1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie moge się połączyć do live.

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Kaktus92, Grudzień 9, 2009.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Kaktus92

    Kaktus92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    No więc mam dziwny problem.
    Zakupiłem sobie xboxa arcade (pormocja z media za 699 zł), i po dwóch dniach grania w singla postanowiłem się podłączyć do neta, zrobić gamertaga itp. No więc tak zrobiłem. Założyłem gamertaga, zaktualizowałem konsole, wszystko git majonez. Stwierdziłem że nie chce mi się jeszcze grać w multi pograłem pół godziny w singla. W trakcie gry mnie wylogowało(nie wiem czy to normalne), no ale dobra zalogowałem sie znowu coś tam poprzeglądałem z gamertagiem i poszedłem spać. Następnego dnia odłączyłem kabel(na zmiane komp/konsola podłączam) i wieczorem znowu podłączyłem pod konsole. I tu sie pojawia problem. Od tamtego wieczoru konsola nie chce się połączyć z siecią. Zeby nie było mam router. Podłączane są do niego 2 laptopy i mój komputer/konsola. Na kompie internet działa normalnie, na konsoli już nie. Dziwne jest też to że kiedy próbuje podłączyć konsole do internetu u siostry na lapku wyskakuje okno jakiegos programu microsoftu czy skonfigurować sprzęt. Jak narazie nic tam nie ruszałem bo może będzie to jakiś problem.

    Wie ktoś może co zrobić żeby konsola znowu widziała sieć, ewentualnie żeby router widział konsole ? Z góry dzięki za pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Benko

    Benko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Moim zdanie może masz coś źle przestawione w konsoli.
    Jak co to ja arcade kupiłem w rtv reuo agd za 666zł .:D
     
  4. Kaktus92

    Kaktus92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Zmieniałem jedną opcję w konsoli. Mianowicie ustawienia regionalne. Po założeniu konta nie mogłem odpalić crackdowna w polskim języku więc ustawiłem region na polska. No dobra mogło przez to nie działać. Zmieniłem na wielka brytania, zakładałem nowe konta i nic. Dalej kicha nie chce działać.
    Ma ktoś jakieś pomysły? Może ktoś już spotkał się z takim problemem?
     
  5. Benko

    Benko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 3, 2009
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. Kaktus92

    Kaktus92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Utworzyłem już tak konto, podłączyłem się już nawet do live. Tylko teraz nie moge. Podczas testowania nie wykrywa mi połączenia między xbox a sieć mimo że pc na tym kablu normalnie działa.
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    jakie masz ustawienia sieci w kosnoli
     
  8. Kaktus92

    Kaktus92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Restart routera pomógł zobaczymy na ile.
     
  9. lol42

    lol42 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a konsolka jest nie przerobiona ?? Moze bana dostales od razu ?
     
  10. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    pisz PM to otworzę jak będziesz mieć dalej problemy z livem :)
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum