1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie typowy problem z połączeniem się z pc przez kabel ethernet.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Mateusz Barczuk, Lipiec 31, 2012.

  1. Mateusz Barczuk

    Mateusz Barczuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DDz
    Witajcie,
    Mam taki problem, że jak kupiłem kabel ethernet i ustawiłem to wszystko o czym mówili w poradnikach czyli w połączeniu lokalnym zmienić na udostępnianie oraz w xboxie dać ustawienia fabryczne.I gdy podłączam kabel ethernet do modemu to test wypada tak : SIEĆ sprawna, dalej ****.A jak podłączam do pc to nie działa żaden punkt.Prosze o szybką odpowiedź i z góry dziękuje.:cower:
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    zrob polaczenie mostowe
     
  4. qwazar

    qwazar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Jak dobrze rozumiem PC masz podłączone do modemu a Xboxa podłączasz do PC.
    Jeśli tak musisz ustawić udostępnianie internetu dla innych użytkowników sieci.
    Przy karcie LAN w PC gdzie podłączony jest modem wybierz właściwości i zaznacz "zezwalaj innym użytkownikom sieci na łączenie się poprzez połączenie internetowe tego komputera"
     
  5. Mateusz Barczuk

    Mateusz Barczuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DDz
    TigraTeam, mam x'a kilka dni nie mam pojęcia o co Ci chodzi.

    qwazar, robiłem tak na modem i na płyte główną i nic to nie dało.
     
  6. krzemyk12345

    krzemyk12345 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 5, 2012
    Posty:
    77
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Żeby ci działał net z lapa na xboxie to zrób tak jak już ktoś napisał połączenie mostkowe.
    Jak je zrobić- naciskasz start na pc i wpisujesz ncpa.cpl
    Otwiera ci się zakładka z połączeniami sieciowymi
    Zaznaczasz połączenie lokalne i połączenie bezprzewodowe i prawym myszką i wyskakuje ci opcja połączenia mostkowego
    Sorrki za jakieś błędy, na szybko pisałem
     
  7. Mateusz Barczuk

    Mateusz Barczuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DDz
    Nie mam połączeń bezprzewodowych, mam połączenie lokalne i połączenie lokalne 2.
     
  8. qwazar

    qwazar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Mateusz piszesz trochę chaotycznie i może temu nie rozumiemy o co Ci chodzi.
    Napisz dokładnie co masz i co chcesz uzyskać.
    Będzie nam łatwiej.
     
  9. Mateusz Barczuk

    Mateusz Barczuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DDz
    Więc tak.Mam x'a i chcę go podłączyć do komputera.Próbowałem już zmieniania udostępniania dla innych userów komputera w panelu, to o czym mówiłeś w 1 komentarzu.Nic mi to nie dało.A jak chcę zrobić połączenie mostkowe to nie mam Sieci Bezprzedwodowej, za to mam "Sieć Lokalna" i "Sieć Lokalna 2".Jedna odpowiada za płytę główną (Wnioskuję to po tym, że pisze nvdia itd), a drugie to modem.Najlepiej zrobisz jak napiszesz do mnie na gg.Nr : 3448883.
     
  10. Ferox

    Ferox Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A może ty posiadasz kompa podłączonego do modemu przez kabel, a xbox'a chcesz bezprzewodowo do kompa? Albo jeżeli masz 2 połączenia lokalne i masz włączonego x'a i kompa to znaczy że masz 2 wejścia ethernet w kompie i musisz te dwa połączenia zmostkować, czyli załóżmy Połączenie Bezprzewodowe -> Połączenie Lokalne 1, Połączenie Lokalne -> Połączenie Lokalne 2 I je mostkujesz. Pamiętaj o tym żeby mieć neta na xbox'ie wtedy musisz mieć wlączonego kompa non stop.
     
  11. Mateusz Barczuk

    Mateusz Barczuk Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 31, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    DDz
    Nie mam modem podłączony na USB, a x'boxa podłączonego przez ethernet do komputera.I mam x'a i modem połączyć mostkowo tak?
     
  12. qwazar

    qwazar Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2012
    Posty:
    28
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Według mnie internet masz z modemu podłączonego poprzez USB.
    Odnajdujesz w ustawieniach sieciowych to połączenie USB i ustawiasz udostępnianie dla innych użytkowników podłączonych do kompa.
    Xboxa wpinasz w LAN w kompie i powinien uzyskać dostęp do internetu.
    Tylko jest jeden myk.
    Ja za bardzo pogrzebiesz w ustawieniach to bardzo często jest tak, że trzeba wszystko powyłączać żeby na nowo zadziałały ustawienia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum