1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie ma dźwięku na głośnikach...

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez LaBt3c, Lipiec 16, 2013.

  1. LaBt3c

    LaBt3c Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, mam monitor LG M2294D. Jak zrobić aby korzystać z zewnętrznych głośników a nie tych wbudowanych na wszystkich sprzętach czyli PC(poprzez DVI), Xbox360(poprzez Component), Dekoder(HDMI)


    Hmm podłączyłem kompa poprzez Dvi. Głośniki do wejścia Audio IN w monitorze (to niebieskie wejście) i dźwięku nie ma... to samo poprzez podłączenie do wejścia słuchawkowego. Macie zdjęcie, jak to podłączyć aby we wszystkich trybach (Konsola, PC i dekoder) szedł dźwięk przez moje głośniki?

    [​IMG][/img]

    Macie jakiś pomysł?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    No dobra, ale chcesz to pod jakiś wzmacniacz, amplituner podłączyć, czy jak ?
     
  4. LaBt3c

    LaBt3c Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pod głośniki 2.1 Creative Inspier T3100. W komputerze mam płytę główną Asusa

    Jeśli coś jest niejasne to piszcie

    EDIT:
    Udało mi się uzyskać dźwięk na głośnikach podłączając kabel jack z karty dźwiękowej do wejścia Audio In w monitorze a następnie do wejścia na słuchawki podłączyłem słuchawki. Jednak dźwięk jest słaby, nie da się tego trochę ulepszyć?
     
  5. paxmack

    paxmack Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2011
    Posty:
    477
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Wroclove
    Jak dla mnie podłączasz biały i czerwony jack z głośników do TV (wejście audio)
     
  6. LaBt3c

    LaBt3c Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 27, 2013
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie przeczytałeś. Konsolę podłączam przez component więc te wejścia są zajęte ;/
     
  7. cudakPL

    cudakPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 17, 2013
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kotuń, Poland
    a sprawdzales wszystkie wejscia czy wszystko ok z nimi :S
     
  8. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    jak chcesz miec dzwiek z glosnikow podlaczajac glosniki do WEJSCIA w monitorze, kazdy sprzet trzeba osobno podlaczyc do glosnikow, z karty dzwiekowej PC do glosnikow, z xboxa do glosnikow i z dekodera do glosnikow, lub kablem optycznym z monitora do amplitunera ale trzeba posiadac amplituner
     
Wczytywanie...

Poleć forum