1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie mogę podłączyć konsoli pod internet

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Czupax, Styczeń 30, 2010.

  1. Czupax

    Czupax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Mam taki problem
    robie wszystko zgodnie z poradnikiem - http://xboxforum.pl/online-xbl-f165/siec-podlaczanie-neostrady-radiowki-bez-uzycia-routera-1136.html
    Gdy trzeba wejść w ustawienia połączenia to w ogóle nie mam tam takich opcji jak na obrazkach ;/ , nie wiem co mam zrobić
    Bardzo proszę o pomoc , jak mam podłączyć neostradę pod xboxa
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. grzesiuzz

    grzesiuzz XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 31, 2008
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Sącz/Szczecin
    Żeby udostępnić musisz wejść na okienko Neostrada -właściwości-zaawansowane...
     
  4. Czupax

    Czupax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Na 2 screenie przecież widać że niema tam takich opcji
     
  5. sniperx

    sniperx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    ok. Tarnowa
    Żeby móc udostępnić musisz mieć przynajmniej 2 włączone połączenia.
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    po 1. albo masz wyłączona karte sieciowa albo brak sterowników (sprawdz w menadżerze urządzeń)
    po 2. jak nie masz opcji udostępniania to przeprowadź jeszcze raz konfiguracje sieci:
    w połączeniach sieciowych wybierz z prawej strony Konfiguruj siec w domu lub w malej firmie -> wybierz 1 opcje w "Wybierz metode polaczenia" czyli Ten komputer łączy sie bezposrednio z Internetem - dalej wybeirz polacznei z neo -> dalej wybeirz twoja karte sieciowa -> i dalj zaznacz udostepnianie plikow i drukarek
    i tyle opcja powinna sie pojawic

    ale najpierw musisz miec to polaczenie lokalne (sieciowe) w polaczeniach sieciowych
     
  7. Czupax

    Czupax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    w konfigurowaniu po wskazaniu neostrady były potem tylko nazwa komputera i jakaś nazwa robocza sieci (czy jakos tak . moze sie pomylilem) czyli nie ma tam nic do wskazania mojej karty sieciowej a poza tym wyświetla sie kurna błąd
    [​IMG]

    co do menadżera urządzeń to mam tylko tam to :
    [​IMG]
    Wygląda na to że są tylko sterowniki od neostrady ale to są od modemu na USB , czyli chyba komp niema sterowników od karty sieciowej , jak mam sie dowiedziec co to za model i jakiej firmy karta ? (albo jak ją włączyć)


    Czyli jak to zrobić?

    Bardzo prosze o pomoc z tym netem
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jesli masz zintegrowana karte sieciowa to poszukaj sterownikow od plyty glownej bo sa tam na bank.

    masz jakies zolte znaki zapytania w menadzerze urzadzen? jesli nie to masz karte sieciowa wylaczona w biosie.
     
  9. Czupax

    Czupax Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2008
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Warszawa
    Udało się podłączyć :)
    Dzięki wszystkim za pomoc

    Brakowało sterowników i w biosie karta była wyłączona
     
Wczytywanie...

Poleć forum