1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie moge znalezc ustawienia 1680x1050

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez suchy69, Listopad 27, 2008.

  1. suchy69

    suchy69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam jestem swieżym posiadaczem konsoli, właśnie ściągnąłem nxe z xbox live a raczej konsola sama się tym zajęła ale do rzeczy, wiem że nxe wprowadza wsparcie dla rozdzileczości 1680x1050, konsolę mam podłączoną do monitora (Samsung T220HD) przewodem, który dostałem razem konsolą, czyli component, przełącznik na przewodzie jest ustawiony na hdtv jednak w opcjach mam tylko dostępne roździelczości 720p 1080i itd, czy na tym przewodzie ustawienie to jest niedostępne czy mam coś nie tak połączone? A może roździelczość 1680x1050 jest dostępna tylko na przewodzie VGA?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie, bo tylko HDMI-DVI oraz VGA mają komputerowe rozdziałki :)
     
  4. suchy69

    suchy69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Aha czyli zostaje zakup kabelka VGA, a będzie jakaś znacza różnica między kablem VGA a tym component którego używam jeśli w monitorze ustawie funkcję skalowania obrazu do 16:9 bo mam taką opcję.
     
  5. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Hmmm... Masz HDMI w xboxie? Jak tak to lepiej miec High Definition niz analoga :) Jak masz w xie HDMI to HDMI-DVI (DO monitora) i masz 1680x1050 :)
     
  6. suchy69

    suchy69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak mam ale słyszałem że lepsze kolory uzyskam na VGA oraz że VGA wprowadza delikatne rozmazanie krawędzi co by było na korzyść w monitorze bo tam wszystkie ostre krawędzie (ząbki itd) widać bardziej niż na tv, chyba że mam błędne informacje to będę wdzieczny za edukacje:)
     
  7. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Błąd.
    Najlepsze kolory uzyskasz przesyłem cyfrowym czyli HDMI
    Błąd.
    Kabel VGA nie rozmywa krawędzi. Rozmywa cały obraz.
    Najlepszy obraz=Najostrzejszy obraz czyli HDMI
    Nie sądze
    Ale nie musisz wieżyć reklamie i facetowi przebranemu za księdza :p
     
  8. suchy69

    suchy69 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Może źródłem moich informacji był ksiądz z innej parafi kto wie:p Tak czy siak wielkie dzięki za pomoc:)
     
  9. monias

    monias Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 3, 2008
    Posty:
    287
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Heh śmieszna sytuacja, bo specjalnie dopłacałem do monitora by mieć HDMi a teraz miał bym podpiąć po DVI, nie podoba mi się to :) Pozostaje na HDMI, mam wyjście dźwięku z monitorka a na DVI bym tego nie miał i trzeba by kabelek od m$...
     
  10. sacque

    sacque Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 7, 2008
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    DVI jest w pełni kompatybilne, jeśli chodzi o video, z hdmi, więc jeśli podłączysz przez hdmi lub dvi to bedzie bez różnicy.
     
  11. sloniu

    sloniu trolololololo V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 16, 2008
    Posty:
    906
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Tak ale jak podłaczysz przez DVI HDMI to nie masz dzwięku ;]
     
Wczytywanie...

Poleć forum