1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie działający Kinect na RGH

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez witexor, Sierpień 27, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. witexor

    witexor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Kilka problemów z XBOXEM

    Witam. Mam problem. Dziś odebrałem xboxa, jest po przeróbce RGH oraz LT 3.0. Gdy włączamy konsolę z podłączonym kinectem pisze że Kinect wymaga akutalizacjii. Gość co mi go przerabiał powiedział że nie można akutalizować bo rgh przestanie działać. Jak więc mam zrobić by kinect działał :/ ?

    Dodam że na płycie którą od niego otrzymałem jest plik tekstowy o takiej treści:

     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    sprawdz w ustawieniach jaki masz numer dasha

    pobierz TAKI SAM
    zmien nazwe folderu na $$ystemupdate

    pen format do fat32

    folder $$ystemupdate na pena i do konsoli i woila kinect dziala
     
  4. witexor

    witexor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Nie działa :( Pendrive 8GB, FAT 32, wrzuciłem tam ten folder (dokładnie tak jak podałeś), wcześniej pobrałem go ze strony microsoftu akurat był pod mojego dasha 15574. Włożyłem pendrive do konsoli, zrestartowałem konsolę, i nic. Żaden update się nie robi :(

    Kolejne parę problemów znalazłem.
    Otóż ma to RGH, i nie wiem jak to obsłużyć (tak wiem jest multum poradników itd, tyle że ni cholery nic z nich nie czaje) Nie wiem czy mam wgrane FSD(da się to sprawdzić?) Szukałem w googlach i znalazłem Screeny FSD i nie wygląda to tak u mnie. Ja mam wygląd metro, czytałem coś że może to być jakiś dash nxe.

    Mam również problem z odpaleniem gier, ale do tego chyba powoli dochodzę sam. Napiszę o czym myślę, jak co to mnie poprawcie :D
    Muszę zgrać na pena FAT32 grę przerobioną już, włożyć pena do konsoli, odpalić XexMenu, skopiować grę na dysk twardy konsoli do HDD:/Content/000000000000/ I powinno pokazywać ją w "Moje Gry" ?
    Jeśli jest tak jak napisałem to czy da się odpalić grę bez zgrywania jej na dysk konsoli ?


    @Bardzo proszę o pomoc, bez odsyłania do poradników, gdyż potrzebuję uruchomić gry wraz z kinectem jak najszybciej (imprezka mała się szykuje i chcemy pograć .) a ogarnięciu samemu tego nie będzie łatwe a wręcz czasochłonne. Tak więc poraz kolejny zwracam się z prośbą i pomoc do doświadczonych userów xboxa :)




    Z Góry dzięki.


    @@Sorry za nazwę tematu. Miała być: Kilka problemów z XBOXEM. Ale chyba nie wyszło mi zmienienie .
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1065
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To ustaw nazwe na $Systemupdate widocznie nie masz dashlaunch.
    Co do dalszych pytan to nie pisanie na telefonie. Czeka cie daleka droga

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  6. witexor

    witexor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2012
    Posty:
    50
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dzięki akir. Zadziałało :) Więc skoro nie mam dashlauncha to pewnie i FSD nie mam. Powiedzcie czy warto wgrać to FSD? I czy z tego co mam teraz dasha metro będę dalej mógł korzystać :D ?

    Co do gier, już rozkminiłem :)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum