1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie można odczytać płyty....

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez v3rm1n, Styczeń 1, 2010.

  1. v3rm1n

    v3rm1n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam

    Nagrałem dzisiaj Bayonette na płytce Verbatima DVD+DL. Wszystko chodzilo dobrze az do 3 misji gdzie podczas ładowania wyskakiwał błąd że nie można odczytać płyty i żeby wytrzeć płytke miękką ściereczką oraz uruchomić ponownie konsolę. Myslałem że to wina płytki więc nagrałem jeszcze raz ale ciągle jest to samo (czasem przy ładowaniu lub w trakcie filmiku xbox ma kłopot z odczytaniem i wtedy pojawia się BŁĄD:p). Zainstalowanie gry na dysku twardym nic nie pomogło, ba gra się nawet przestała włączać bo błąd wyskakiwał na filmikach początkowych i xbox wychodził do dasha. W związku z tym mam parę pytań:

    1 Czy to wina wersji gry ?
    2 Czy to może być spowodowane tym że obraz nie przeszedł weryfikacji stealth patcha w abgx360 ?
    3 Czy to może byc powodem złych ustawień img burn ?
    4 Czy to moze być wina lasera w napędzie ?
    5 czy przerobienie w 360 waves patcher na starszą partycje wideo i nagranie jeszcze raz na płytkę może coś zmienić
    6 i czy ogolnie istanieje jakies wyjscie z tej sytuacji :)

    z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Prawdopodobnie uszkodzony obraz gry. Mialem tak z Army Of Two ponowne pobranie gry pomoglo.
     
  4. Rider112

    Rider112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    101
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    1. Może.
    2. Może.
    3. Jeśli nagrywałeś gry wcześniej, wszystko powinno być ok.
    4. To samo co w 3
    5. Nic nie pomoże, tylko zepsuje. Twój xbox w ogóle nie odczyta.
    6. Raczej nie, abgx na zielono i inny obraz.
     
  5. v3rm1n

    v3rm1n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nagralem dzis gierke darksiders i xbox zawieszał się w trakcie gry (głownie po savie) wiec rozebrałem dziś i wyczyściłem xboxa wraz z laserem w napędzie. Problem co do odczytu płytki jak na razie minął :) ale gra ktora nagralem dzis znow zawiesza xboxa tylko tym razem w menu gry a nie w czasie jej trwania. W zzwiązku z tym mam 2 pytania:

    1. czy to wina płytki (jezeli mialem 2 takie przypadki na 80 plytek)
    2. czy to wina dysku twardego i najlepszy bedzie format (z racji tego ze zawieszal sie po savach)

    z gory dzieki za odpowiedzi :)
     
  6. Ingvar

    Ingvar Banned

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2009
    Posty:
    203
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Brodnica
    Może to być wina płyty bądź samej nagrywarki.
     
  7. v3rm1n

    v3rm1n Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 15, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ostatnio zmieniałem kompa i mam w niej nową nagrywarkę, ale zrobiłem jej update firmware i wczesniej wypalane przez nia plyty chodziły bez problemów :confused:

    Edit

    A i jeszcze pytanie czym lepiej konwertowac z wave 4 abgx czy 360 waves patcher ?
     
  8. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Witam! Mam problem z Darksiders - "Darksiders XBOX360-STRANGE". Już dwie płyty poszły do kosza a gierka nadal nie działa. Mam Ixtreme 1.6. Po włożeniu płyty do napędu pokazuje odtwórz DVD. W ABGX przechodzi weryfikację SS chociaż ,DMI jest failed. Zrobiłem Autofixa level 3 i też nie pomogło. Nie wiem co może jeszcze pomóc. Mam ściągnąć tą gierkę na nowo. Proszę o podpowiedzi. Pozdrawiam


    Edit. Rozkminiłem Wavepatcher i wszystko śmiga. Świeżak jestem nie wszystko jeszcze łapię :)
     
  9. japon25

    japon25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    co do paczowania , ja paczowałem abgx-em http://xboxforum.pl/iso-f10/patchowanie-z-wave4-na-wave3-27949.html i polecam
    choć podobno 360waves patcher jest prostszy
     
  10. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Ja patchowałem swoje Darksiders ABGX i kiszka po Wavepatcher wszystko chodzi pięknie i zajmuje tylko 15 s.
     
  11. japon25

    japon25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 10, 2009
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    może coś zle zrobiłeś , ja nigdy nie miałem problemów
     
  12. lisu

    lisu Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 20, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czesc. Jestem zielony w sprawach Xbox wiec prosze pomozcie.
    Konsola zostala przerobiona jakis miesiac temu od tamtej pory gralem na niej max. 3h , dzisiaj sciagnalem NBA 2k10 spathowalem go abgx360 po czym nagralem na plytke verbatima DL + img burnem. Wszystko poszlo dobrze gra dzialala po czasie 10-15 min od wlaczenia jej w menu wylaczyla mi sie muzyka a za chwile pojawil komunikat ze nie mozna odczytac plyty i przetrzec ja sciereczka i zaladowac od nowa tak zrobilem lecz juz sie nie wlaczyla. Probowalem zaladowac oryginalne gry lecz ten sam problem bylo napisane odczytywanie po czym komunikat zmienial sie w wysuń napęd. X'a zanioslem do serwisu gdize powiedzieli mi ze naped padl i nie da rady trzeba wymienic na nowy (naped ktory mialem to lite-on). Czy wymiana na nowy i ponowne sflashowanie pomoze ? :(
     
Wczytywanie...

Poleć forum