1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie moge zmienic z 50 hz na 60.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lennar, Kwiecień 29, 2010.

  1. lennar

    lennar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam podlaczonego mam Xboxa pod monitor LG FULL HD poprzez HDMI i ciagle jak biore ustawienia 1080p czy chocy jakies inne to caly czas jest odswiazanie 50 hz , troche to denerwuje bo napisy nie sa wyrazne i za cholere nie moge tego zmienic, podlaczylem pod telewizor normalnym kablem i tam była zmiana na PAL 60 bo gdzies wyczytalem ze trzeba tak zrobic wylaczyc konsole i podpiac spowrotem HDMI zeby bylo 60 hz a u mnie jest tak bez zmian. Gdy wezme automatyczne ustawienia monitor to jest 1080p 60 HZ. Pomocy
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Wiem, że spajk (administrator) miał z tym problem nie dawno, więc możesz się z nim skontaktować może już mu się udało coś z tym zrobić.
     
  4. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No to chyba problem rozwiązałeś skoro jest 60Hz.
     
  5. lennar

    lennar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale to 60 HZ pokazuje sie tylko na monitorze a w ustawieniach konsoli nadal widnieje 50HZ przy 1080p
     
  6. mic15hal

    mic15hal Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 29, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może po prostu monitor wymusza 60HZ ?
     
  7. oliee0

    oliee0 Banned

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    76
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Warszawa
    Ja mam taki sam problem tylko, że w komputerze. :/
     
  8. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Przywróć ustawienia fabryczne, i podłącz do TV i przestaw na 60Hz i później kablem HDMI podłącz do monitora i powinno być ok.
     
  9. promi

    promi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2009
    Posty:
    584
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No skoro monitor pokazuje 60 Hz to znaczy, że konsola wysyła sygnał 60 Hz a nie 50 Hz.

    Ps. gdzie konsola ci wyświetla ze jest 50 Hz ?? u nie wyświetla 1080p panoramiczny HDMI.
     
  10. lennar

    lennar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wyświetla mi 50HZ gdy np przestawie na 1080i albo na 1080p i sie mnie pyta czy obraz jest wyraźny w 50HZ
     
  11. Auto

    Auto Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Białystok
    Mam ten sam problem.Tylko u mnie obraz jest nie wyrazny.Mam telewizor LG HD READY 32 cale+Xbox 360 elite podłączony kablem hdmi i jak dam np 720p to obraz jest nie wyraźny, a jak dam automatycznie dopasuj to jest rozdzielczość 1300xna ileś tam,a ja chcę mieć HD 720p (Słyszałem,że do telewizorów HD zalecana).
     
  12. mistrzmtb

    mistrzmtb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    726
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Zielona Gora
    Bo hd ready to 1366x768 czyli chyba dobrze ci ustawia.
     
  13. Auto

    Auto Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2008
    Posty:
    113
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Białystok
  14. lennar

    lennar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zresetowalem do ustawień fabrycznych i to samo, nawet gdy podlaczone pod telewizor analogowy i dam PAL60 to gdy wroce na HDMI pod monitor to znowu jest 50 HZ tylko
     
  15. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    A masz TV LCD, zobacz na nim jak masz w ustawieniach np. u mnie nie ma nic o Hz a konsole mam podłączoną pod TV LCD przez kabel HDMI-HDMI
     
  16. lennar

    lennar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wlasnie nie mam, napewno pokaze Ci sie ilosc HZ gdy wezmiesz zmienisz ustawienia np z 1080p na 1080i albo na jakis inny to pokaze Ci sie czy jest wyrazny obraz i tam bedzie napisane ile jest HZ.
     
  17. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    OK jest i mam 60Hz.
    Ja jak kupiłem x-a 360 podłączyłem go za pomocą kable composite do TV i przestawiłem z 50hz na 60Hz, a póżniej podłączyłem kablem HDMI.
    A jak przestawiasz z np. 1080i na 720p to podczas zapytania bierzesz tak czy nie?
     
  18. lennar

    lennar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2010
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tam jest pytanie bodajze czy obraz jest wyrazny i jest tak albo nie i sprobuj ponownie, za kazdym razem pokazuje mi tylko 50 HZ a monitor mam LG W2361V ale napewno full HD, a moze byc to wina kabla HDMI? bo on nie jest jakis za specjlany.Mam go z zestawu od neostrady TV

    miedzy 50HZ a 60HZ moze byc duza roznica w obrazie? bo wydaje mi sie ze strasznie mam posZarpane tekstury na tych 50 HZ
     
Wczytywanie...

Poleć forum