1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie rozpoznana płyta.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez durexik, Grudzień 16, 2012.

  1. durexik

    durexik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Wrocł‚aw, Poland
    Witam, jestem świeżym użytkownikiem Xboxa i nie ogarniam go jeszcze na 100%.
    Mam nagrywarkę Liteona Ihas 124b , flashowana pod verbatimy , chciałem nagrać sobie F13 , ale za każdym razem gdy próbuję ją uruchomić wyskakuje, że płyta jest nie rozpoznawalna.

    Zmarnowałem 2 płyty, jedną nagrałem pod LT 2.0 , a drugą pod LT 3.0 i ten sam błąd.. Nagrywane według poradników tutaj na forum.

    Konsola niby, miała mieć LT 3.0 , przynajmniej taki wybrałem, ale ile w tym prawdy to nie wiem..

    Dash jaki posiadam 2.0.16202.0

    A, bo bym zapomniał, gra którą otrzymałem z Xboxem "L.A Noire" działa bez problemu, wypalona na EMTECu.

    Prosiłbym o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mejkum

    mejkum Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Pozwolę się podpiąć pod temat bo mam podobny problem.

    Otóż dostałem do flasha Xa360 Elite, wczoraj na giełdzie w Katowicach gość niby wgrał do niego LT 3.0, do tego powiedział że konsola ma słaby laser.
    Po powrocie do domu zaczęło się nagrywanie gier. Oczywiście nagrywarka IHAS przerobiona pod Verbatimy.
    Wszystkiego gry "przeleciałem" najnowszym ABGXem po czym wrzuciłem do ImgBurna (nagrywam zgodnie z tutorialem)
    Teraz tak:

    WWE13 - nie działa
    WWW all stars - działa
    Fifa 13 -nie działa
    Olimpiada 2012 - działa
    Fight Night Champion - działa

    I tutaj pytanie czy aby napewno mam LT 3.0? Nic nowego nie działa, Raz mam napis " nie rozpoznano dysku", raz "uruchom grę na zielonym tle - nie działa"
    Konsola rozkręcona, laser przeczyszczony. Pomóżcie bo ręce mi już opadają.
    Znalazłem rozwiązanie dla siebie, może Tobie też pomoże. Zrobiłem kalibracje lasera z domyślnych 7,6 zjechałem do 3,33 i wszystko ruszyło. Polecam

    Alert -=SETH=- //Nie pisz post pod postem. Używaj opcji edytuj.

     
  4. durexik

    durexik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Wrocł‚aw, Poland
    Jeszcze gdybyś napisał mi jak to zrobić, albo podrzucić jakąś instrukcje to będę wdzięczny :)

    Pozdrawiam.
     
  5. elektor

    elektor Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2009
    Posty:
    120
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Torun
    Trzeba rozkręcic napęd i patrząc z tyłu na laser są dwa PR-ki lewy to regulacja DVD prawy to CD . Ruszasz tylko lewy.
     
    1 osoba to lubi.
  6. stan1701

    stan1701 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Październik 2, 2012
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    durexik..i co robileś kalibracje lasera odpowiedz jezeli robiłes to czy ci pomoglo bo ja mam podobny problem
     
  7. durexik

    durexik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Wrocł‚aw, Poland
    Jestem w pracy, odp. dam późnym wieczorem, albo jutro po południu.

    Pozdrawiam :)
     
  8. mejkum

    mejkum Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Kierowałem się poradnikiem na forum. Wszystko jest fajnie opisanie w wątku "Brudna płyta" czy jakoś tak. Potrzebny jest miernik + mały śrubokręt (ja użyłem ostrego noża). Miernik ustawiasz na 20K i kręcisz. Mój napęd to Liteon więc kręci się przeciwnie do wskazówek zegara. Ustawiasz wybraną wartość i sprawdzasz. Mnie pomogło i wszystko działa.
     
  9. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    Xbox 360 Dvd Pot Calibration Tut V1.0 By Moda - Scenyx Entertainment Community
     
  10. durexik

    durexik Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2012
    Posty:
    7
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Wrocł‚aw, Poland
    U mnie niestety to nie pomogło, mój laser chyba nadaje się już tylko do wymiany :)
     
  11. mejkum

    mejkum Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 12, 2012
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zauważyłem też, że "odczyt płyt" zależy właśnie od samych płyt. Po kalibracji laseram gry na verbatimach śmigają. Wczoraj do testów kupiłem złote maxelle. Ihas sflashowany oczywiście pod ID płyt. Wszystko pięknie wypalone 100% + 100% weryfikacji. Konsola niestety nie odpala gry - pojawia się znajomy komunikat o czyszczeniu płyty. Po pracy sprawdzę też czy wypalanie bez opc pomoże (ktoś gdzieś pisał że pomaga) Zastanawiam się czy "zjazd" z 3.33 na 3.2 na laserze coś da. Z drugiej strony 3zł różnicy pomiędzy Maxellami a Verbatimami to znowu nie tragedia ;)

    Sam w nowym roku będę wymieniał prawdopodobnie laser, ten ma juę z 2lata jak nie więcej. Sama wymiana wydaję się prosta kilka taśm do podpięcia + rozlutowanie jednego punktu. Zobaczymy
     
Wczytywanie...

Poleć forum