1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

"Nie można odczytać płyty" w wielu grach

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xDoko, Kwiecień 22, 2012.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. xDoko

    xDoko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam 360 Slim z przerobionym 0225 LT+ 3.0. Nagrywam na verbatimach ihasem imgburnem zgodnie z poradnikiem.

    Problem w tym, że w niektórych grach pojawia się błąd "Nie można odczytać płyty" i prośba o przeczyszczenie płyty szmatką. Zmarnowałem już przez to wiele płyt.

    Świeży przykład: Gears of War 3. Wczoraj wypaliłem grę pierwszy raz, bez żadnych problemów - po włożeniu do napędu pojawia się logo Epic i prośba o aktualizację, po aktualizacji jednak pojawia się czarny ekran i już więcej płyty się nie da uruchomić (przy instalacji błąd przy 4%). Wypaliłem drugi raz, tym razem gra się uruchamia, menu też bez problemów - jednak po uruchomieniu gry przed loadingiem komunikat o płytce. Teraz zamierzam wypalić trzeci raz.

    Inny przykład - MW3, opisywałem już na forum kiedyś. Grę udało się wypalić poprawnie dopiero za 5 razem. To samo było z BF3 - na początku grałem normalnie bez problemu, potem zalogowałem się na inny profil i już nie dało się płytki uruchomić - pomogło dopiero ponowne wypalenie. NFS The Run też za drugim razem dopiero poprawnie wypaliło się, to samo Batman AC, Rayman. AC:R na początku działało normalnie, potem był problem z płytą, a jak włączyłem po 2 tygodniach znowu, to działało bez problemów. Mass Effect 3 pierwsza płyta od razu działała, drugą musiałem wypalać dwa razy.

    Jednocześnie sporo gier działa normalalnie i za pierwszym razem (RDR, SC: Conviction, Portal 2, SSX, ostatni LOTR itd.).

    Czy jest jakaś możliwość zlokalizowania problemu i pozbycia się go raz na zawsze? Jest to bardzo irytujace, że kupując drogie płyty (5 zł/sztuka) połowa z nich nie działa. Co mogę zrobić, by to naprawić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    zobacz czy te gry chodzą normalnie na innej konsoli jeśli tak to może być problem z laserem...
     
  4. xDoko

    xDoko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Niestety, nie mam jak sprawdzić tego - laser powinien być dobry, a konsolka ma niecały rok.
     
  5. xDoko

    xDoko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wypaliłem znowu GoWa i kolejna płytka zmarnowana - przy instalacji błąd przy 44%. Już nie wiem co robić... wrzucać mu czwartą płytkę?
     
  6. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Sprawdź jakość nagranych płyt.
     
  7. taxiben3

    taxiben3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wiem że troche nie na temat ale mam pytanie kupiłem xboxa 360 pat z przeróbką lt 2.0 hitachi i nagrałem grę na próbę i wyskakuje mi nie rozpoznano dysku orginalene gry chodzą laser nowy po kupieniu przerobiony jak to naprawić i w czym jest problem to muj 2 xbox 360 phat.
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeśli masz napęd Hitachi, to gry XGD3 musisz nagrywać iHAS'em z FW pod odpowiednie płyty.
     
  9. xDoko

    xDoko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak to sprawdzić?
     
  10. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nero Disc Speed
     
  11. xDoko

    xDoko Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 4, 2011
    Posty:
    45
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ok, zrobiłem ten test, ale ponieważ nie za bardzo się na tym znam, wklejam screena z wynikami. Screen jest z ostatniej płytki, pierwsze dwie niestety już poszły do kosza.

    [​IMG]
     
  12. waniah

    waniah Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 15, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagrywasz z maksymalna predkoscią?
    Powinno być x2.4
     
  13. taxiben3

    taxiben3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czy assasin's creed revelations jest xgd3
     
  14. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  15. taxiben3

    taxiben3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a jak zrobić żeby assasin's cereed revelations działał na lt 2.0
     
  16. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  17. taxiben3

    taxiben3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ele tam pisze że musze mieć nagrywarke titeon iHAS x24b
     
  18. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Gdzie? Nie musisz, chyba, że masz napęd Hitachi.
     
  19. taxiben3

    taxiben3 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 4, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    właśnie mam w xboxe napęd hitachi a nagrywarkę lg
     
  20. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    W takim razie, jeśli chcesz zagrać w gry XGD3, to musisz kupić iHAS'a.
     
  21. DeVil666

    DeVil666 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2010
    Posty:
    151
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    pozwolicie ze sie podepne
    dziwne bo nagrywalem wiedzmina 2 na plytach platinum ihasem wszystko ladnie wypalilo sie w 100% na dysku tez sie zainstalowalo a jak sprawdzalem jakosc nagrania to byla bardzo slaba, czego moze byc to przyczyna?
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum