1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie odczytuje płyt w xbox po wypaleniu na Ihas524B

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lukaszmdt, Grudzień 7, 2012.

  1. lukaszmdt

    lukaszmdt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Warszawa
    Czesc, sory ze tak wale na ogólnym ale już wiele przeszukałem na forum i w zasadzie nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie:

    flaszowłem poprawnie nagrywarkę Ihas 524B, zgodnie z poradnikiem: X360 - poprawne nagrywanie xgd3 (modyfikacja nagrywarki) • programosy.pl

    Przerabiam sam gry abgx360 GUI pod lt 3.0 lub ściągam gotowe, nie ma znaczenia w sumie. Program img burn ustawiony mam pod nagrywanie Ihas czyli nic nie kombinowane ustawienia fabryczne. Nagrywałem z zaznaczona opcja Perform OPC aby nagrać w opcji x4 a także nagrywałem bez tej opcji na x2,4. Płyty wypalają się poprawnie, bez żadnych błędów w logu i podczas nagrania. Wszystko śmiga. Konsola została przerobiona dopiero teraz czyli nie widziała nigdy piratów jednak ma problemy z odczytywaniem. Oryginały czyta bez problemu, nagrywane raz odczytuje raz nie, czasami zawiesza i wywala ze "przetrzyj szmatka itd" Dodam ze płyty mam niestety OMEGA DL ale zastanawia mnie to czy to wina płyt czy napędu ? Może być tak, że laser już powoli się starzeje i należy go wymienić ?

    Jeszcze problem pojawia się taki ze płyta jak odczyta raz gra chodzi i można grać a czasami zacina i próbując ja skopiować na dysk raz zawiesza na 4% raz na 10% a przeważnie po ok 50% ...
    Drugie pytanie odnośnie nagrywania. opcja x2,4 czy x4 ? co będzie lepsze bo sa opinie podzielone. ? niby zalecane x4 ale czy to ma jakieś znaczenie ?

    dzięki za porady.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. psilon

    psilon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 4, 2011
    Posty:
    240
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Moim zdaniem jest to wina płyt na których nagrywasz. Do tego soft który masz wgrany do iHAS'a jest pod płyty Verbatimy.
    Spróbuj nagrać płyte Verbatim z predkością 4x z OPC a problem na 99% zniknie i gra będzie chulać jak należy włącznie z instalacją na dysk, możesz też odznaczyć Veryfikacje, ja tak robię i nie mam żadnych problemów.Dodam ze mój laser nadawałby się już do wymiany, bo z innymi płytami radzi sobie kiepsko, a z Verbatimami jest wszystko ok.
     
    1 osoba to lubi.
  4. rufus282

    rufus282 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2009
    Posty:
    349
    Polubienia:
    63
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Zza miedzy.
    Odp: Nie odczytuje płyt w xbox po wypaleniu na Ihas524B

    Lepiej nagrywaj (oczywiście na Verbatimach) na 2,4 bez opc z weryfikacją jeśli przejdzie to na 99% nie będzie problemu z zacinaniem i instalacją.

    Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2
     
  5. zdrowy

    zdrowy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Verbatimy mk 001 - 2,4x + opc, a mk 003 - 4.0x bez opc.
     
  6. lukaszmdt

    lukaszmdt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Warszawa
    dlaczego tak uwazasz? kazdy pisze odwrotnie ze z opc to x4 a bez opc to x2,4 :)
    z tego co widze verbatim mk001 ma tylko nagrywanie x2,4 wiec dlaczego uzywac opci OPC ? jak wszyscy na forach wypowiadaja sie ze nagrywanie x2,4 to nie uzywac takiej opcji a jak plyty nagrywac w x4 to dopiero zaznaczyc :) mozesz uzasadnic swoja odpowiedz ? :> bo mnie bardzo ciekawi a na pewno jakis jest w tym sens tak mi sie wydaje ze tak napisales hehe



    no i dziekuje wszystkim za porady ale jak widzicie znowu opinie podzielone :) ale sprawdze te veratimy jesli chodzi o odczyt a co do nagrania to juz po prostu albo x2,4 albo x4 :)
     
    1 osoba to lubi.
  7. akwarium25

    akwarium25 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2012
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    234
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Top Secret:)
    pamietaj ,że nagrywaj na ihas z lt max na płytach z którymi masz powiązany id płyty bo tak to napewno nie będzie działać poprawnie.
     
  8. lukaszmdt

    lukaszmdt Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Warszawa
    czyli w tym wypadku chodzi o verbatimy mk001-003 ? i tylko takie plyty mozna wypalic tym przerobionym softem ? W zasadzie wgralem soft ale nigdzie nie bylo napisane dla jakiej firmy plyt jest przewidziany. tylko jest ze nazwa iHAS-524B-AL2A-MKM001MKM003-final.bin czytalem na forum jak ktos pisal o roznych rodzajach modyfikacji firmware pod konkretne id plyty ale wydaje mi sie to ze jest to sciema bo pytalem sprzedawcy nagrywarki ihas z burner maxx i mowil ze nie ma czegos takiego jak rozne rodzaje plyt ze wgyrwa sie soft pod mk001-003.final i jest to soft tylko pod verbatimy

    a na forum byly wrzucany temat o roznych rodzajach plyt takich jak platinium, omega, esperanza a i tak softy mialy podobna nazwe do tej"iHAS-524B-AL2A-MKM001MKM003-final.bin" tyle ze do omegi mial iHAS-124B-AL0S-MKM001MKM003-final_speedpatched.bin wiec w nazwie jest mk001k003 tyle ze koncowka sie zmienia. czy to sciema ?
     
  9. zdrowy

    zdrowy Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2012
    Posty:
    27
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dokładnie tak, jak mówisz. Pomyliło mi sie :( Sorki :p
     
Wczytywanie...

Poleć forum