1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie odpala konsola po xbr

Temat na forum 'Oprogramowanie' rozpoczęty przez lkimylpbjq, Maj 10, 2010.

  1. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Wczoraj grałem i wszystko było ok . Dzisiaj odpalam i nic , na padzie migają wszystkie diody , na konsoli środkowa dioda się świeci , obraz czarny .

    Co z nią nie tak ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Często taki objaw. Włączaj przyciskiem na konsoli. Niekiedy dostaje roda z errorem na ekranie, złe botowanie xbr.
     
  4. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Czyli próbować do skutku ? Jak narazie nie chce wstać ;/
     
  5. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    Spokojnie. Spróbuj wgrać samego xell'a.
     
  6. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No i skończyło się na ponownym wgraniu xbr . Widocznie miał problemy z bootowaniem.
     
  7. tomaszz04

    tomaszz04 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Też po pierwszym wgraniu xbr miałem problemy z konsolą. U mnie nie dało się zalogować na żaden profil. Też wystarczyło wgrać wszystko od nowa i teraz jest ok :)
     
  8. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    A tak z ciekawości - jaką paczkę/xbr wgrywaliście? Ten z dashem 8955?
     
  9. Apacer

    Apacer Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 16, 2008
    Posty:
    897
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Polkowice
    Innej emulacji xbr narazie nie ma.
     
  10. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Znowu mam ten sam problem , konsola nie chce wstać . Co jej dolega ? Ile razy można wgrywać xbr'a....
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jeśli to jasper arcade to nei używaj wew pamięci. Jeśli inna to jakiś peszek:p
     
  12. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    No właśnie korzystam z pamięci wbudowanej , hdd oraz hdd usb . Dodam , że za ostatnim razem jak mi się tak zrobiło to konsola przestała podawać napięcie na usb , po wgraniu nowego nand naprawiło się .
     
  13. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    bo jak konsola ma wbudowana pamiec TO NIE WOLNO JEJ UZYWAC!!!
     
  14. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Dobra dzięki za pomoc . Dam znać jak problem się powtórzy .
     
  15. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Hmm i jest problem tzn konsola nie chce się odpalić . Już 2 razy wgrałem xbr i kv na to i dalej to samo , wcale nie reaguje .
     
  16. Pabcio

    Pabcio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 7, 2008
    Posty:
    429
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Bełchatów
    A config? Masz zrzuty nand i porównywałeś je?
     
  17. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    config nie wgrywam . Zrzuty dump mam porównane.
     
  18. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    wgrywaj do skutku a żeby cie nie korciło to skasuj zawartość MU za pomocą nandpro:

    nandpro lpt: -e256 1001 lub

    nandpro lpt: -e512 1001

    w zalezności jaką masz wersje
     
  19. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    zle komendy. jesli chodzi o wyczyszczenie:
    nandpro lpt: -e256
    zapis:
    nandpro lpt: -w256 xbr.bin
    dodatkowy parametr tylko przy odczycie:
    nandpro lpt: -r256 dump.bin 0 1000

    przy wbudowanej pamieci nie wrzuxasz config. wrzuc sam xbr i zobacz czy konsola swieci na zielono/czerwono. wrzucasz dobry xbr? powinien byc jasperBB.
     
  20. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Konsola wcale nie świeci , nie reaguje na przycisk power.
     
  21. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    To czyli wgrało się z błędami. Skróć lpt do minimum kilka cm
     
Wczytywanie...

Poleć forum