1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nie ma możliwości przełączenia na PAL60

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kkrulik, Luty 19, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. kkrulik

    kkrulik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    posiadam xboxa 360 od niedawna i napotkałem dziś pierwszą grę, która wymaga przełączenia na PAL60. Przeczytałem chyba już cały Internet i zaraz mnie szlag trafi. Wszędzie, na każdym forum jest napisane, że należy w ustawieniach wyświetlacza przełączyć na PAL60. Nie ma u mnie takiej opcji.
    Ok. Takie tematy też znalazłem, niestety generalnie nierozwiązane, albo zapomniane. Microsoft w rozwiązaniach wrzuca taką informacje:
    Konsola Xbox 360: na konsoli Xbox 360 ustawiono system PAL 50 Hz, co uniemożliwia korzystanie z gry na konsolę Xbox 360
    wg, której mam znaleźć na złączu AV przełącznik HDTV - wtf?

    Konsolę mam podłączoną do telewizora HDReady (720p) kablem hdmi. Zmiana ustawień rozdzielczości na każdą z listy owocuje wyłącznie zmiana rozdzielczości ekranowej + testem odświeżania 50Hz.
    Gdzieś przeczytałem poradę, żeby kupić kabel component i na nim będzie taka opcja dostępna. Głupie to trochę. Nie ma możliwość przez kabel hdmi, zmienić ustawień konsoli na pal60 ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  4. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Jak masz tv lcd 50Hz, to każda gra będzie działać, to jest standard w Europie. Jeśli jakaś gra potrzebuje 60Hz, to chodzi o tv kineskopowe.
     
  5. kkrulik

    kkrulik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Też tak mi się wydawało, jednak uparcie Arcade compilation disc Xbox LIVE Arcade Compilation Disc (video game) twierdzi, że działać będzie tylko w 60Hz. I każe zmienić w opcjach na PAL60.
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Podlacz zwyklym kablem zmien na pal60 nastepnie wroc na hdmi. Wlala

    Wysłane z mojego LG-P500 za pomocą Tapatalk
     
  7. kkrulik

    kkrulik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 19, 2012
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli jednak dookoła.
    Heh, już myślałem, że nie przydadzą mi się kable comp. i jakiś czas temu się ich pozbyłem, żeby się nie walały po szafach :/
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum