1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie można wykonać żadnej aktualizacji - brak możliwości zmiany rozdzielczości ekranu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez boss28, Lipiec 14, 2014.

  1. boss28

    boss28 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Na mojej konsoli pojawiły się ostatnio problemy. Otóż konsola na starcie zaczęła wołać o nową aktualizację, ale za każdym razem kiedy chciałem ją wykonać pojawiał się kod błędu.

    40A3 - 4174 - 1380 - 267F - C000 - 0185

    Znalazłem stronkę, na której pokazano, że drugi numer z ciągu należy zamienić na decymalną wartość i wtedy znajdę rozwiązanie.
    Okazało się, że powinienem zaktualizować dashboard. Zaciągnąłem wersję 2.0.16756 jednak i tym razem pojawił się taki sam kod błędu.
    Wyczyściłem cache dysku spróbowałem ponownie lecz bez efektu.
    Zrobiłem manewr z wycofaniem wszystkich aktualizacji poprzez kombinację lb + rb + x. Po tym zabiegu efekt znowu ten sam i kod błędu.

    Co do rozdzielczości ekranu problem pojawił się, że Maincraft przestał działać w trybie na dwie osoby. Dzieciaki moje zaczęły się wkurzać :)
    Ustaliłem, że muszę zmienić rozdzielczość np. na 1080p, ale konsola teoretycznie pyta czy zmienić jak dam tak to wszystko wraca do najniższej możliwej i tyle.

    Skończyły mi się już pomysłu może coś podpowiecie?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Jaka data produkcji konsoli? Jaki dash masz teraz?
     
  4. boss28

    boss28 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wersja dashboard: 2.0.16547.0
    Rok produkcji mam 2013.

    Z tym, że ja ją kupiłem w grudniu 2012.

    Nie wiem gdzie sprawdzić dokładną datę?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12078
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ty chyba masz rgh w konsoli, wiec nie mozesz zrobic update... z tylu pisze ci chyba service date a nie mfr date. Wiec masz date serwisu a nie produkcji
     
  6. boss28

    boss28 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym rgh w konsoli i dlaczego nie mogę zrobić update?
    Czy masz tutaj na myśli przeróbkę konsoli?

    Jeśli tak to nigdy nie było z nią nigdy nic robione. Jest oryginalna ze sklepu jak wyszła

    Data produkcji faktycznie była na odwrocie: 30-08-2012
     
  7. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Masz możliwość podlaczyc innym kablem do TV?
     
  8. boss28

    boss28 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam możliwość podłączenia przez inny kabel, np. AV

    czemu ma to służyć?

    podłączyłem konsolę przez kabel AV zmieniłem ustawienia ekranu na pal-60, gdyż przy próbie uruchomienia gry Maincraft pojawił się komunikat że gra uruchamia się tylko w trybie pal-60. Jednak po zmianie znowu pojawia się ten sam komunikat chociaż w ustawieniach konsoli widać, że ekran jest przestawiony na pal-60.

    Nic już z tego nie rozumiem.

    Próbowałem też zrobić aktualizację. Tym razem aktualizacja chociaż pobrała całość (wcześniej w ogóle pobrać nie chciała nic, tylko od razu błąd się pojawiał) z xbox live ale już przy próbie instalacji znowu ten sam błąd.
     
  9. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Nic nie zrobisz. Za ten błąd z tego co wyczytałem na pewnym angielskojęzycznym forum odpowiada jakiś chip w konsoli. nie wiem niestety dokładnie jaki jest to układ. Gdybyś miał konsolę na gwarancji to byś oddał do serwisu a tak pozostaje kupno innej konsoli. Masz pecha.
     
  10. boss28

    boss28 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wow, aż takie drastyczne kroki?

    kurcze gwarancja rok gwarancji minął już w grudniu.

    Może znacie jakiś serwis, który podejmuje się takich napraw i ile to może kosztować?
     
  11. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Napisz do mnie, ostatnio miałem 2 takie przypadki i obie działają.
     
Wczytywanie...

Poleć forum