1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nie moge zainstalowac gry na dysku ;/

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez memeczyslaw, Maj 30, 2010.

  1. memeczyslaw

    memeczyslaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    224
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam mam problem z grą red dead redemption otoz nie moge jej zainstalowac na dysku, wszystkie gry normalnie instaluje, a z tą grą mam problem za kazdym razem wywala błąd przy 43% "przetrzyj miękką szmatką..." płyta zabrudzona ani porysowana nie jest, bo świezo wytloczona takze to nie wchodzi w gre, płyta idealna. Zle nagrana tez nie jest, bo wsyzstkie nagrywam tak samo i wszystko działa, plyta verbatim, 2,4 prędkość nagrywania, Imgburn. Co sie dzieje? Jest na to jakis sposob, w gre moge grac normalnie z płyty, a zainstalowac na dysku nie moge, probowalem 10 razy i za kazdym razem błąd przy 43% ;/ Prosze o pomoc :( dziekuje.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Wina płyty. Nagrać raz jeszcz4e
     
  4. grzeszak

    grzeszak Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 27, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    u mnie bez problemu sie instaluje... czasami plytka jest walnieta w procesie produkcji (ostatnio zdarza sie to nawet verbatimowi)... nagraj jeszcze raz
     
  5. strusic

    strusic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 18, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Sosnowiec
    A spróbuj zrobić obraz na dysk komputera. Może laser w konsoli się kończy. :p
     
  6. memeczyslaw

    memeczyslaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    224
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    zrobilem obraz plyty na komputerze sproboje nagrac jeszcze raz, moze to wina napędu w konsoli ale wszystkie gry instalowalem bez problemu a przy red dead redemption za kazdym razem a bylo chyba z 10 prób jak nie więcej, zatrzymuje sie na 43% i dalej nie idzie ;/

    nagralem gre ponownie i nic nie pomoglo co sie dzieje ;/ ? moze to wina lasera ale dalczego inne gry instaluje normalnie, a z tą mam problem ;/ da sie cos zrobic z obrazem, cokolwiek nie wiem ;/
     
  7. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    kup oryginał - nie będziesz miał takich problemów
     
  8. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    przeskanuj plyte abgxem to bedziesz mial odpowiedz
     
  9. memeczyslaw

    memeczyslaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    224
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  10. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12084
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    nagraj na lepszą płytę, twój napęd nie daje rady z tą płytką
     
  11. raflooldz

    raflooldz Banned

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    proponuje wybrać się do empiku.
     
  12. supermegazord

    supermegazord Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2009
    Posty:
    92
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Proponuje baranka w ścianę jak masz tak odpowiadać i sobie posty nabijać to się wcale nie odzywaj, to że ty kupujesz oryginały nie oznacza że wszyscy to robią a forum jest dla wszystkich. Nie masz zamiaru pisać czegoś związanego z tematem to nic nie pisz.

    Zobacz czy zgrywając inną grę na dysk też masz taki problem. Możliwe że dysk twardy walnięty i przy próbie zapisu do danego sektora się wywala zobacz inną grę a najlepiej to kilka i zobacz czy nie masz podobnych problemów.
     
  13. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Wyczyść cache dysku albo go sformatuj
     
  14. memeczyslaw

    memeczyslaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    224
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    po wielu probach wkoncu udalo sie gre zainstalowac na dysku nie wiem co sie dzieje dalczego dopiero za dwudziestym razem ruszylo chyba napęd pada nie?
     
  15. MaryGave

    MaryGave Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    338
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zawiercie
    Spróbuj grać z płyt jak będzie git to znaczy że dysk powinno pomóc jak pisałem wcześniej wyczyszczenie cache lub format
     
  16. memeczyslaw

    memeczyslaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    224
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ok dziex za pomoc pozdro

    aha mam pytanie co da te wyczyszczenie cache, czy to cos groznego, usunie mi z dysku jakies wazne informacje typu zapisy gier itp? jest to w pelni bezpieczne?
     
  17. Symon149

    Symon149 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 1, 2009
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    NY
    Wszystko ci wyczyści co masz na dysku . Oczywiście że bezpieczne ;)
     
  18. maciekww28

    maciekww28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 18, 2009
    Posty:
    388
    Polubienia:
    33
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    jak wszystko - chyba kolega myli pojęcia - wszystko z dysku usuwa formatowanie a czyszczenie pamięci cache usuwa pliki z gry ( które np. przyspieszają wczytywanie danych itp )
     
  19. killsi

    killsi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    50
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    identyczny błąd 43% instalacji i wywala... wyczyść płytę.
    Już mi 4 płyty poszły w piz..du, inny obraz nawet sciągałem. Strasznie vkurw...jące.
    A z płyty nie da się grać tak szarpie.
    Ale mówisz za 20 razem ci poszło? OK, próbuje. :)
     
  20. memeczyslaw

    memeczyslaw Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    224
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    probowalem do skutku wkoncu sie udalo nie wiem za ktorym razem ale prób bylo wiele takze proboj a napewno wkoncu sie uda tak mysle
     
  21. lukeskajloker

    lukeskajloker Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 29, 2010
    Posty:
    142
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Mam to samo, ale obrazy są ok płyty też ok HDD też ok Laser też ok z halo 3 a jak uruchodzmie to uwaga zielony ekran i po 10s niemożna odczytać płyty
     
Wczytywanie...

Poleć forum