1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nie łączy

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez FireBall, Luty 24, 2010.

  1. FireBall

    FireBall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    od kilku dni po włączeniu xboxa nie może sie połączyć konsola z netem
    pomaga tylko wyłączenie i włączenie rutera z prądu, na pc wszystko jest normalnie

    co robić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. FireBall

    FireBall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    odswiezam, router Pentagram Cerberus P-6371
     
  4. guladirm

    guladirm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 7, 2009
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wrocław
    Jak używasz serwer DHCP to sprawdź ustawienia. Sprawdź adresy IP jakie są przydzielone do PC oraz xbox-a. Jak masz podłączonego xboxa do routera ? karta wifi czy kabel ?
     
  5. FireBall

    FireBall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kabel

    ustawienia w dhcp mam fabryczne

    xbox 192.168.1.102
    pc 192.168.1.101

    ustawienia dhcp

    start ip - end ip (ostatnie cyfry ip u gory) 101-200
    adress lease time 120
    default gateway 0.0.0.0
    primary, secondary dns 0.0.0.0


    dodam ze jak resetuje xboxa to jest normalnie, jak dluzej jest wylaczony to sie zaczynaja problemy

    jak do poniedzialku nadal tak bedzie to dzwonie do providera bo z netem laczy a z livem sa problemy z polaczeniem
     
  6. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    A jak ci się wyświetla problem z połączeniem to robisz test połączenia i znowu łączysz? Bo u mnie to pomaga.
     
  7. FireBall

    FireBall Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    teraz ustawilem dnsy na reczne i pomoglo

    ale z komputerem nadal mam problem, net sie zrobil strasznie wolny a speedtesty pokazuja 3 mbps czyli dobrze
     
Wczytywanie...

Poleć forum