1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie można odczytać płyty z grą - wina płyty? nagrywarki? obrazu gry? czy...?

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez pumpeek, Styczeń 19, 2011.

  1. pumpeek

    pumpeek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam ;)

    Posiadam Xboxa 360 z przerobionym napędem flash iXtreme - nie wiem dokładnie jaka wersja bodajże 1.6, chodzą tylko gry z wave 3... Pobrałem już kilka gierek m.in. FIFA 11, Mafia 2, EA Sports MMA - po pobraniu przerabiałem na wave 3 przy pomocy 360wavespatcher, następnie wypalałem przy pomocy programu Img Burn na płytę Verbatim z prędkością 2.4x i wszystko chodziło bez problemu...

    Dzisiaj pobrałem Dragon.Age.Origins.PAL.PL.UNKNOWN. Wypakowałem, zainstalowałem abgx360 v1.0.5 a następnie uruchomiłem go z następującymi ustawieniami (tak jak w tym temacie - http://xboxforum.pl/oprogramowania-f13/[tutorial]-sprawdzanie-kopii-gier-dla-ixtreme-lt-42393.html ):

    [​IMG]

    następnie puściłem obraz przez abgx i wynik był następujący:

    [​IMG] [​IMG]

    Jak widać gra posiada SSv1 i wave v4… Przerobiłem obraz za pomocą 360WavesPatcher v1.2.2 na wave 3 i wypaliłem na płytę Verbatim z prędkością 2.4x…

    Wsadzam płytę do Xboxa, napis ‘Otwórz DVD’ zmienił się na ‘Zagraj w grę’ – jednak nie pojawia się obrazek gry tak jak przy innych grach – nie działa również przycisk ‘Y’, dzięki któremu mogę zainstalować grę na HD. Próbuję odpalić grę z płyty ‘A’, jednak otrzymuję komunikat:

    Wykonałem powyższe czynności kilka razy, jednak nadal to samo… Wsadziłem wypaloną płytę do komputera i przepuściłem przez abgx i o dziwo same błędy:

    [​IMG] [​IMG]

    I tutaj pytanie do was, gdzie może leżeć błąd? Nagrywarka już pada i pora zainwestować w nową? Źle nagrana płyta przez przypadek – spróbować jeszcze raz? 360WavesPatcher popsuł obraz przy przerabianiu? Czy może wina leży w samym obrazie gry ściągniętym z Internetu?

    Dodam tylko, że po przerobieniu obrazu z wave 4 na 3 – nie puszczałem go przez abgx tylko od razu wypaliłem na płytę…
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    po prostu jak nagrywasz grę to odejdź od kompa nie baw się myszką ,nic nie ściągaj wyłącz programy działające w tle,
    sprawdź czy np.antyvirus nie skanuje ci systemu w tym czasie itp. - komp ma tylko wypalać i tyle...
     
  4. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Nagrywaj tak jak do tej pory wszystkie gry. Nie wiem po co czytales poradnik o nagrywaniu gier na LT jak masz 1.6.
    Korzystaj z abgxa 1.0.2
     
  5. pumpeek

    pumpeek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miałem ostatnio wymieniany dysk i wszystkie programy szlak trafił, dlatego pobrałem abgx360 v1.0.5... Znalazłem już na google v1.0.2 tak więc zrobię wszystko od początku - teraz tylko jak ustawić abgx v1.0.2 - tak samo jak podałem screena w pierwszym poście?
     
  6. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    używaj 1.0.5
     
  7. pumpeek

    pumpeek Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 11, 2010
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W takim razie jak z tą grą? Nagrać jeszcze raz?
     
  8. rs.pect

    rs.pect Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    564
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    gdzieś w Polsce
    ----- Usunięty fragment (źle przeczytałem)

    Nagrać jeszcze raz, jeśli nadal będą błędy, kupić nową nagrywarkę.
     
Wczytywanie...

Poleć forum