1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie moge nagrywac z predkoscia 2,4x czemu?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez herbatkowy, Luty 25, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. herbatkowy

    herbatkowy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrołęka
    Witam, kolejna gra nie chce mi sie skopiowac na dysk, i zatrzymuje sie w 42%, mysle ze to przez to ze nagrywalem obydwie gry na predkosci 4x, ale ni emoglem wybrac mniejszej, tzn wybrac moglem, ale podczas rozpoczynania nagrywania wyskakiwal komunikat, ze zmienia sie predkosc ze chcianej (2,4x) , na 4x, i nagrywa sie 4x. Jak to zmienic? Moze jakos w opcjach?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. trojanek

    trojanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2010
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Szczecin
    w czym nagrywales?

    moje zdanie :
    zle nagrane i blad jest
    lub laser brudny do odczytu
     
  4. herbatkowy

    herbatkowy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrołęka
    Tak laser brudny, ma juz cale 2 dni. Imgburnem nagrywane, inne plyty nagrane z predkoscia 2,4x dzialaja na dysku, a 4x nie. Pytalem o to jak zmienic predkosc z nagrywania 4x na 2,4x, a nie o Twoje zdanie :) Bo wiem gdzie lezy problem.
     
  5. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Jeśli pojawia się taki błąd to prawdopodobnie nagrywarka jest do wymiany lub bardzo kiepskie płyty . Rzadziej to brudny czy zużyty laser konsoli . Spróbuj nagrać w clonecd lub XBC bo img burn potrafi dość często nagrywać płyty z błędami , jeśli to nie pomoże pomyśl o nowej nagrywarce lub wyczyszczeniu konsoli .

    @edit prędkość ustawiana jest automatycznie , przy wyborze np. x 2 czasem zmienia się na x 4 , nic dziwnego to raczej nie jest powodem błędów ,
     
  6. herbatkowy

    herbatkowy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrołęka
    No ja nie wiem czy Ty czytasz to co ja pisze. Laser nieuzywany, a gry nagrane 2,4x dzialaja, a te nagrane 4x nie, ale nie wazne, jak skonfigurowac CloneCD ? Jest to gdzies w necie?
     
  7. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Czytam wcześniejsze posty . Clonecd nie musisz konfigurować , wybierasz "nagraj obraz " , plik dvd , potem prędkość i nagrywasz . Co do prędkości to zależy od płyty , ja też ustawiam 2x lub 2,4x a nagrywa mi się z szybkością 4x . Więc na moje to będzie wina wyeksploatowanej nagrywarki lub imgburn-a .
     
  8. FreeRider

    FreeRider Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 18, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Co wy piszecie w ogole. Koles sie pyta czemu nie moze nagrac predkoscia 2.4x. Odpowiedz jest prosta twoja nagrywarka nie obsluguje takiej predkosci na plytach DL i tyle w temacie.
     
  9. herbatkowy

    herbatkowy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Ostrołęka
    1. Wina imgburna
    2. Nagrywarka nagrala w karierze max 5 plyt dvd
    3. Gra nagrana na CloneCD elegancko instaluje sie na dysku.
    3. Xbox jest fajny :)

    A tak na powaznie, widocznie imgburn nie zakumplowal sie z moja nagrywarka i tworzy jakies dziwne bledy, gra nagrana przez CloneCD smiga az milo :)
     
  10. Trey

    Trey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 24, 2008
    Posty:
    257
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Już wyjaśniam. Verbatimy te nowsze które można nagrywać max razy 8 u mnie po ustawieniu w img burn na 2.4 i tak zapisuje prędkością x4. Te starsze verbatimy u mnie nagrywało tak jak sobie ustawiłem czyli np. x2. Wniosek jest jeden: nowsze verbatimy nie nagrasz prędkością mniejszą niż razy 4. Niestety te starsze wersje verbatimów ciężko dostać. Nagrywarke masz wporządku, nie słuchaj tych dyrdymałów ludzi z forum że niby do wymiany się kwalifikuje.
     
  11. TOM-BOSS

    TOM-BOSS Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 31, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ale nagrywa x2.4 czy tak jak imgburn x4 ?!?!?
     
  12. chladek317

    chladek317 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 14, 2011
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    do nagrywania najlepiej x 2.4 jak nie mozesz nagrywac to sproboj przeinstalowac program
     
  13. vitalis

    vitalis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 7, 2011
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Herezja. Ja verbatimy nagrywam na 2,4 i nie ma problemu. A kupuje w kilku różnych sklepach więc nie możliwe żeby wszędzie były te stare jak to mówisz.

    Jedyny konkretny post. Ale to też raczej nie to bo koleś pisze (tak rozumiem przynajmniej) że clonem z prędkościa 2,4 jest w stanie nagrać.

    A to że ImgBurn przestawia prędkość to nic nowego, mi też przestawia z x2 na 2.4 .
     
  14. robgnia

    robgnia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2009
    Posty:
    20
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Powiem tak żadna wina nagrywarki miałem taki sam problem zainstalowałem najnowszego imgburn i własnie pojawił się ten błąd że nagrywa mi prędkością x4 jak miałem starą wersie imgburn to nagrywało spokojnie x2,4 jaką wersie posiadasz imgburn?Zainstaluj na próbę wersie 2.5.0.0 i sprawdz czy problem się powtarza.

    Pozdrawiam
     
  15. Azur

    Azur Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 25, 2010
    Posty:
    2795
    Polubienia:
    470
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Polska
    Bawicie się w górników ?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum