1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie można połączyć xboxa z komputerem.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez yarek00, Marzec 3, 2014.

  1. yarek00

    yarek00 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich,
    zaczynam właśnie swoją przygodę z moją pierwszą własną konsolą.
    Xbox 360 slim na płycie corona, przerobiony na rgh.
    Zaczęło się tak, że zainstalowałem sobie Call of Duty: Gohsts i chciałem zagrać przez Link i wyczytałem na poradniku z tego forum, że muszę sobie zaktualizować FSD, więc zakupiłem scrossowany kabel, ażeby to uczynić.
    W momencie gdy podłączam konsole owym kablem do komputera pojawia się komunikat o połączeniu, że trwa pobieranie adresu sieciowego i po chwili mam wykrzyknik przy połączeniu lokalnym i tam napisany stan: "Ograniczenie lub brak łączności".
    Mam system windows XP.
    Jeszcze screen:

    Hosting Zdjęć-łączność.JPG

    Jeśli ktoś wie co jest nie tak, to proszę o odpowiedź.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Masstah

    Masstah Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2013
    Posty:
    19
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    FZ
    Witam, musisz mieć wyłączoną zaporę systemową, oraz musisz udostępnić połaczenie internetowe dla wszystkich komputerów (XBOX 360) w Twojej lokalnej sieci LAN, opcje te możesz właczyć wchodząc we własciwości Twojego połaczenia internetowego w folderze "Moje miejsca sieciowe"
     
  4. Rossatti

    Rossatti Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2013
    Posty:
    269
    Polubienia:
    68
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Warszawa
    Ew. zaktualizuj sobie przez zwykłego pendrive pod fat 32 :)
     
  5. yarek00

    yarek00 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobiłem tak i nie dość, że straciłem połączenie z internetem, to jeszcze nic to nie zmieniło w sprawie xboxa. Ostatnio był u mnie kolega i coś tam sprawdzał pakiety przez jakiś wiersz poleceń lub coś w tym stylu i wszystko działało no i stwierdził, że prawdopodobnie mój komputer widzi xboxa jako połączenie internetowe i to może być przyczyną tego stanu. Problem w tym, że nie wiem co mam robić.

    No z tym fat32 to mam tak sformatowanego pendrive, bo przez niego instaluje gry, tylko wyczytałem, że musze to robić w xexmenu, a teraz problem jest taki, że ja tego xexmenu nie mam na swoim xboxie. Jak wchodze w NXE w zakładke gry, to tam nic nie ma.
     
  6. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    To może udostępniasz w złej 'kolejności' połączenia, zamiast zrobić udostępnienie połączenia WiFi (z którego powiedzmy bierzesz net) dla LANu to robisz odwrotnie. Często gęsto w tym jest problem, nawet w wielu poradnikach jest to błędnie zaznaczone.
    Łącząc kompa z konsolą kablem z przeplotem musisz pamiętać tez o ustawieniu adresów IP na sztywno, najlepiej w obu urządzeniach, z tej samej puli, czyli:
    w kompie, w karcie sieciowej przewodowej:
    Adres ip powiedzmy 192.168.1.1 maska 255.255.255.0 brama 192.168.1.1, DNS 1 i 2 lub tylko 1 tak samo na 192.168.1.1
    w konsoli ustawiasz adres IP 192.168.1.2 a maskę, bramę, DNSy jak wyżej. To + udostępnienie połączenia + wyłączenie firewalla systemowego/w antywirusie to podstawa. Potem ewentualnie możesz walczyć z innymi rzeczami jeśli nie ruszy.
     
    1 osoba to lubi.
  7. yarek00

    yarek00 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2013
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ok, już jest jakiś mały sukces, bo poustawiałem kropka w kropke tak jak podałeś tylko z tym pierwszym DNSem i jak daje test, to już xbox ppodpina się pod sieć, ale na ekranie 'wybierz źródło' pokazuje 'Brak komp. na liście'. Wcześniej test kończył się na linii xbox - sieć, więc już jest dobrze.
    Z połączeniem mojego koputera z internetem dalej jest niestety tak samo. Jak ustawiam udostępnianie połączenia sieciowego dla połączenia lokalnego, to wtedy rozłącza mnie z wifi.

    Dodam jeszcze, że wifi jest poprostu wpięte do usb komputera stacjonarnego, gdyż z takiego korzystam, żeby poprostu nie ciągnąć kabli między pomieszczeniami.


    Edit: Spróbowałem też w połączeniu sieci bezprzewodowej udostępnić połączenie sieciowe i wtedy wyskoczył komunikat, że adres ip połączenia sieci lan zostanie przestawiony na 192.168.0.1 i tak też zaakceptowałem i w konsoli przestawiłem adres ip na 192.168.0.2 (tak troche na czuja to zrobiłem, bo za bardzo się na tym nie znam) no i różnica jest taka, że internet w komputerze mam, ale podczas testu połączenia xboxa z pc dalej tak samo, czyli 'brak komp. na liście'
     
  8. fryc88

    fryc88 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 15, 2009
    Posty:
    455
    Polubienia:
    29
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tuchola
    U mnie komputera na liście też nie wykrywa, a net na konsoli jest...Przypuszczam, że to zależy od ustawień udostępniania i widoczności sieci po stronie komputera.
    O tym zapomniałem napisać, że może się zmienić adres IP z sieci przewodowej, ale ustawiłeś dobrze. Musisz też tylko bramę i DNS poprawić na adresy z tej samej puli, takie jak ma komp, czyli 192.168.0.2
    Ewentualnie jak by była na przykład sieć a nie było neta, to możesz jeszcze spróbować wyłączyć antywira i firewalla na chwilę do sprawdzenia czy to pomoże, spotkałem się też z koniecznością podania w konsoli serwerów DNS swojego dostawcy internetu zamiast komputera do którego jest wpięta konsola, po prostu każdy indywidualny przypadek jest trochę inny od pozostałych i nie da się idealnie tego opisać i zrobić w poradniku, ale wystarczy nie robić kluczowych błędów, jak nie którzy to opisują :)
     
    1 osoba to lubi.
Wczytywanie...

Poleć forum