1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie można autoryzować dysku - błąd ;/

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez DawidPB94, Kwiecień 22, 2012.

  1. DawidPB94

    DawidPB94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom
    Tak jak w temacie, dziś sobie wypaliłem Naruto UNS Generations, po około 10minutach gry wyskakuje błąd gry "Nie Można autoryzować dysku"
    Po 1: Nie mam dysku twardego w x360, więc dlaczego taki błąd wyskakuje.
    po 2: Gra zapisuje się na karcie pamięci Xboxa którą dostałem razem z nim
    po 3: Nigdy wcześniej nie wyskoczył Mi taki błąd, ostatnia najnowasza gra jaką wypaliłem i przeszedłem bez problemu to Ninja Gaiden 3.

    Jest wiele tematów na ten temat, ale w niektórych piszą, że trzeba mieć jakąś specjalną nagrywarkę z jakimś firmware, a ja przecież nie będę zmieniać nagrywarki, tylko po to aby Mi działały dobrze gry na x'a.
    Więc tu moje pytanie, idzie jakoś obejść ten problem? Aby nie nagrywać na nowo Gry na płyrtę ( w tej chwili brak jakiejkolwiek pustej płyty) ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    usuń pamięć podręczną konsoli
     
  4. DawidPB94

    DawidPB94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom
    @Up
    Jak usunąć tą pamięć podręczną?
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    W ustawieniach konsoli -> kursor na -> Pamięć Masowa(dyski) coś takiego -> klawisz Y na padzie
     
  6. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    w ustawieniach konsoli
    potem bodajże pamięć masowa i na dole spójrz powinno byc pod ktorymś przyciskiem, chyba pod "Y"
     
  7. DawidPB94

    DawidPB94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 29, 2011
    Posty:
    96
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bytom
    Okej, a czy jeżeli wyczyszcze ta pamięc podręczną, to czy usunie Mi wszystko z karty pamięci?
     
  8. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nic nie usunie. Pamięć podręczna w konsoli, to jak RAM w PC.
     
  10. melqo15

    melqo15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2012
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam pytanie,mam wgranego najnowszego dasha po którym musiałem na nowo przerobić konsolę.Po przerobieniu musiałem patchowac gry i robiłem to za pomocą programu Horizon. Gra się włącza,wszystko działa i np. w nba 2k12 pokazuje mi się ten właśnie komunikat "Nie można autoryzować dysku".Komunikat ten włączał mi się na początku od razu przy włączeniu meczu,teraz tak po minucie lub dwóch. I gdy wyskakuje ten komunikat, w tle gra toczy się dalej do momentu kiedy nie wcisnę klawiszu A lub B.Tak tą pamięc wyczyściłem a gre mam zainstalowaną na dysku.
     
  11. djdoubleb

    djdoubleb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2010
    Posty:
    66
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kraków/Tarnów
    Kup nagrywarke ihas i problem zniknie


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  12. melqo15

    melqo15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2012
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Nie ma innej możliwości? Bo gdy odbierałem konsolę po przeróbce,dostałem info że wcześniej nagrane gierki wystarczy spachowac.Może ja gdzieś robię błąd?
     
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zastosowałeś trick z muzyką?
     
  14. melqo15

    melqo15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 29, 2012
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie próbowałem,bo właśnie usunąłem grę z dysku i jak na razie nie przerywa,więc chyba znaczenie miało to że miałem grę zainstalowaną na dysku.
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Oczywiście, że to było przyczyną, ale jak zastosujesz trick z muzyką, to możesz grać z dysku.
     
    1 osoba to lubi.
  16. kyuubi1990

    kyuubi1990 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam serdecznie tez mam ten problem co kolega wyzej i usuniecie pamieci podrecznej nic nie pomoglo. Jezli ktos byl by tak mily i napsial dokladnie jak zrobic ten trick z muzyka to byl bym wdzieczny bo naprawde nie moge tego nigdzie znalezc :(

    Nastepna moja prosbe jest udzielenie informacji jak na nowydashboardzie nagrywac gry na dysk ? jest taka mozliwosc?
     
  17. Tofu212

    Tofu212 Banned

    Dołączył:
    Luty 2, 2012
    Posty:
    1487
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    trick mp3 .wgrywasz mp3 na pendrive np . właczasz średnim na padzie guide opcje i tam jest odtwarzacz znajdziesz sobie. włączasz muze i gre xgd3 .i nie działa to na dogme i dirta showdown. instalacja na dysk tylko kopie xgd3 nagrywane ihasem
     
  18. Mateusz2932

    Mateusz2932 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 23, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,mam podobny problem co kolega,otóż nagrałem grę Tom Clancy's Ghost Recon Furute solider ,mam lt 3.0 i ihas'a z wgranym bruner maxem(czy jak to się zwie) i po instalacji gry na dysk wyskakuje błąd "Błąd autoryzacji dysku" w czym jest problem?


    Ok błąd naprawiony,a czy trick z muzyką trzeba robic przy każdym uruchomieniu gry ?
     
  19. onn125

    onn125 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    668
    Polubienia:
    65
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Bytom (Beuthen)
    moze wyczyscil cache albo nagrał jeszcze raz ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum