1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie działająca gra XBLA na RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez John Doent, Listopad 5, 2013.

  1. John Doent

    John Doent Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Los Angeles, California, United States
    Witam, wiem że sporo tych tematów już tu powstało na ten temat, ale z czytając je nie pomogły mi z moim problemem ... Mianowicie, od tygodnia moze dwóch mam RGH i do końca nie wiem co i jak z tym. Narazie ogarnełem tylko jak wrzucać gry na dysk jak je rozpakować jak dodać DLC i nie które gry XBLA ale za groma nie moge ogarnąć minecrafta... Czytałem coś o odblokowaniu gry w xm360 czy coś takiego. Robiłem to i nie pomogło. W zasadzie nawet bez tego nie ma czegoś takiego że mam gre trial. A problem wygląda tak:

    włączam gre w menu głównym biore new game wyrzuca mnie do okna logowania, wybieram profil, i wtedy sie konsola wyłącza. Wcześniej bez ściągania update miałem ładowanie świata itd. i pod koniec napis coś tam fatal error nie pamietam całości bo to pare dni temu było. Wiem że mam FSD 3.0b rev 775 i ten oryginalny dash 2.0.16537.0. Jeżeli jeszcze podać jakieś numerki cyferki to prosze przy okazji napisać gdzie to patrzeć i przepisać ;) Pozdrawiam



    poprzedni temat został usunięty nie wiem dla czego... no trudno.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Semimav

    Semimav Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2010
    Posty:
    148
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    Przerzuc to na jakis inny nosnik...

    Czesto spotykane powody "Fatal-a"::

    - badziewny dysk, pen
    - badziewna przejsciowka HDD->USB
    - stary FSD
    - stary dashlaunch

    Mozesz jeszcze sprawdzic cos takiego:
    Wejdz sobie w ustawienia FSD i ustaw predkosc wentylatorow na 80% i zobacz czy ruszy...
    U mnie kilka razy pokazal sie fatal...myslalem ze to z powodu dysku ale ustawienie w dashlaunchu temp max po 60 stopni dla kazdego procka zalatiwlo sprawe:).
     
  4. John Doent

    John Doent Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Los Angeles, California, United States
    Hmm, ustawiłem wiatraki na 80% (cała operacja odbyła sie na tylko co włączonej konsoli więc temperatury do 50 stopni nie doszły) ale i tak ten sam efekt. Konsola sie wyłączyła. Gre odpalam z dysku na którym mam już inne gry i tylko ta jedna nie działa. Spróbuję później z innym obrazem jeszcze.


    EDIT:
    Spróbowałem również przenieść na pendrajwa gre, ale efekt ten sam. Dodam że bez różnicy czy zaloguje sie przed włączeniem gry czy po właczeniu, oraz czy zaloguje sie przez gre czy po wcisnięciu guide buttona. Drugi profil taki sam efekt.
     
  5. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    usuń dlc które wprowadzają skiny.

    To nie ma nic wspólnego z temperaturą.

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  6. John Doent

    John Doent Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Los Angeles, California, United States
    mam tylko minecraft, to co pobrałem to tylko Tittle Update. Z włączonym update'em ostatnim (chyba TU 15) czy z pierwszym, efekt jest ten sam, konsola sie wyłącza...
     
  7. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    hmm, ściągnij minecrafta z innego źródła, wyczyść pamięć podręczną w nxe dash.

    przy tym update tez mi sie konsola zawiaszała ale ja usunąłem te dlc z skinami i ruszyło

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  8. John Doent

    John Doent Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Los Angeles, California, United States
    Okej spróbuje, ale poprosze jeszcze o instrukcje, jak wyczyścić tą pamięć ;]
     
  9. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    oryginalny dash / ustawienia / pamięć masowa / '' y'' / wyczyść pamięć podręczną

    jak nie pomoże, usuń Tu i wgraj ręcznie

    tak na marginesie, bez TU działa normalnie?

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
  10. John Doent

    John Doent Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Los Angeles, California, United States
    wrzuciłem inną wersje (complex) przerobiłem na xex efekt ten sam gra jest odblokowana i nie stety włączam i sie konsola zaraz zawiesza i wyłącza. Bez update nie działa, ostatnio co działało to tylko ładowanie świata i fatal error. Teraz po czyszczeniu pamięci też nie działa ...


    EDIT:

    przerzuciłem gre z content do folderu z grami i o dziwo działa. Ale bez updatów żadnych jest, zobacze czy z updatem zadziała.


    Edit2:

    ehh... okazało się że wtedy nie odblokowałem gry. Teraz doszedłem w końcu do tego jak to zrobić. Odblokowałem ją miałem w menu nowy guzik "download content", ale po odpaleniu play game fatal error. Teraz to już nie wiem... ściągać update?
     
  11. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    od complex? to wersja pudełkowa i tam o ile pamiętam jest inne media id niż w xbla wiec update nie będzie czytać

    edit: spróbuj ale watpie że odpali bo o ile pamietam wersja pudełkowa ma inne media id niż xbla. Jak nie bedzie czytać przypomnij sie na pw po południu, wyślę link do działającej wersji minecraft xbla

    Wysyłane z mojego MT11i za pomocą Tapatalk 2
     
    1 osoba to lubi.
  12. John Doent

    John Doent Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 5, 2013
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Los Angeles, California, United States
    Dobra załatwiona sprawa. Wersja od Complex działa po przerobieniu na xex, problem tkwił w "launch.ini." mianowicie tam były dwie opcje fakelive oraz contpath ustawione na true, trzeba je na false przełączyć...
     
Wczytywanie...

Poleć forum