1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie mogę odpalić konsoli :(

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez gregor100, Styczeń 10, 2010.

  1. gregor100

    gregor100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Cześć. Konsola była odpalona i kilka dni używana. Któregoś razu zgasiłem ją i już nie mogę odpalić. Nie świeci i nie reaguje na nic. Kontrolka w zasilaczu świeci na czerwono (wcześniej nie zwróciłem uwagi czy tak powinna świecić czy może na inny kolor jeżeli ładuje poprawnie) może ktoś z Was miał taki problem ? Proszę o pomoc. Z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Harakiri

    Harakiri Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  4. technic

    technic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    jak byk masz na zasilaczu napisane co oznacza czerwona dioda.
     
  5. tomcies

    tomcies Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 6, 2009
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No to "szacun" kolego jak kilka dni cały czas odpalona :)
     
  6. gregor100

    gregor100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Odpalana po to żeby grać. Nie po to żeby odpalać i gasić.
     
  7. technic

    technic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie no ale przesadziłeś trochę :D kilka dni, nie zle :D

    Z jakiego roku masz Xbox'a ?
     
  8. gregor100

    gregor100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Teraz mruga na pomarańczowo. Ale dalej nie wiem czy to może być wina zasilacza czy konsoli :( Przepraszam ale Wasze wypowiedzi to tylko pisanie. Prosiłem o pomoc
     
  9. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    Może kabel od zasilacza ci się na dole odpiął gniazdko>zasilacz ten kabel
     
  10. gregor100

    gregor100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    konsola jest z 2009 roku
     
  11. Harakiri

    Harakiri Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 10, 2009
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mruga czy swieci ? bo to dwie rozne rzeczy ^^

    Posprawdzaj czy wszystkie kable sa poprawnie podlaczone ( najlepiej odlacz i podlacz ponownie )
     
  12. joga97

    joga97 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 15, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Podpisuję się pod tym

    Nie chce zakładać nowego tematu więc pytam:Czy trzeba aktualizować konsole aby gry działały(nie chodzi mi o grę przez neta tylko OFFINE)
     
  13. gregor100

    gregor100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mruga a pomarańczowo. Kable wypinałem i nic to nie daje.
     
  14. technic

    technic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola Jasper, czyli najnowszy model. Po odłączaj wszystkie kable, poczekaj z 10 minut, podłącz kable i włącz. Jak nie zadziała to sprawdź czy kabel zasilacz>ten co idzie do prądu jest pożądanie wpięty.
     
  15. Marcinpl25

    Marcinpl25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 6, 2009
    Posty:
    322
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pruszków
    joga z gry ci się zaktualizuje bez aktualizacji gra nie pójdzie chyba.
     
  16. technic

    technic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czasem gry mają "wbudowaną" aktualizację.
    Możesz także chyba ściągnąć NXE i wgrać.
     
  17. gregor100

    gregor100 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Wypiąłem wszystkie kable i nic się nie dzieje. Dalej mruga na pomarańczowo :( Czy jest jakiś inny sposób na sprawdzenie zasilacza ?
     
  18. KrystekxDD

    KrystekxDD Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2009
    Posty:
    314
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Skoro mruga na pomaranczowo to z konsola powinno byc wszystko ok a zasilacz gdzies przerywa czy cos bo przy wylaczonej konsoli zasilacz powinien sie swiecic ciaglym pomaranczowym swiatlem sprobuj moze od jakiegos znajomego co ma x'a podlaczyc zasilacz i sprawdz
     
  19. technic

    technic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No nie wiem, zostaw konsole odłączoną do jutro i zobacz potem, może się przegrzała i potrzebuje ostygnąć, w końcu chodziła kilka dni.
     
  20. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Ta, ostygnąć... Do wody w ogóle wpakuj żeby schłodzić...

    Na pewno masz dobrze kabel do zasilacza wpięty? Bo mi mrugało ostatnio i musiałem poruszać kablem żeby stykał...
     
  21. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    A sama izolacja kabla od zasilacza nie jest uszkodzona (nadtopiona, przecięta albo coś?) Zasilacz nie nagrzewa się mocno po podpięciu do sieci ? Bo takie zachowanie zwiastować uszkodzenie kabla bądź samego zasilacza choć może być też tak iż wtyczki są za słabo dociśnięte :p Dobrym pomysłem może być też zadzwonienie na infolinię MS gdzie pomogą ci zdiagnozować problem i mogą podsunąć jakieś rozwiązanie bądź wymienią uszkodzony zasilacz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum