1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nie pokazuje sie blue screen xellousa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez uqasz, Czerwiec 6, 2010.

  1. uqasz

    uqasz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    witam

    zrobilem jtaga. wszystko poprawnie polutowane. uzywam lpt. zczytalem pierwsze 2 mb nanda i wersja cb jest exploitowalna. schody sie zaczynaja jak mam wzucic do xella kv i config a pozniej xellousa na to (krok 6f itd w opisie XeLLous JTAG n00b friendly tutorial (By Looouky) - XBLOG-360.COM Forums).

    pliki jakie uzylem:
    xell
    jasper_6723_hack_for_256mb_512mb.bin
    xellous
    xell-2f.bin

    komendy:
    do zrzucenia kv
    nandpro lpt: -r16 kv1.bin 1 1
    do zrzucenia config
    nandpro lpt: -r256 config1.bin ef7 2

    pozniej zmienilem nazwe jasper_6723_hack_for_256mb_512mb.bin na xell.bin i:
    nandpro xell.bin: -w16 kv1.bin 1 1
    nandpro xell.bin: +W16 xell-2f.bin 40
    nandpro lpt: -w16 xell.bin 0

    no i kicha bo xbox sie wlacza ale nic sie nie pokazuje na ekranie ani nic sie po sieci nie dzieje (nasluchiwalem z 2 maszyn tcpdumpem pod linuxem)

    mam jaspera 256 mb. co moze byc nie tak ? czy musze odlaczac kabelki zanim wlacze konsole ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. lkimylpbjq

    lkimylpbjq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2010
    Posty:
    208
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  4. uqasz

    uqasz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    no niestety nie pomoglo. patrzylem na hdmi i na kablu composite z przejsciowka na euro.
    szukajac innego rozwiazanie widzialem ze ludzie wzucaja odrazu xell.bin na nanda bez dozucania xellousa i kv.bin. czy jest to bezpieczne ?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12080
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    No i kabel vga
     
  6. uqasz

    uqasz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    czyli mozna wzucic samego xella i odpalic konsole ? niestety kabla nie mam. jak konsola sie odpali to czy bedzie mozna do niej dostac sie po ip przez www ?


    ok wrzucilem samego xella i tez nic. wrzucalem spowrotem backup pierwszych 2 mb i konsola sie uruchamia. wniosek taki ze cos nie bardzo xell i xellous sie chce zainstalowac. nie wiem o co chodzi.
     
  7. kasiarz

    kasiarz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2008
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam to samo ale na Xenonie, nie pojawia mi sie blue screen xellousa. Tyle że u mnie konsola uruchamia się poprawnie ale bez blue screena.
     
  8. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    to uruchmo ja przyciskiem otwierania tacki.
     
  9. uqasz

    uqasz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 17, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    8
Wczytywanie...

Poleć forum