1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie mogę podłączyć konsoli do Xlink Kai

Temat na forum 'XLink Kai' rozpoczęty przez Yamrox, Marzec 25, 2012.

  1. Yamrox

    Yamrox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2012
    Posty:
    47
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witajcie
    Mam problem z podłączeniem samej konsoli do xlink kai.
    Program xlink engine konfigurowałem według tego poradnika http://xboxforum.pl/artykuly-f209/[tutorial]-x-link-kai-co-i-jak-98613.html wszystko ok pokazuje że podłączony i wgl lecz kiedy włączam konsole Slim podłączoną przez wi-fi i próbuję się podłączyć do Xlink Kai to pisze "Xlink engine not found on network" możecie powiedzieć co zrobić? Szukałem w necie pomocy do tego problemu niby coś było spróbowałem i nic nie dało. Widziałem że na tym forum już było takie coś ale tam też nie ma konkretnej odpowiedzi. Mam router D-Link DSL-G604T


    A jeśli nie wiecie co może być przyczyną to dajcie link do jakiegoś poradnika jak podłączyć się do XBSlink bo wyskakuje ze port zamknięty 31415 i nie wiem jak odblokować
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Rainbowek

    Rainbowek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2012
    Posty:
    106
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wpisz w google odblokowywanie portów dla twojego routera i już.
     
  4. Yamrox

    Yamrox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2012
    Posty:
    47
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dobra już obczaiłem że w routerze mogę odblokować tylko do jednego adresu ip

    ale teraz wyskakuje mi taki coś jak się do jakiejś chmury podłącze i wyłącza program
    FATAL Error in XBSlink udp dispatcher service thread.

    System.NullReferenceException: Odwołanie do obiektu nie zostało ustawione na wystąpienie obiektu.
    w XBSlink.xbs_nat.NAT_incoming_packet_PacketDotNet(Byte[]& data, PhysicalAddress dstMAC, PhysicalAddress srcMAC, Packet& p, IPv4Packet& p_IPV4, ARPPacket& p_ARP) w C:\Users\seuffert\Documents\develop\XBSlink-git\XBSlink\xbs_nat.cs:wiersz 286
    w XBSlink.xbs_sniffer.injectRemotePacket(Byte[]& data, PhysicalAddress dstMAC, PhysicalAddress srcMAC) w C:\Users\seuffert\Documents\develop\XBSlink-git\XBSlink\xbs_sniffer.cs:wiersz 410
    w XBSlink.xbs_udp_listener.dispatch_DATA_message(xbs_udp_message& udp_msg, xbs_node& sending_node) w C:\Users\seuffert\Documents\develop\XBSlink-git\XBSlink\xbs_udp_listener.cs:wiersz 517
    w XBSlink.xbs_udp_listener.dispatch_in_msg(xbs_udp_message& udp_msg) w C:\Users\seuffert\Documents\develop\XBSlink-git\XBSlink\xbs_udp_listener.cs:wiersz 356
    w XBSlink.xbs_udp_listener.dispatch_in_qeue() w C:\Users\seuffert\Documents\develop\XBSlink-git\XBSlink\xbs_udp_listener.cs:wiersz 324
    w XBSlink.xbs_udp_listener.dispatcher() w C:\Users\seuffert\Documents\develop\XBSlink-git\XBSlink\xbs_udp_listener.cs:wiersz 270
     
  5. Yamrox

    Yamrox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2012
    Posty:
    47
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Dobra już się uporałem z tym (wyłączyłem NAT) ale teraz mam kolejny problem mianowicie nie mogę znaleźć gry na serwie w konsoli czy to jest związane z ping patchem? Bo widzę na liście użytkowników osoby z pingiem 40+ jedna tylko 31 ping ma. Czy potrzebuje ping patch aby zobaczyć tylko czy jest jakiś serwer gry? Jeżeli tak to dajcie link do tego programu bo są poradniki na youtube tylko że linki z tym programem są na megaupload

    Połączenie w następujący sposób
    internet->router->komputer przez kabel
    router-> konsola przez wifi
     
  6. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    ping patch jest dostępny tylko dla konsol z RGH/JTAG. Jeśli Twoja konsola jest nieorzerobiona w ten sposób to nici z ping patcha. a jeśli posiadasz RGH/JTAG to ping patch jest już dograny do softu z którego korzysta konsola.
     
  7. Yamrox

    Yamrox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2012
    Posty:
    47
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    mam rgh i freebota a gierki odpalam przez xexmenu. Ten soft to chodzi ci o co o FSD czy wgl jak przerobiona to już ma? Bo widzę gry ale pisze że nie można połączyć się z hostem jak odpalam z xexmenu. Zaraz spróbuje odpalić przez FSD.
     
  8. Yamrox

    Yamrox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2012
    Posty:
    47
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    nici też nie działa
     
  9. kamil90hg

    kamil90hg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    ja mam rgh i np w modern warfare 3 wyszukuje mi hostow jednak nie moge do nich dolaczyc...( wciskam dolacz i po 5 sekundach pojawia mi sie blad- nie mozna polaczyc z hostem). kiedys sam zrobilem hosta i dolaczyli gracze. Ping jaki mam w speedtescie wynosi 35, wiec nie jest za duzy. Do tego slyszalem ze rgh ma ping patcha wiec powinno laczyc. Mial ktos podobny problem?
     
  10. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    te speedtesty to można sobie w du*e wsadzić. robisz test do miejsca, gdzie się aktualnie znajdujesz więc jeśli mieszkasz w Łodzi to robisz test na Łódź - ping 35 to i tak ogromny ping, mnie wyświetla się ping 5 (jak miałem internet 10mb/s, sprawdzałem połączenie do siebie). Sprawdź sobie ping do np. Gdańska, zakopanego albo do Węgier, skąd jest najwięcej graczy. Ciekawe czy też Ci wyskoczy 35 ?
    te speedtesty są do sprawdzania czy Twój dostawca internetu Cię nie rąbie (jeśli np. współdzielisz z kimś internet) a żeby sprawdzić jakie masz połączenie z innymi graczami najlepiej jest wejść w okienko w xlinku i sprawdzić jakość pingu do innych graczy. Xlink kai Cię nie oszuka jak speedtest. pozdrawiam

    //EDIT

    Zresztą ping 35 jest już niewystarczający do gry po xlink kai, musi być równy lub mniejszy niż 30 - powyżej tej wartości program Cię nie wpuści do żadnej gry
     
  11. kamil90hg

    kamil90hg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    A co z tym ping patchem na rgh? Podobno mozna grac z wyzszym pingiem. W jaki sposob aktywowac ten patch?
     
  12. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    ten patch umozliwia granie z wyzszym pingiem i jest on wgrany juz do Freestyle Dasha.
     
  13. Yamrox

    Yamrox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2012
    Posty:
    47
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    no dobra ale odpalam grę z fsd i chcę online pograć ale wyskakuje mi po 5 sec ze nie można połączyć z hostem co moze być tego przyczyną jeśli ping patch wgrany jest do fsd
     
  14. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    nie wiem. to już jest chyba jakiś indywidualny problem. a jaką masz prędkość internetu tak w ogóle ?
     
  15. Yamrox

    Yamrox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2012
    Posty:
    47
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    10 mb/s z netii
    aha i nie łacze się przez kai tylko xbslink(najniższy pokazany ping w tym programie to 31ms) bo na kai konsola nie moze znaleźć xlink engine
    P.S. FSD nie odpala się po włączeniu konsoli tylko odpalam go przez xexmenu ale to chyba bez różnicy
     
  16. kamil90hg

    kamil90hg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    mam taki sam problem jak Yamrox i tez 10mb z netii i tez fsd odpalam z xexmenu. Moze ktos zna rozwiazanie naszego problemu?
     
  17. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    Skoro jest tutorial na forum a ty nie jesteś w stanie go przeczytać to nie będę Ci pomagał, tam jest rozwiązanie twojego problemu. z panem skońyłem.

    wydaje mi się że jak uruchamia się fsd z xexmenu to ustawienia są i tak z xexmenu. tak mi sie tylko wydaje ale na xboxie starej generacji miałem problemy z uruchomieniem jednego ustawienia w xbmc i musiałem najpierw uruchamiać zwykkłego dasha a potem xbmc i zostawały TEŻ ustawienia ze zwykłego dasha
     
  18. Yamrox

    Yamrox Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2012
    Posty:
    47
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    "Skoro jest tutorial na forum a ty nie jesteś w stanie go przeczytać to nie będę Ci pomagał, tam jest rozwiązanie twojego problemu. z panem skońyłem."
    Możesz podać link bo jeśli chodzi ci o [tutorial]xlink kai lub [tutorial]xbslink to czytałem je i tam nic o tym nie ma a chyba link nie jest tak trudno podać lub rozwiązanie
     
  19. z0nk31

    z0nk31 Banned V.I.P Pomocnik Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    4925
    Polubienia:
    958
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Łódź
    a jeśli jest rozwiązanie to wysyłasz mi piwo.
    nie chodzi o to, że MNIE sprawi problem z napisaniem rozwiązania bo ja je znam - tylko nie po to pisałem tutoriala żeby teraz nie chciało Ci się przeszukać forum i znaleźć odpowiedniego linka. 99% ludzi którzy nie mogli uruchomić kai po przeczytaniu tego tutoriala i dostosowaniu się do niego odnieśli sukces w uruchomieniu programu. zapraszam Cię zatem do sprawdzenia działu oraz miłej lektury Ci życzę
     
  20. kamil90hg

    kamil90hg Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    81
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
  21. capone

    capone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 15, 2008
    Posty:
    51
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Też mam problemy z dołączeniem do gry (COD MW3). Serwery mi znajduje, ale po 5 sekundach i tak wywala Unable to connect to host

    Net UPC 25 Mbit, port otwarty.
     
Wczytywanie...

Poleć forum