1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie działające 720p na telewizorze HD Ready (Xbox 360)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez SaJmoN17099, Maj 7, 2016.

  1. SaJmoN17099

    SaJmoN17099 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam. Mam już w miarę starego Xboxa 360 Elite i telewizor Panasonic Viera TX32LE8PS. I mam z nim problem, bo mogę swobodnie na nim grać tylko w rozdzielczości 480p. Gdy wybiorę rozdzielczość 720p to Xbox wyświetla niepoprawnie obraz:
    [​IMG]
    Najgorsze jest to, że gdy wybiorę 720p i wybiorę opcję "tak" to mam pokazane następne menu, gdzie wtedy obraz staje się normalny i jest komunikat, że obraz jest wyświetlany w 50hz i mam do wyboru czy obraz jest wyświetlany poprawnie lub nie. Jeśli wybiorę tak, to obraz znów stanie się taki jak na zdjęciu, jeśli wybiorę nie, to obraz też będzie taki jak na zdjęciu. Jak ręcznie spróbuję ustawić rozdzielczość na 1360x768 to telewizor mi nic nie pokazuje, mam czarny ekran. To dziwne, bo telewizor ten jest HD Ready i spokojnie powinien wspierać tę rozdzielczość. Przecież różnica między 1360x768 a HD Ready 1366x768 to tylko 6 pikseli, więc u góry i u dołu powinienem mieć 3 pikselowe paski, a nie cały czarny ekran.

    Korzystam z kabla HDMI, nie mam kabla AV. Żeby spróbować wybrać rozdzielczość 1360x768 musiałem wyłączyć "Wyświetl wykryte ustawienia".
    Ten Xbox 360 ma też stary soft z 2012, bo dawno go nie podłączałem do internetu. Nie miałem takiej potrzeby, bo nie mam konta Xbox Live Gold a dema mnie zbytnio nie interesują. Ale soft to raczej nie jest problemem. Być może sam model Xboxa jest problemem, bo to Xbox 360 Elite, a nie Slim.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ustaw full HD i zobacz
     
  4. SaJmoN17099

    SaJmoN17099 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie mogę ustawić 1080p, ale mogę ustawić 1080i. 1080i jest gorsze od 720p więc go nie chcę, ale nawet jak je wybiorę to jest to samo co na zdjęciu przedstawiającym rozdzielczość 720p. 1080p na pewno nie zadziała bo to telewizor HD Ready.

    Kolejna rzecz - czasem jak się wybierze wyższą rozdzielczość, np. 720p żeby telewizor migał i obraz był pocięty, tak jak na zdjęciu, to potem jak się zmieni na 480p niektóre piksele z trybu 720p zostają. Np. na dole był taki lekki, przezroczysty pasek menu z trybu 720p, mimo że ustawiłem rozdzielczość znów na 480p. Jednak po szybkim klikaniu w różne menu żeby obraz się szybko zmieniał, to wtedy te przezroczyste pozostałości znikają.
     
    Ostatnio edytowane przez moderatora: Maj 8, 2016
  5. maker3

    maker3 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2010
    Posty:
    725
    Polubienia:
    72
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Zrób może tą aktualizacje, a nuż była jakaś poprawka.
    Telewizor ma ma wejście component (3 chinche do obrazu + 2 do dźwięku)? Jak tak, to pozostaje zakupić kabel AV.
    Wysłano z Lumia 920
     
  6. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Elitka miała już hdmi czy łączysz się po av?
     
  7. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28126
    Polubienia:
    3216
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
    Nawet falcony już HDMI miały.
     
  8. SaJmoN17099

    SaJmoN17099 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Przecież Xbox 360 jest podłączony kablem HDMI z portu Xbox 360 Elite do wejścia HDMI w telewizorze, i 480p działa normalnie a inne rozdzielczości nie chcą normalnie działać. W czym kabel AV byłby lepszy od HDMI jeśli inni mogą podłączyć swoje Xboxy kablem HDMI do jakiegoś telewizora i mają HD?
     
  9. SaJmoN17099

    SaJmoN17099 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Z czym może być związane takie "pocięcie" ekranu przy 720p lub 1080i albo całkowity brak wyświetlania obrazu przy prawie natywnej rozdzielczości telewizora?
     
  10. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Kolego to jest gdybanie. Juz wyciagam szklaną kule i zdiagnozuje problem.
    Skoro po HDMI jest źle, logiczne sprawdzić po AV. Może być OTV, złącze HDMI, kabel HDMI, grafika.
     
  11. SaJmoN17099

    SaJmoN17099 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ok, sprawdzę AV, tylko muszę najpierw kupić ten kabel. Najdziwniejsze jest to, że przez HDMI 480p działa, a 720p już nie.
     
  12. SaJmoN17099

    SaJmoN17099 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam. Kabel AV i aktualizacja konsoli nie pomogły. Macie jeszcze jakieś pomysły? Gdy używam kabla AV nie mogę też odnaleźć opcji ustawienia 1366x768. Gdy ustawię 720p w 60hz obraz jest jeszcze bardziej pocięty, właściwie jest pocięty do tego stopnia że nie można nic zobaczyć. W 50hz obraz jest idealny, ale znowu - gdy wybiorę tak, to konsola automatycznie zmienia częstotliwość na 60hz.
     
  13. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Próbowałeś 1080p?
     
  14. Mat3j86

    Mat3j86 Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2015
    Posty:
    32
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Sprawdź ustawienia telewizora, rozdzielczości muszą się ze sobą zgadzać, nie wiem jak u ciebie ale mój funai ma możliwość ustawienia w czym ma nadawać. Jak nadaje w 720 a odbiera w 1080 to czy tym podobne to nic innego że są cyrki z obrazem...
     
  15. SaJmoN17099

    SaJmoN17099 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 7, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    1080p nie działa, to tylko telewizor 1080i. Gdy wybiorę 1080p jest czarny ekran, w ustawieniach telewizora nic nie ma związanego z rozdzielczością i w Xbox nie mogę z kablem AV odnaleźć opcji do ręcznego ustawienia rozdzielczości.

    To najprawdopodobniej problem z częstotliwością.
     
Wczytywanie...

Poleć forum