1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie można odczytać aktualizacji z płyty

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez shomei, Listopad 23, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. shomei

    shomei Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Nie można odczytać aktualizacji z płyty AC:B aktualizacja jest wstrzymana co zarazem blokuje jakiekolwiek działanie na konsoli... po dluższym przeglądaniu forum nie znalazłem rozwiazania tego problemu... Co zrobić w tej sytuacji ?

    KOD BLEDU 22FB 3080 B200 0700 C000 003A
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. creator

    creator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 13, 2009
    Posty:
    59
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Gdańsk/Lębork
    chodzi Ci o aktualizacje Dashu? A do tego nie trzeba byc podlaczonym z netem? no chyba ze osobno zaktualizujesz przez cd/pendrive
     
  4. ATi

    ATi Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 7, 2010
    Posty:
    272
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Milanów
    Więc zrób aktualizację offline. I po kłopocie
     
  5. shomei

    shomei Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    generalnie nie da sie jakos wycofać z tego procesu ? Po prostu konsola wymaga dokonczenia tego i nie da sie nic innego z nia robic, raczej jeszcze nie chcialbym instalowac tego nowego dasha... no chyba ze nie mam innego wyjścia, (gram tylko offline)
     
  6. shomei

    shomei Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    czy moze mi ktos pomóc w szczegółowy sposób, ponieważ nie jestem znawcą tematu a nie chcialbym oddawac konsoli do serwisu, na chwile obecna i tak jest niesprawna
     
  7. rychu8818

    rychu8818 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  8. shomei

    shomei Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    świetnie, chyba sie nie rozumiemy.... wiec opisze to bardziej szczegółowo, x`a mialem na ixtreme 1.6 po czym zassałem z neta ac:b, nie patchowalem gry bo uzywam activate`a. Po wlozeniu gry do napedu odpaliła sie aktualizacja o ktorej nie mialem pojecia i w pewnym momecie sie zatrzymala i nie da sie jej dalej dokonczyc ani z niej wycofac. Chce zapytac co mam w takiej sytuacji zrobic skoro proby aktualizacji z pendriva nie daja nic (nawet aktualizacja wyciągnieta prosto z ac:b.iso nie daje rady) CO ZROBIC ? PROSZE O POMOC !
     
  9. rychu8818

    rychu8818 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2008
    Posty:
    58
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Solucja dla tych co chcą odpalić grę z wave 2 bądź 3 z AP 2.5:

    - Potrzeba dash version 2.0.9199.0
    - Potrzeba napęd Liteon lub BenQ

    1. Zainstaluj Kinect Adventures Update

    2. Zainstaluj Kinect Animals Update

    3. Zainstaluj update z poniższego linku:

    LINK:
    MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service
    lub
    Free File Hosting Made Simple - MediaFire

    4. Graj w grę spatchowaną do wave który obsługuje Twój flash :)

    Jest to aktualizacja 2.0.12416.0 BETA którą się zainstalować z pendrive'a w przeciwieństwie do SystemUpdate z AC B która z pendrive'a nie idzie
     
  10. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    Ale masz stary dashboard (nadal) i nie może ci uaktualnić? Gdzieś przeczytałem, że musisz włożyć płytę z aktualką i wyłączyć oraz uruchomić konsolę, przy starcie powinno wyskoczyć powiadomienie o aktualizacji.

    Jeśli masz nowy dash, to zostaje LT+ lub stary napęd.
     
  11. shomei

    shomei Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie da sie zainstalowac zadnego z podanych przez ciebie updatow poniewaz konsola chce update z ac:b, pozatym nie mam mozliwosci sprawdzenia jaką mam wesje dasha


    rs.pect no niestety sposob z wylaczaniem z plytą nie zadziałał a dasha nie wgrywałem od paru miesiecy wiec chyba mam "starego", jak to moze byc mozliwe zejakas aktualizacja z nowej gry zablokowala mi konsole hmmmmmmm ehh


    moje pytanie brzmi jak wycofac sie z tej aktualizacji lub ja dokonczyc tak aby konsola dziala jak powinna (bo poki co jest dostepny tylko screen z errorem czy tam z komunikatem) bo teraz naet pad nie moze sie z konsolą połączyć ! :(
     
  12. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    XboxForum.pl - największe Polskie forum o konsolach Xbox i Xbox 360[2-0-8955-0-avatar-updatespy]-7365.html

    Może u ciebie też aktualizacja jest błędna. Nie zaszkodzi spróbować.
     
  13. shomei

    shomei Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no niestety nie podziałało... w takim razie pozostaje chyba tylko jakis serwis...
     
  14. P4wlut3K

    P4wlut3K Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U mnie ten sam problem, tylko że aktualizowałem z NfS HP.
    Wyczytałem że problem tkwi w tym, że konsola zapętliła się w tym co robi i nawet po aktualizacji ciągle prosi aktualizację i tak w kółko. Podobno można to zrobić czyszcząc jakąś kość pamięci EEPROM w której są zawarte informacje co konsola ma w danej chwili robić i po tej operacji uruchami się tak jakby to było jej pierwsze uruchomienie.
    Ale podobno ten zabieg nie gwarantuje powodzenia, bo jeśli konsola przeszła dalej to czyszczenie nic nie da. Przydało by się jakieś potwierdzenie z forum, może ktoś to robił, albo może podać jakiś link gdzie szukać dokładniejszych informacji .
    Nie mam już gwarancji a konsola to warzywo więc warto zaryzykować.
     
  15. NemQ

    NemQ Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 1, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam ten sam problem moze sie komus udalo go rozwiazac ? aktualizacja z virtua tennis 4
     
  16. Eagle696

    Eagle696 Banned

    Dołączył:
    Maj 29, 2011
    Posty:
    440
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    Musisz dokończyć tę aktualizację np.z pendrive .
    Trochę mało danych podałeś,a wcześniejsze posty są stare.
     
  17. pawlik835

    pawlik835 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Posiadam xbox 360 z przeróbką LT+ i najnowszym dashem pod kinecta ale już nie pamiętam numeru.
    Ściągnąłem grę Bodycount i uruchomiła mi się aktualizacja trochę przeszło i się zatrzymało.
    Jednak teraz jest komunikat "Nie można odczytać aktualizacji z płyty. ...itd.
    Kod statusu: 3151-351F-B800-0F00-C000-0013.

    Nic nie pomaga:
    włączenie i wyłączenie konsoli
    wyciągniecie pena przy wyłączonej konsoli a następnie włączenie bez pena.

    Proszę o pomoc.
     
  18. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    nie zrobila sie dlatego ze masz lt+ i ciesz sie ze nie zrobila bo ta gra ma dasha co usuwa przerobke na lt+ masz taki komunikat jak chcesz w to pograc to zaopatrz sie lt 1.91
     
  19. pawlik835

    pawlik835 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale jest komunikat że "zatrzymało aktualizację" i teraz nic się nie robi włącza się konsolę i cały czas jest ten komunikat podświetlany na czarno i brak jakiego kolwiek wyboru A B Y czy też X.
    Kodu takiego też nie ma na xbox support
    Nie można tego cofnąć w jakiś sposób tej aktualizacji?
    No to ładnie narozrabiałem :/
    Jeszcze jedno a może najważniejsze. Czy jest możliwość odzyskania klucza napędu po przeróbce na LT+ bo gdzieś zagubiłem płytkę z kluczem, a jak myślę to raczej potrzebny będzie do LT 1.91?
     
  20. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    pewnie ze jest wyciagnac klucz mozna z tej przerobki. aktualizacji nie da sie zanizyc tylko w nowsza
     
  21. pawlik835

    pawlik835 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 12, 2011
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Yhym czyli tak...
    Oddaje do przeróbki gość mi wyciąga klucz napędu wgrywa przeróbkę LT1.91 z najnowszym dashem czyli tym 13...
    Innego sposobu na ten problem mój nie ma?

    Nawet jak bym dokończył to tak jak wspomniałeś by usunęło mi tą przeróbkę?
    Czyli tak czy siak z powrotem do przeróbki?

    Hmm przyszła mi teraz również szatańska myśl :) a może tak jeszcze spróbować do xbox live podłączyć ten jeden jedyny raz:) bo i tak gram w offline. Ale chyba w sumie i tak nic nie da bo jest komunikat że nie można odczytać z płyty.
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum