1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie mogę połączyć xbox 360 z internetem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lllukasll, Styczeń 28, 2011.

  1. lllukasll

    lllukasll Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam .
    Mam problem z xbox 360, od wielu dni próbuję podłączyć go do internetu ale zadnym sposoben mi to nie wychodzi, nie mam routera ,a więc chce go podłączyc bezpośrednio do kabla od internetu, który jest podłączony do komputera, , przy sprawdzaniu połączenia przechodzi mi przez połączenie z siecią, ale przy połączeniu do "internet" wyskakuje komunikat że adres DNS nie zmienił nazwy serwerów ... . Czy mogli byście mi udzielić kilku rad jak to zrobić. Bardzo bym prosił o wytłumaczenie krok po kroku jak to zrobić. Internet mam z matcomu 2mb , mieszkam w domu jednorodzinnym , internet lokalny.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ABECBRADIO

    ABECBRADIO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kołobrzeg
    Pytanie nr 1: czy nie masz czasem blokady od dostawcy neta na daną kartę sieciową (czy necik chodzi na innych komuterach, np laptop kolegi.)
    Xbox możesz konfigurować jak normalnego PCta. Wejdź w windzie na połączenia sieciowe i zobacz właściwości połączenia. Tam powinieneś mieć dane IP, serwerów DNS i bramki wyjściowej. potem wbijesz się na Xa i konfigurujesz sieć tak samo (wpisujesz adresy IP w odpowiednie miejsca).
    Ale najpierw weź sprawdź to połączenie z innymi kompami.
    Szczerze bym zastanowił się nad zakupem routera - wtedy nie martwisz się niczym - podłączasz co chcesz i działa.
    Niestety nie zrobie ci tego krok po kroku bo używam Macintosha a nie windowzy.
     
  4. leksior

    leksior Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2009
    Posty:
    48
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    masz zablokowane porty...
     
  5. adrian1389

    adrian1389 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2010
    Posty:
    204
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Raszyn
  6. urbek

    urbek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2011
    Posty:
    55
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kobyłka
    Jak masz net z radia (tak jak ja) to kup Access pointa i po problemie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum