1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie mogę połączyć się z komputerem!!( i netem)

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Fylypek, Grudzień 15, 2009.

  1. Fylypek

    Fylypek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DG
    Witam!
    Od razu powiem, że Xboxa mam od tygodnia i chciałbym się połączyć z internetem. Mam w domu router, jest on daleko od boxa więc chciałem połączyć się z komputerem i za jego pośrednictwem z internetem. Jednak gry tylko wkładam ten kabelek do kompa ( i xboxa) to zaczyna wyszukiwać sieć, czy coś tam konfigurować. Po tym na połączeniu lokalnym pojawia się taki trójkącik żółty z wykrzyknikiem na środku i pisze, że połączenie ograniczone. Jak łącze się przez Xboxa to tak samo ładuje się ten paseczek między xboxem, a sieć i nic, wyskakuje błąd, że nie może wykryć sieci, karze restartować router pobrać ip. itd.

    Bardzo proszę o szybką pomoc, bo chciałbym połączyć się z xbox live'm jak najszybciej.

    z góry dzięki ;).
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jaki router jaki net
    jak masz konfigurowany net w kompie i jak w xboxsie
     
  4. Fylypek

    Fylypek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DG
    osiedlówka, router edimax BR-620Wg Wireless BroadBand router
    i właśnie z konfiguracją nie kminie o co biega, bo bramę daje taką jak pisze w połączeniu ip itd. tak samo ale nie chce mi to isc dalej, w ogole to połączenie nie włącza się tylko jest ograniczone ..

    @EDIT
    Jeszcze jeddno, w xboxie mam all automatycznie, a w kompie tak jak było.
     
  5. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    to chcesz się połaczyć przez komputer czy bezpośrednio? jak przez komp. to musisz mieć w komputerze 2 karty sieciowe ,lub jedną z dwoma gniazdami- wyjście.Więc konfigurujesz- na pierwszym połączeniu zostawiasz tak jak jest tylko w zakładce zaawansowane zaznacz Udostępnij.., druga karta-protokół TCP/IP klikasz właściwości -użyj następującego adresu Ip- wpisujesz 192.168.0.1,maska 255.255.255.0, zatwierdzasz , teraz menu start ,uruchom-cmd-wpisujesz ipconfig/all- spisujesz co tam podane do połączenia -adres fizyczny, serwery dns, przechodzisz do konsoli i ustawiasz ręcznie!! wpisujesz adres ip 192.168.0.2, brama 192.168.0.1(twój komp), serwery dns takie jakie spisałeś - to wszystko , jak chcesz bezpośrednio...to zostawiasz w konsoli automat , tylko zmieniasz adres MAC..na ten co spisałeś z komputera , czyli adres fizyczny , jak mimo to nie zadziała , to reszta też konfiguracji ręcznej , wpisujesz dns itd.Pamiętaj ,że jak łączysz się przez komputer , to on musi być w tym czasie włączony.
     
  6. Fylypek

    Fylypek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DG
    ok spróbuje dzięki, jak by co to pożale się w kolejnym poście :D.


    @EDIT

    Nie wiedzieć czemu, nie chce działać ;((, wszystko robiłem jak kazałeś ale dalej nic...
    Daje tu screeny jak mam poustawiane:
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Pewnie coś mam źle ustawione...
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    rozwiazane
     
Wczytywanie...

Poleć forum