1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie mogę połączyć się z Xbox Live. Błąd 8015190E.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pejter25, Marzec 21, 2014.

  1. pejter25

    pejter25 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Chciałbym się dowiedzieć w czym problem. Mam już dość. Jestem sfrustrowany. Support MS nie może mi pomóc jak i również mój dostawca internetu. Już tłumaczę.
    Nie mogę się połączyć z Xbox Live mimo, że internet działa na PS3 oraz na PC. Wyskakuje bład 8015190E. MS twierdzi, że u nich wszystko wporządku jak i również z konsolą ale poinformował mnie o portach, które są zablokowane - 3074, 443, 53, 80 i 88. Dostawca internetu twierdzi, że nic nie jest blokowane. Raz działa a raz nie.
    Nie mam już nerwów. Niedawno aktywowałem abonament GOLD oraz naładowałem sporo kasy na konto. MS niewinny, dostawca niewinny a ja nie mogę korzystać z zapłaconej rzeczy.
    Sprawdzałem różne opcje jakie są dostępne z sieci. Jak do tej pory nic się nie zmieniło.
    Będę wdzięczny za pomoc bo jeśli nie zrobię tego, będę zmuszony pozbyć się konsoli a tego bym nie chciał.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Castor360PL

    Castor360PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 29, 2012
    Posty:
    54
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Spróbuj podłączyć konsolkę u kolegi - najlepiej żeby miał neta z innej firmy co Ty i sprawdzisz czy aby na 100% wszystko ok z konsolą - możesz też spróbować podłączyć się kablem od netu bezpośrednio do konsoli (nie przez router)w tej konfiguracji musi śmigać!!a jeśli nie to goście od netu robią Cię w bambuko!!Portów nie masz nawet co otwierać skoro do xliva nie możesz się nawet podłączyć!
     
  4. k4zmisz86

    k4zmisz86 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 7, 2013
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dla uprawnienia spróbuj zresetować modem / router w domu. Możliwe, że zabrakło IP dla twojej konsoli.

    Wysłane z mojego GT-I9505
     
  5. Aizen30

    Aizen30 Banned

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2014
    Posty:
    470
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Zrób to tak, udostępnienie połączenia przez pc dla xboxa. Ale pc musi być stałe włączony w ramach testów, zobacz co dokladnie ten błąd znaczy.
     
  6. pejter25

    pejter25 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2012
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dziwny problem to jest. W piątek pół dnia nie działał a po 16:00 już do nocy łączył się XBL bez problemu. Dzisiaj znowu od rana nie mogę połaczyć się z XBL.
    Serwisant przyjedzie i wymieni antenę(mam internet radiowy) bo ponoć źle działa i fałszuje MAC. Nie wiem czy ma to coś wspólnego z XBOXem ale w supporcie MS powiedzieli mi, że często występują problemy z "radiówką" w połączeniu z Xboxem.
    Jeszcze sprawa IP konsoli. Raz jest z końcówką 102, 103 czy 101. Jak jest 101 to działa bo tak mam wpisane przy odblokowanych portach.

    "udostępnienie połączenia przez pc dla xboxa" przetestowałem. Stan testu:
    Sieć - połączono
    Internet - połączono
    XBox Live - niepowodzenie
     
Wczytywanie...

Poleć forum