1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie można połączyć się z xbox live

Temat na forum 'Xbox Live' rozpoczęty przez vtec fan, Lipiec 22, 2014.

  1. vtec fan

    vtec fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2013
    Posty:
    139
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Witam
    Zakupiłem konsole xbox 360 slim 4gb i chce połączyć się do sieci
    Podpinam kabel wprowadzam wszystkie dane ręcznie IP Maska DNS itp napewno dobrze.
    Testuje połączenie z xbox live i jest problem z ostatnim krokiem pomiędzy internet a xbox live wyskakuje komunikat:

    "Aby zalogować się do xbox live konieczna jest aktualizacja systemu która jest nie dostępna"
    I lipton
    Włączam GTA V wybieram profil xbox live łaczy się wymagana jest aktualizacja i pokazuje się menu do pobrania działa tak tylko z GTA V ale pobrany jest kawałeczek a potem kod błędu
    4174-0000-D080-0200-8007-2741

    Pamięć podręczna wyczyszczona ustawienia fabryczne też

    Jest to moja pierwsza konsola xbox 360 slim inne faty który padły na rrod działy na live bez problemu a tej połączyć nie mogę :dejection:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jaki masz dash w tej chwili?
     
    1 osoba to lubi.
  4. vtec fan

    vtec fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2013
    Posty:
    139
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  5. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    No to dziwne, bo to najnowsza aktualizacja. A masz avatary zainstalowane?
     
    1 osoba to lubi.
  6. vtec fan

    vtec fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2013
    Posty:
    139
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miałem ale właśnie usunołem aktualizacje jakimś skrótem klawiszowym i ich nie mam
    Ale po tym jak to zrobiłem pokazało że jest dostępna aktualizacja ale nie chce się pobrać i pasek cały pusty a potem kod błędu:
    4174-0000-3080-0300-8007-2741

    Jak usunołem avatary
    Uwaga Wykonanie tych kroków spowoduje usunięcie aktualizacji systemu zainstalowanych na konsoli Xbox.

    Naciśnij przycisk przewodnika i wybierz opcję Strona główna konsoli Xbox.
    Wybierz opcję Ustawienia, a następnie opcję System.
    Wybierz opcję Pamięć masowa.
    Wyróżnij swoje urządzenie pamięci masowej (ale nie naciskaj przycisku A, aby je zaznaczyć).
    Naciśnij wymienione poniżej przyciski w następującej kolejności:
    Lewy przycisk przedni
    Prawy przycisk przedni
    Przycisk X
    Lewy przycisk przedni
    Prawy przycisk przedni
    Przycisk X


    Zainstalowałem aktualizacje z pendrive i avatary wróciły ale teraz wyskakuje znowu że konieczna jest aktualizacja która jest nie dostępna

    Chyba z GTA Online mam nici aż nie wyjdzie nowszy dash :nightmare:
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Masz problem z routerem. Trzeba wyłączyć akceleracje sieci, ewentualnie jeśli masz kablowke to podlacz konsole bezpośrednio do modemu.
     
    1 osoba to lubi.
  8. vtec fan

    vtec fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2013
    Posty:
    139
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Nie mam routera ani modemu mam tylko jeden kabel ethernet w całym domu przy biurku i przepinam z kompa do konsoli trwa to około 3 sekund.

    Nie mam routera ani modemu bo jest mi to nie potrzebne wi-fi
     
  9. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A z czego masz internet?
     
    1 osoba to lubi.
  10. vtec fan

    vtec fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2013
    Posty:
    139
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Wez konsole do jakiegoś znajomego i sprawdź u niego czy działa. Jeśli tak, to wtedy musisz rozmawiać z dostawcą.
     
    1 osoba to lubi.
  12. vtec fan

    vtec fan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2013
    Posty:
    139
    Polubienia:
    13
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Zadzwonie do nich jutro narazie pozostaje gra offline :sulkiness:
     
Wczytywanie...

Poleć forum