1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie można autoryzować dysku

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez ...:::Anarkad:::..., Styczeń 17, 2012.

  1. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    wgrałem kumplowi lt 3.0, jest szczęśliwym posiadaczem cichej aktualizacji, nagrałem mu nfs the run i battlefield 3 (nagrane w IHAS) ale gdy te gry nagra na dysk i próbuje je uruchomić wyskakuje komunikat o nie autoryzowanym dysku (gry patchowane w abgx 1.0.6) czemu tak sie dzieje?? a może on nie ma wcale tej cichej aktualizacji tzn nie pobrała sie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jarek8821

    Jarek8821 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 12, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Niech odinstaluje gry z dysku, wyczysci pamiec podreczna i od nowa zainstaluje. powinno pomoc
     
  4. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    nie wydaje mi sie żeby to zadziałało bo on ma nową konsole nie były instalowane żadne title update ale spróbuje. I mam jedną uwagę do nagrywania gier, gdy nagrywam gr clonecd to zawsze muszę zaznaczyć "Zapisuj aż do osiągnięcia końca tego medium" to ma tak być ?? czy od razu powinno nagrywać
     
  5. cookie_monster

    cookie_monster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam ten sam problem. Pomógł format dysku w Twoim przypadku ??
     
  6. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    małe odkopywanie tematu, ale jakoś umknęło mi porównanie [ImgBurn vs CloneCD]@iHAS_CFW:

    a sprawdzałeś może czy:
    nagrywając u siebie CloneCD (mimo, iż na iHAS_CFW) wyszło 100% - kopia 1:1 jak w ImgBurn (tu "plus" opcji weryfikuj)?
     
  7. cookie_monster

    cookie_monster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Napisze ktoś jakiś konkret odnośnie tego błędu autoryzacji i jak się z nim uporać ??
     
  8. weplausss

    weplausss Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2011
    Posty:
    146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    0

    W imgburnie nie powinno wyskoczyc zadne okienko powinien normalnie sam wypalac jak normalna plyte dvd
    jezeli wyskakuje ci info ze brakuje miejsca na plycie to zle sflashowales ihasa
     
  9. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    błąd autoryzacji opisany w pierwszym poście jest łudząco podobny do problemu kopi truncate (wypalonych zwykłą nagrywarką) zainstalowanych na najnowszym DASH`u, rozwiązaniem problemu jest wypalenie kopii 1:1 (do czego niezbędny jest iHAS_CFW, ale i w niektórych przypadkach, jak widać, mile widziany jest test już wypalonej płyty za pomocą abgx`a); krótko: masz kopie XGD3 1:1 to nie powinieneś mieć "błędu autoryzacji" po instalacji gry na HDD";


    Napęd: iHAS524B_CFW (iXtreme Burner MAX v1.0 "wgrany" osobiście, bez błędów zgodnie z wytycznymi producenta);

    Płyta: Verbatim MKM-003-00 2.4x;

    ImgBurn v2.5.6.0: zero problemów;

    CloneCD v5.3.1.4: error = propozycja nagrywania "do końca medium" - efekt oczywisty = źle nagrana płyta;

    Wniosek:
    albo źle wgrany CFW co sugeruje Szanowny darmon*, albo ImgBurn "zamiast" CloneCD co wydaje się mniej prawdopodobne; ale w takim wypadku nasuwa się pytanie "co jest źle"?
    *(oraz weplausss ale tu "chodzi" o błąd w ImgBurn);



    co ma DASH do TU? może literówka i sugerowanie, że nowy DASH ma w sobie coś na wzór "cichej aktualizacji"?
     
  10. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    FW do nagrywarki jest dobrze wgrany bo jak wkładam pustą płyte to pisz 8,13gb, czyli co mam zmienić program do nagrywania na img burng?? oby nie bo jak nagrywam ing burng to zawsze przy instalacji na dysk wyskakuje error w 50%, ale ni wiem jak teraz
     
  11. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    p.s "gdzie Ci pisze"? (jest napisane);

    dla DVD+R DL* ImgBurn na iHAS_CFW pokazuje "Free Space: 8*738*897*920 bytes"
    dla DVD+R DL* ImgBurn na "zwykłej" pokazuje "Free Space: 8*547*991*552 bytes"

    *dla Disc ID: MKM-003-00; RICOHJPN-D01-67; RITEK-S04-66; - takie były pod ręką;

    opierając się tylko na własnych doświadczeniach polecam spróbować: [ImgBurn v2.5.6.0 + Verbatim 2.4x]@iHAS_CFW wszystko to na nieobciążonej jednostce;
     
  12. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    hmm no dobra spróbuje tyle że ja mam tdk a nie verbatim ;p
     
  13. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
  14. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    tak, "przystosowałem" nagrywa z prędkością 2,4
     
  15. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    jeśli jeszcze "opcje" są pozaznaczane tak samo to nic tylko wypalać - ruletka jest zawsze, ale "może" - częściej się trafia;

    p.s
    nie zdziwiłbym się gdybyś po przejściu na Verbatim`y nie miał problemów (gdy kombinowałem z RICOHJPN-D01-67 jak dobrze pamiętam, było nieźle ale, no właśnie ale po przejściu na Verb`y było już tylko dobrze :) )
     
  16. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    Dokładnie. Najpewniej nagrywać na verbatim i wszystko wg poradników. Jeżeli wtedy nie działa to jest problem:p

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  17. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Największy problem tego forum. Najpierw przerabiają, wypalają i na końcu dopiero czytają i pytają. Jakbyś połapał troche wiedzy z poradników to nie byłoby tych pytań i kolejnego już podobnego tematu.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  18. ariel111c

    ariel111c Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2008
    Posty:
    301
    Polubienia:
    17
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    I tu Ci przyznam rację. Tyle jest o tym na necie wyraźnie napisane ,ale po co szukać.
     
  19. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    ta, prościej powiedzieć niż zrobić, czytałem nie jeden tutek i co? lipa, dzisiaj nagrałem bf3 img burngiem i nawet nie chce sie włączyć a img wypalił 100%
     
  20. bakahk

    bakahk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polska
    jeszcze mała uwaga: "wypalił na 100%" to nie to samo co "wypalił na 100% i w 100% przeszedł weryfikacje w ImgBurn" a to może być duża różnica;
     
  21. ...:::Anarkad:::...

    ...:::Anarkad:::... Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 5, 2011
    Posty:
    1905
    Polubienia:
    191
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    no właśnie to mnie boli że niby nagra 100% a na weryfikajci wyskoczy błąd przy 49%...
     
Wczytywanie...

Poleć forum