1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

"Nie można Skonfigurować" - błąd

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Bober95, Lipiec 18, 2010.

  1. Bober95

    Bober95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość
    Opisywać nie będę screen wystarczy ; )

    http://img687.imageshack.us/img687/6477/dsc00850s.jpg

    Znalazłem tylko to: Error: "Can't Configure" occurs when configuring USB storage on an Xbox 360 console
    ale tu nie ma odpowiedzi jak to naprawić

    Pendrive:
    Firmy nie pamiętam
    Pamięć 8 GB
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. komran

    komran Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Podkarpacien
    A w PC widać pendriva i nie ma żadnych błędów ? Może jakieś uszkodzone sektory są na nim że powoduje takie cyrki.

    Pierwszy raz widzę takiego screena.
     
  4. Bober95

    Bober95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość
    PC widzi normalnie a bad sectory sprawdzam jak się skończy to dam znać
     
  5. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Pendriv nowy czy już wiekowy? Pamięci flash mają ograniczoną ilość zapis/odczyt.
     
  6. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Hmmm jak z tymi badsectorami? Jeśli w PC działa dobrze to na xboxie też powinien.

    P.S Spróbuj dostosować miejsce dla xboxa o pojemności np. 512mb. Pamiętam że kiedyś na moim dysku nie chciało się utworzyć 16GB(chyba nawet ten sam błąd co u Ciebie), a po obniżeniu do 8GB zadziałało. Potem zrobiłem jeszcze raz na 16GB i było ok.
     
  7. Bober95

    Bober95 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 5, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zamość
    Pendrive nie posiada bad sectorów i tak szczerze powiedziawszy to znaleziony przez mojego ojca na ulicy : p i próbowałem to też Deep i przy nawet najmniejszej ilości jest ten błąd
     
  8. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    To może być zalany. Każda pamięc flash po czasie jej fizycznej ilości odczytu i zapisu będzie powodować błędy.
     
  9. ALEXY28

    ALEXY28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam a ja mam trochę inny problem bo konsola ładnie mi skonfigórowała pendraka tylko jak wkładam do pc to wyskakuje mi że ma tylko 6 mb pamięci a chciałem sobie wrzucić wormsy i nic z tego o co chodzi
     
  10. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Ponieważ przeznaczyłeś całą pojemność pendriva na użytek konsoli, dlatego w PC nic nie ma. Do dysków usb używaj programu "Xtaf_Release_Gui" on obsługuje dyski usb i z jego pomocą wrzucisz wormsy do content.
     
  11. ALEXY28

    ALEXY28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 23, 2009
    Posty:
    80
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    a gdzie go znajde ok jest w konsoli do konfiguracji czy muszę do ściądnąć
     
  12. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    ten program musisz na kompa sciągnąc, inaczej nie będziesz mógł dawać zawartości np gry/motywy na pendriva skonfigurowanego jako dysk usb.
     
  13. DamianX360

    DamianX360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Odświeżam temat. Mam dokładnie ten sam problem co autor tematu. Kupiłem pendrive'a jakieś 2 h temu. Oto i on : PQI CoolDrive U339XT 16GB x180 Brązowy Ontech (1229343609) - Aukcje internetowe Allegro. Miał być to pendrive głównie do xboxa, więc nie oszczędziłem gorsza i poprosiłem w sklepie o najlepszego pendrive'a 16 GB.
    Problem wygląda identycznie jak na umieszczonym screenshoocie przez autora tematu. Próbowałem już konfigurować na mniejszą pojemność - 8gb, nawet 256 mb i nadal ten sam problem.
    Posiadam jeszcze Kingstona'a 16 GB i tutaj działa bez problemu.
    W czym tkwi problem, że nie mogę skonfigurować nowego pendrive'a ?

    Z góry dzięki za pomoc
     
  14. nosekalisz

    nosekalisz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam , ten sam problem co poprzednicy .Pendrive 16 GB Sony oraz dysk pod USB 2,5 cala firmy Samsung S2nie działają :-( .Da się coś z m zrobić ???
     
  15. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
  16. nosekalisz

    nosekalisz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 4, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak,osobiście posiadam najnowszy 9199 .Z kolei dzisiaj zauważyłem , że zdjęcia na tym dysku samsunga są widocze,muzyka też .Problem istnieje tylko z zainstalowaniem gry . Przy przygotowaniu dysku przez kosolę pojawia się obrazek jak z pierwszego postu :


    http://img687.imageshack.us/img687/6477/dsc00850s.jpg
     
  17. Al Capone

    Al Capone Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jest jakis progam ktory by mi skonfigurowal pendrivera tak jak to robi x360 tylko ze zrobil bym to na pc
    bo posiadam tazke pamiec 2 gb ktora smiga w pc a na x juz nie
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12088
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  19. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    a jaki macie format plików w tych pendrivach????
     
Wczytywanie...

Poleć forum