1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie swieca diody na konsoli - Pomocy !

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez merol, Styczeń 18, 2009.

  1. merol

    merol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czesc.
    Zle sformulowalem temat ponizej wiec nikt mi go nie otworzl nawet dlatego postanowilem napisac jeszcze raz

    Ostatnio padl mi xbox 3 czerwone diody, wiec go naprawilem i wszytsko smigalo przez 5 dni. Teraz jak wlacze konsole to na ekranie wszystko sie pokazuje tylko nie widzi mi konsola pada. Zauwazylem, ze nie swieca sie tez diody na zielono napanelu przednim a jak odlaczylem kabel AV nieswiecily sie na czerwono. Dodam ze przycisk dostrojenia pada sprawdzalem 100 razy i wyglada na to jakby w konsoli nie dziala nadajnik wirless. A wie ktos z was moze gdzie nadajnik wirless wogole sie znajduje na panalu z przyciskiem wlaczenia czy na plycie glownej?? Bede wdzieczny za kazda rade??
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. AuSeR

    AuSeR Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 22, 2008
    Posty:
    116
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Pomorze
    A klikasz ten znaczek logo XBox'a zeby on tam jakos sie podlaczyl ?
     
  4. pawelkrak

    pawelkrak V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Marzec 26, 2008
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków/Wieliczka
    Panel RF jest to osobny modul. mozna go kupic na allegro. Wymiana jest prosta, lecz nalezy rozkrecic obudowę X'a.

    Napisz czy swieci Ci sie dioda od POWER czy zadna dioda i czy przy uruchamianiu Xa widac zielone diody . Jezeli diody nie swiecą przy starcie i nie synchronizuje sie X z padem to jestem pewien na 99% ze padł ci własnie moduł RF.
     
  5. merol

    merol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wlasnie dokladnie tak jest jak opisales czyli nie synchronizuje sie konsola z padem i nie swieca sie zadne diody przy starcie czy przy synchronizacji. Xboxa mam rozkreconego caly czas od 5 dni od naprawy 3 czerwonych diod wiec z wymiana rf problemu nie bedzie :)
     
  6. papux

    papux Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2008
    Posty:
    371
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
  7. merol

    merol Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dzieki za rady. Modul juz zamowiony poinformuje po wymianie o skutecznosci waszych rad i mojej naprawy:)
     
  8. marcino1989

    marcino1989 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie mam podobny problem nie świeca się żadne diody brak obrazu i dźwięku, proszę o pomoc
     
  9. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Mam dokładnie taki sam problem, tyle że robiłem wcześniej MRA metod na LiteOn aby wyciągnąć klucz. Zgrałęm klucz 2 razy i był ten sam wiec przeprowadziłem erise + write flash LT+ 1.1. Po złożeniu konsoli nie działa synchronizacja z padem i nie świecą żadne diody, dash sie uruchamia normalnie. Wyjąłem moduł RF i włożyłem ponownie - nie pomogło. Czy to padł moduł RF czy raczej key źle zczytany/wgrany ? Może być to spowodowane napędem? Zamówiłem już drugi moduł RF ale chce wiedzieć zanim przyjdzie pocztą :)
     
  10. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Raczej uwalony southbridge.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  11. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Po czym stwierdzasz? Napęd przeszedł flash bez problemu. Konsola normalnie wchodzi do dash. Wszystko chodzi poza padem i diodami, może to jednak moduł RF? Dodam że dźwięk chodzi, a dźwięk jest z southbridge sterowany chyba jak PC.
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7159
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Juz widzialem takie konsole. Napewno.podczas flasha brales zasilanie z konsoli i poszlo spiecie. W kazdym razie sprawdz rf.

    Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
     
  13. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Dam znać jak wymienię RF.

    Pozdro
     
  14. marcin3898

    marcin3898 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam takie pytanie bo jestem nowym uzytkownikiem xboxa jak sprawdzic kod błedu w konsoli? prosze o pomoc
     
  15. marcin3898

    marcin3898 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    moze wy mi pomozecie bo swiecą sie czerwone diody po właczeniu a czasem zielone ale za chwile sie zawiesza i koniec co moze byc przyczyna i jak to naprawic prosze o dokladna podpowiedz gdyz niestety sie na tym nie znam z góry dzieki
     
  16. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    Sprawdź kod ROD. Poszukaj na forum są informacje w dziale sprzęt.
     
  17. cru5h

    cru5h Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 21, 2010
    Posty:
    188
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Sosnowiec
    A jednak był to moduł RF :D Dzisiaj przyszedł pocztą wymieniłem i działa, łącznie z grami AP 2.5 :D:D:D
     
Wczytywanie...

Poleć forum