1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie rozpoznana płyta i błąd 03-80-00

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez butters, Listopad 22, 2011.

  1. butters

    butters Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Dziś wypalałem Forzę 4 CD 2 oraz AC:Revelations. Mam najnowszą przeróbkę, wypalałem jak zwykle (Forza 4 CD nagrywałem wcześniej i działa), lecz dziś konsola nie rozpoznaje płyt i wyskakuje błąd 03-80-00. Co może być tego powodem? Abgx nie rozpoznaje obrazu, może ominął mnie jakiś patch lub aktualka?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. D4Ru73K

    D4Ru73K Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 24, 2009
    Posty:
    803
    Polubienia:
    99
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Częstochowa
    Ominęła Cię niespodzianka od Microsoft. Jeśli dobrze poszukasz na forum, to znajdziesz odpowiedź. Obecnie jest już chyba z 70 stron do czytania. Miłej lektury.
     
  4. butters

    butters Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Może jakieś nakierowanie?
     
  5. Tomaszek200688

    Tomaszek200688 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    24
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Najlepiej opcja "szukaj". Ale błąd jest bardzo popularny. Docelowo to nawet wujek google powie Ci co i jak.
     
  6. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    najlepiej poszukaj cicha aktualizacja ms przez xbox live.
     
  7. butters

    butters Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Już znalazłem ten temat na forum i przeczytałem, nie można już tam pisać a ciekawi mnie sytuacja dlaczego mogę grać w CD1 Forzy a w CD2 wypaloną wczoraj już nie mogę?

    Nie jestem dzieckiem czy noobem i nie musicie mnie zbywać komentarzami o wyszukiwarce i googlach :]
     
  8. Kuca

    Kuca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    Mógłby ktoś podać link do tego tematu gdzie jest wyjaśniony "Błąd 03-80-00 + niewykryta płyta", bo szukałem ale nie wychodzą mi żadne konkretne wyniki dotyczące tego błędu ;/

    Kupiłem konsolę Slim tydzień temu i błąd wyskoczył mi przy grze Fable 2... konsola nie przerobiona.

    Z góry dzięki za pomoc.
     
  9. butters

    butters Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2010
    Posty:
    52
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  10. Kuca

    Kuca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    Dzięki kolego :)
    Mam dopiero tydzień konsolę i nie rozumiem jeszcze tych skrótów wszystkich więc widocznie nie wiedziałem do końca jak szukać :)
     
  11. Kuca

    Kuca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    A jak mam konsolę oryginalną nie przerobioną i gry też oryginalne to też trzeba tak kombinować jak w tych poradnikach? Nie wystarczy wgrać do konsoli jakiejś aktualizacji czy coś takiego żeby wszystkie gry normalnie działały?

    Sory może to okaże się głupie pytanie ale pierwszy raz mam styczność z konsolą i muszę się nauczyć obsługi oprogramowania.
     
  12. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    jesli jest nie przerobiona to jest to jakas wada. sprobuj podlaczyc do live pobierze ci najnowszy update, lub pobierz aktalizacje na pendrive jej numer to 2.0.13604.0

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  13. Kuca

    Kuca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    Czy żeby konsola widziała mi pliki z pendrive muszę go jakoś "specjalnie" skonfigurować? (mam FAT32)
     
  14. xboxfan^^

    xboxfan^^ Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2011
    Posty:
    64
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    włóż pena do xa on ci sam go skonfiguruje ;D
     
  15. Kuca

    Kuca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    No tak ale jak pustego pena wkładam do ixa to nie widzi plików a jak dam "skonfiguruj" lub "dopasuj" to komp mi widzi okrojoną pamięć pena, i jak wrzucę luźno pliki to ix itak ich nie widzi ;/
     
  16. Ernest Strzelczyk

    Ernest Strzelczyk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2011
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    pliki aktualizacji maja być w fold " $systemupdate "
     
  17. Kuca

    Kuca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    No i tak też miałem (próbowałem w tym folderze, same pliki, plik .rar, wszystkie naraz) nic to nie dało bo konsola nie odpaliła mi nic po resecie. Na stronie producenta pisze że włożyć pena, zresetować i samo wykryje, a tu **** bo nie wykryło/uruchomiło się nic ;/
     
  18. Kuca

    Kuca Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2011
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Sosnowiec
    Ok mam ten update 2.0.13604.0, ale tak czy siak jak wkładam płytkę do napędu to wyskakuje mi albo ten kod stanu 03-80-00 i niewykryta płyta, albo czyta a za chwilę wychodzi "Otwórz napęd" i nic.

    Gra Fable 2 wersja PAL - inne gry PAL normalnie mi chodzą, a wyczytałem że te PAL i NTFS są jakoś do różnych regionów konsol czy jakoś tak.

    Więc co by to było napęd nie chce czytać akurat tej gry?
    Konsola kupiona w zeszłym tygodniu więc nie kumam dlaczego nie chce tego czytać.
     
Wczytywanie...

Poleć forum