teraz się rozumiemy
     
  14. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
  15. fotis1985

    fotis1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No więc tak. Mam dysk wewnętrzny na którym to wszystko jest i działa. Mortal też jest zrobiony nxe.god. Chciałbym zrobić żeby skróty były w głównym menu. A o te skróty chodziło mi o to że ja robie je quickbootem na kompie wrzucam, na pena, a potem wrzucam do pliku content/0000/ i do tego demo. i widzi grę w demo i nie działa dalej. W każdym bądź razie podłączyłem teraz przez kabel lan ten xboxowy xboxa z laptopem. Odpalam xex menu 1.1 jest tam rzeczywiście adress ip, dodaje go w quick boot v2.1 gdy się pyta uploadować, ale coś dalej nie działa, jest bliski zwariowania :)

    A powiedz mi jakbyś wpisał i zrobił skrót tak jak mam gre hdd1:\Games\Dirt2 no i jak to zrobić? Jaką ściężkę.
    Jestem bardzo wdzięczny za pomoc! jesteś jedyny który się odżywia
     
  16. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Przecież wyżej na zdjęciu ci pokazałem jak zrobić skrót do dirta...
     
  17. fotis1985

    fotis1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem wiem, myślałem że post się nie dodał, bo coś z netem się zwaliło. Zaraz to sprawdzę.
     
  18. fotis1985

    fotis1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Już wiem w czym był błąd. trzeba było zedytować tam na ścieżce w tym programie, standardowo jest Game Name\Game Name. Już wiem. Badzo dziękuję za pomoc. Teraz mam inny problem :D z ikoną, ściągam ikone dirt 2 wrzucam, ale na głównym jest ikonka kotka z tego kinectanimals... dziwne...
     
  19. fotis1985

    fotis1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Już wiem dlaczego nie działało. Pomógł mi bardzo w tym wszystkim Twój screenshot. Nie edytowałem ściężki tam gdzie jest Games Name\Games Name tam trzeba było zmienić. Wystarczyło dwukrotnie kliknąć i to zedytować. A teraz pytanie odnośnie ikon do ilu kb ma być zdjęcie, bo jak raz była większa ikonka, to zrobił się tygrysek kinect animals chyba to defaultowy. Jestem CI bardzo wdzięczny. Bardzo mi pomogłeś!!!
     
  20. fotis1985

    fotis1985 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 23, 2009
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Gdzie mogę kliknąć żeby CI podziękować!!!! Jesteś jedyną osobą która podjęła się tego tematu. Mam nadzieję że przyda się też innym
     
  21. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    Obrazek ma mieć rozmiar 64x64 i być w png.

    btw. EDYTUJ POSTY!!
     
Wczytywanie...

Poleć forum