1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nie mozna polaczyc z grupa xbl

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Addissek, Kwiecień 2, 2011.

  1. Addissek

    Addissek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce
    witam
    Mam male pytanko odnosnie przyczyny tego bledu... do 90% grup dochodze normalnie.Ostatnio kolega kupil sobie xboxa i oczywiscie live i musimy jakby "pozyczac grupe zeby pogadac" ten blad powtarza sie jeszcze chyba przy 3 albo 4 osobach z mojej listy znajomych...
    co on musi zrobic ew ja zeby ten blad naprawic
    mam nadzieje, ze jeszcze ktos dzisiaj sprobuje pomoc bo chcialbym z nim zagrac;d
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ancient296

    Ancient296 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    143
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam to samo z kilkoma znajomymi. Wychodzę z założenia (zapewne błędnego), że chodzi tu o połączenie.
    Ja np. nie mogę się również dołączyć do składu w BFBC2 (nie uczestniczącego jeszcze w żadnym meczu) gdzie liderem jest znajomy, do którego grupy także nie mogę się podłączyć
     
  4. Kser

    Kser Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Biała Piska
    Ja mam tak samo niemoge polaczyc sie z niektorymi grupami
     
  5. Addissek

    Addissek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce
    naprawdę nikt nie zna odpowiedzi?
    spróbujcie chodziaż jakoś pomóc ;/
     
  6. pemek

    pemek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 16, 2008
    Posty:
    121
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    ograniczony lub ścisly nat u ciebie lub hosta grupy. Ustaw router i sieć.
     
  7. Addissek

    Addissek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Kielce
    obaj mamy nat ustawiony na otwarty
     
  8. Kser

    Kser Banned

    Dołączył:
    Listopad 12, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Biała Piska
    Czy ktos w koncu moze pomoc nat mam otwarty i niemoge sie polaczyc bo zaczyna mnie juz to denerwowac
     
  9. kufer111

    kufer111 Banned

    Dołączył:
    Grudzień 9, 2008
    Posty:
    618
    Polubienia:
    10
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zdolny Śląsk
    Jeśli używana jest zapora lub sprzęt sieciowy, taki jak router, może być konieczne dokonanie zmiany w konfiguracji, aby umożliwić komunikację konsoli Xbox 360 z usługą Xbox LIVE. Taka zmiana konfiguracji jest niekiedy nazywana „otwarciem portów” lub „przekierowaniem portów”.

    Usługa Xbox LIVE wymaga, aby następujące porty były otwarte:

    Port 88 (UDP)
    Port 3074 (UDP i TCP)
    Port 53 (UDP i TCP)
    Port 80 (TCP)

    Uwaga: jeśli nie jest możliwa rozmowa wideo z inną osobą przy użyciu technologii Kinect, może być konieczne otwarcie portu 1863 (UDP i TCP).
    wszystkie masz otwarte??? bo port 53 odpowiada za komunikacje głosową
     
  10. cptMichaaX

    cptMichaaX XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    1146
    Polubienia:
    57
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Ropczyce
    ja też tak miałem, okazało się że to porty tak jak wcześniej napisał kufer111 ale też może być problem wyglądać tak, że np ty nie masz prywatnego IP. Ja miałem IP łączone z innymi to przez mojego dostawcę i gdy mu powiedziałem zmienili mi na prywatny i wszystko zaczęło śmigać.
     
  11. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie prywatny tylko publiczny ip czyli zew.
     
Wczytywanie...

Poleć forum