1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie mogę odblokować portów

Temat na forum 'LINK' rozpoczęty przez Starless69, Sierpień 26, 2013.

  1. Starless69

    Starless69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, mam pewien problem z System link; gdy nacisnę test pojawiają mi się 2 Faile przy portach. Teoretycznie porty i mac konsoli odblokowałem w routerze ImageShack Album - 3 images (porty konsoli domyślnie 3071 i 3072) Myślę sobie, że spróbuję włączyć BO2 mimo to; nacisnąłem środkowy guzik na padzie, wybrałem system link, zapisałem się do pokoju i ,gdy klikam na system link w BO2, nie mogę znaleźć żadnego serwera (tak jest zresztą z każdą grą, no ale pokazuje mi, że porty zablokowane).
    Wyłączyłem firewalla, a gdy testuję połączenie z XBL, bez problemu mnie łączy.
    Proszę o pomoc, bo męczę się już prawie tydzień.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kangur182

    Kangur182 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Spróbuj włączyć opcję UPnP (jeśli coś takiego masz w routerze) a w FSD, w ustawieniach link, zaznacz drugą opcję (po prawej, coś tam z UPnP). Router powinien wtedy sam dobrać sobie porty, u mnie to pomaga :)
     
  4. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
  5. Starless69

    Starless69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Też właśnie o tym myślałem, że to wina dostawcy. To mam iść tam do nich do punktu i powiedzieć, żeby odblokowali?
     
  6. Traffic

    Traffic ɹoʇɐɹǝpoW Członek Załogi Moderator XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2013
    Posty:
    242
    Polubienia:
    62
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Pierw w ustawieniach pluginu zmień porty na inne (ktoś proponował 9050 i 9051), potem je przekieruj i wtedy spróbuj. Jak dalej nie będzie działać to przywróć oryginalne porty i zadzwoń do dostawcy.
     
  7. Starless69

    Starless69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Już to robiłem i nic.
    A jak mam u nich na miejscu objaśnić mój problem?
     
  8. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    że potrzebujesz odblokować porty i tyle, jest to usługa którą oni blokują dla zapewnienia bezpieczeństwa (odblokowanie portów teoretycznie może zwiększyć szansę ataków na PC) ale jeśli masz ochotę to robisz to na swoją odpowiedzialność.
    zadzwoń do nich, takie rzeczy załatwia się przez telefon.

    //Edit

    Sprawdź czy masz stały adres IP - jeśli nie to złóż wniosek, to nic nie kosztuje w większości przypadków.
     
  9. Starless69

    Starless69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Byłem u nich, powiedzieli, że nic mi nie blokują. Poprosiłem o przypisanie stałego adresu IP. Będzie jutro lub pojutrze, jakbym jeszcze miał problemy, to napiszę.

    A czy przypisanie stałego adresu rozwiąże mój problem?
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    u mnie rozwiązało.
    tylko że ja męczyłem się z xlink kai bo wtedy jeszcze nie było LINK.
     
  11. mis19

    mis19 Banned

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    44
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Czego stały adres IP ?
     
  12. Starless69

    Starless69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Hurra! Mam stałe ip i wszystko działa. Dzięki za pomoc.

    Jednak nie: "Plugin update required to connect to Link"
    Mam wszystkie aktualizacje, a mimo to taki komunikat.
     
  13. Jankess

    Jankess Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2010
    Posty:
    122
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Radom
    Wywal stare FSD i wrzuć od nowa czyste u mnie przy czymś takim pomogło:)
     
  14. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    ja wczoraj chciałem pograć to mi taki błąd też wywaliło.
    przeinstaluj FSD na nowo i pomoże na 100%
     
  15. orange

    orange Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wejdz na router znajdź opcje DMZ wpisz adres ip konsoli i tyle konsola podpieta do routera po kablu
     
Wczytywanie...

Poleć forum