1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie można odczytać płyty!

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez krzysztofox, Marzec 5, 2008.

  1. krzysztofox

    krzysztofox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2007
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!
    Mam bardzo uciążliwy problem z napędem (Hitashi). Podczas grania w niektórych grach pojawia mi się następujący komunikat:

    Nie można odczytać płyty
    1) Wyczyść płytę miękką ściereczką
    2) Ponownie uruchom konsole

    Gry nagrywane są na płytach Verbatim i u kumpla chodzą, natomiast u mnie już nie. Nie są porysowane, a mimo to i tak nie działają. Część gier chodzi bez problemu, zaś przy reszcie np. w momencie ładowania sejwu napęd przestaję czytać płytę i wyskakuje właśnie ten komunikat. Postąpiłem tak jak jest w komunikacie, zajrzałem również na xbox support i ten problem był opisany, ale nic nie pomogło.
    Najdziwniejsze jest to, że właśnie wymieniłem laser, ponieważ myślałem że to w nim leży przyczyna. Jednak wszystko jest po staremu. Oryginały oczywiście chodzą bez problemu, natomiast 8 gier czeka aby je przejść (w tym Gears of War). Proszę jeśli ktoś zna odpowiedź na mój problem niech da znać, bo jak na razie wydałem chyba 140 zł na niepotrzebną wymianę lasera.

    Pozdr Krzysztofox
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. sashi_82

    sashi_82 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2009
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja milem jeszcze wiekszy problem, mianowicie wogule mi plyta nie zakrecił nawet nie wyskoczyl napis wyczysc plyte tylko otworz naped,wiec rozebralem swojego szrota dobralem sie do soczewki niby wszystko wporzadku, przeczyscilem wacikiem i przedmuchalem suszarka ale na sredniej temperaturze,poskladalem i chodzi jak zloto.
     
  4. evegroup

    evegroup Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 9, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam ten sam problem, również będe wdzięczny jeśli ktoś wyjaśni dlaczego tak się dzieje. Problem u mnie występuje od niedawna i tylko na grach nie koniecznie orginalnych w momencie ładowania , zazwyczaj po pierwszym etapie gry wyskakuje komunikat.

    Nie można odczytać płyty
    1) Wyczyść płytę miękką ściereczką
    2) Ponownie uruchom konsole
     
  5. tomigsm

    tomigsm Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    71
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Łódź
    Moim zdaniem macie problem soczewki lasera mozna wyczyscic ale moze to nic nie dac jezeli nie pomoze to tylko wymiana lasera i dziala mialem kilka takich przypadkow
     
  6. Mizuro

    Mizuro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    63
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Łódź
    Przyczyną może być brudny/zakurzony laser jak również fakt ,że jest trochę wysłużony.

    Zwyczajnie wyczyść w napędzie soczewkę lasera patyczkiem do uszu namaczając go uprzednio skromnie "bezbarwnym" spirytusem kosmetycznym/salicylowym lub benzyną ekstrakcyjną.

    Jeśli po takiej operacji nadal problem nie zniknie istnieje też możliwość podkręcenia mocy lasera.

    Pozdro i powodzenia.
     
  7. miedzianek

    miedzianek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2009
    Posty:
    1045
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Białystok
    ja wczoraj mialem przy pgr4 pirat na verbatimku ten blad z szmatka odrazu na starcie zgrywania gry na dysk...wyjelem plytke,dmuchnelem delikatnie do napedu i dziala od razu;]
     
  8. Rotor

    Rotor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie można odczytać płyty - HELP !!!

    Siema. Mam taki problem , mianowicie mam kopię zapasową NFS Hot Pursuit i gdy ją odpalam pojawia się napis : Nie można odczytąc płyty . i nic po za tym .Może mi ktoś pomóc ??? Co mam zrobić ??? Już szukałem pomocy ale nic nie znalazłem. Pozdrawiam
     
  9. sebastian_95

    sebastian_95 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 23, 2008
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Opole
    A masz napęd przerobiony LT+? Jak nie to gra ci nie ruszy, ponieważ posiada AP 2.5.
     
  10. Rotor

    Rotor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jak można sprawdzic czy jest przerobiony lt + ????
     
  11. mpq1671

    mpq1671 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 27, 2010
    Posty:
    131
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Przypomnieć sobie czy się flashowało napęd w ubiegłych 4 tygodniach.
     
  12. szmudzia

    szmudzia Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam ten sam problem mianowicie tez nie czyta mi gier a kumplom tak i mam pytanie czy rozebranie konsolki i napędu i go wyczyszczenie wymaga jakiegoś specialnego doświadczenia?? czy można od tak sobie rozebrac konsolkę wyczyścić laser i skręcić spowrotem??
     
  13. Rotor

    Rotor Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 5, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja przerabiałem xboxa na początku listopada , to czyli mam tego LT+ ?? A jeżeli nie mam przerobionego to co muszę zrobić aby działały ????
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    LT+ wyszedl ze 2 tygodnie temu, czyli zeby dzialaly ci nowsze gry musisz wgrac nowsze ixtreme.
     
  15. Gosto

    Gosto Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Siema, Mam problem ostatnio gdy chcę włączyć Cod'a MW2 to wyskakuje mi okno "nie można odczytać płyty" i to wszystko nic innego.
    Czy to może być wina lasera , jakiś czas temu nie chciał się rozruszać i po kilku próbach gra działała normalnie. Inne gry działają normalnie.
    Mam przeróbkę LT1.2. Z góry dziękuję.
    Ps. wcześniej ta gra działała normalnie.
     
  16. Specter

    Specter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    242
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Po aktualizacji dasha dostala AP2.5.
    Bez LT+ i odpowiedniego przerobienia obrazu plyty, oraz jego ponownym nagraniu juz jej nie odpalisz.
    Zapewne tez otrzymales flage, wiec w krotkim czasie mozesz pozegnac sie z Live
     
Wczytywanie...

Poleć forum