1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie można zainstalować na HDD

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez piozab, Maj 13, 2012.

  1. piozab

    piozab Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Mam taki problem jak w opisie. Otóż nie można zainstalować gier XGD3 na dysku. Od razu mówię że mam LT 3.0 i nagrywarkę IHAS 124 B z wgranym LT Burner Max.
    W trakcie instalacji przy około 50 % wyskakuje błąd by wyczyścić grę miekką szmatką.
    Jest to mój pierwszy post i będę bardzo wdzięczny za pomoc w rozwiązaniu problemu.
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. JaZz

    JaZz PlayStation 4 Ryżownik V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 7, 2010
    Posty:
    1963
    Polubienia:
    360
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Na jakich płytach nagrywasz? Jak na innych niż Verbatim to musisz mieć odpowiedzni LT burner max w iHASie pod dane płyty.
     
  4. piozab

    piozab Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Na Verbatimach. W imgburnie mam też ustawione by nagrywać z prędkością x4. Ogólnie tak się dzieje z płytami XGD3 z wcześniejszymi nie ma problemu. Czy to może być to że nie do końca się zainstalował Burner Max? Jutro postaram się to zrobić na nowo...
    Ale w sumie mógłbym prosić o linka do własnie LT Burner Max, bo ja osobiście ściągnąłem z jakiegoś torrenta wszystkie pliki
     
  5. piozab

    piozab Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  6. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
  7. piozab

    piozab Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobiłem tak jak było wymienione w powyższym poradniku, niestety nic to nie dało. Przy około 50 % przy weryfikacji gra nie przeszła przez IMGburn. Potem zrobiłem skan płyty przy pomocy Kprobe, oto zrzut wyniku.

    http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/dbcf1b6e4e274808.html

    [​IMG]

    Ktoś ma jakiś pomysł. Domyślam się, ze zdjęcia że błąd powstaje pomiędzy 1 a 2 warstwa płyty. Jak to naprawić ?
     
  8. piozab

    piozab Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A i zrobiłem OPC przez EEproom przed nagraniem tej płyty, zrestartowałem kompa oczywiście potem.

    Przy robieniu LT Burner Max, korzystałem własnie z powyższego poradnika ... Oczywiście opty w IMGburnie pozmieniane tak by nagrywać x4
     
  9. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Ustawiłeś wszystko, jak w poradniku z działu "ISO"?
     
  10. djblackkrk

    djblackkrk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    mam ten sam problem i do dzisiaj go nie rozwiązałem :/ może ktoś na coś wpadnie :/
     
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Z tego co pamiętam, to nawet nie wgrywałeś FW pod odpowiednie Media ID płyty. W takim przypadku najlepszym rozwiązaniem będzie postępowanie , zgodnie z tutorialem LT MAXi nagrywanie na Verbatim'ach.

    Błąd może wskazywać na niską jakość zapisu - słaba płyta.
     
  12. piozab

    piozab Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    ISO --> Artykuły --> Przyklejone tematy
     
    1 osoba to lubi.
  14. djblackkrk

    djblackkrk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Tak nie wgrywałem i na nie wgranym mi wypalił płyte jedną dobrze :/ Potem już wgrałem i od tego czasu lipa :/ Próbowałem Crossa do 512b, używałem różnych płyt, różne FW, różnie ustawienia EEFROM, różne ustawienia ImgBurn :/ Pół śmietnika płyt i tyle. Jak chciałem zagrać w Max Payne 3 to nagrałem zwykłą nagrywarką bo iHAS'em mi się nie udało
     
  15. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Przywróć oryginalne ustawienia Eeprom'u (tylko "SmartBurn" włączone). Wgraj FW pod Verbatim'y, nagrywaj zgodnie z poradnikiem.
     
    1 osoba to lubi.
  16. djblackkrk

    djblackkrk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2011
    Posty:
    138
    Polubienia:
    8
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Kraków
    Tak chyba jeszcze nie próbowałem. Poszukam jakiegoś Verbatima i Ci napisze czy odpaliło. Nie wiem czy przypadkiem nie mam uwalonego iHAS :/
     
  17. djblok

    djblok Banned

    Dołączył:
    Grudzień 24, 2010
    Posty:
    120
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    straszcie mnie z tymi ihasami:wink-new: właśnie sobie oczekuje na paczkę z ta nagrywarką żeby móc wypalać gierki i instalować je na dysku, nie bawiąc się z tymi trikami z muzyką
     
  18. piozab

    piozab Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Puściłem na nowo nagrywanie, wcześniej nie miałem zmienionego book typa. W każdym razie płyta nagrała się z prędkością 2,4 przeszła weryfikacje w imgburnie i nagrała się na dysk. Teraz cieszę się Maxem, dziękuje za pomoc Adam.
    Martwi mnie jeszcze tylko to że jak robiłem skana z tą płytą na kprobe to przy 50 % znowu było ponad 1400 PI.

    Djblok:
    Ja sam mam tą nagrywarkę od tygodnia, co prawda spaliłem trochę płyt, ale jak to mówią "człowiek uczy się na błędach" oraz "koniec języka za przewodnika".

    Dzięki jeszcze raz wszystkim
     
  19. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Jeśli gra działa i nie korzystasz z Live'a, to jakość zapisu nie jest ważna po zainstalowaniu na dysku.
     
  20. piozab

    piozab Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie gram na Live, jakoś nie pojmuje zasady by płacić za to że jeszcze grasz online (mam też ps3). Xbox służy do tego by być na bieżąco z rynkiem i przyznam się że mam trochę do nadrobienia...
     
  21. piozab

    piozab Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie, pomoglibyście jeszcze raz.
    Od razu mówię ze od ostatniego czasu nie robiłem nic z ustawieniami, czyli wszystko co powyżej wspomniane jest zrobione. Problem mam taki, że przy weryfikacji płyty, przy około 50 % IMGburn nie przepuszcza kopi. Spaliłem już w tym miesiącu kupe płyt, kombinowałem z róznymi ustawieniami, ale ciągle mam ten sam problem. Mielibyście jakieś dobre rady, co by spróbować ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum