1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie udany drill :/. Czy w miejsce 0225 moge wstawic jakikolwiek 16D4S?

Temat na forum 'LT' rozpoczęty przez lfanek, Styczeń 25, 2014.

  1. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam
    Trafiła mi sie konsola po nie udanym drillu. Klucz na szczęście mam. Fabrycznie był 0225. Czy w jego miejsce mogę wstawić jakikolwiek 16d4s np 9504?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
  4. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam tylko key bez full dumpa. Starczy?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12069
    Polubienia:
    1062
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Sam klucz znaczy plik tekstowy czy plik z slimkey? Jeali slimkey mozesz wgrac jesli sam dvdkey w formie kodu nic ci nie da. Jak potrzebujesz naped pisz pw

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
     
  6. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Możesz wstawić dowolną elektronikę (PCB) lub cały napęd - oczywiście mówimy o D4S, a jaki ma wgrany FW to bez różnicy czy to 9504, czy 0227, 1071 lub inny...
    Elektronika chyba wyjdzie taniej ale wszystko zależy czy ten KEY który masz jest z pliku SlimKey czy TXT (tak jak pisał AkiR)
    Jak TXT to nie da ci nic wymiana PCB czy nawet całego napędu, musisz wtedy kupić PCB do LTU2 i wyciągnąć potrzebne pliki poprzez RGH, a następnie wgrać je w to PCB do LTU2.
     
  7. lfanek

    lfanek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 14, 2009
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mam klucz zgrany lizardem
     
  8. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    612
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    to jest ok , zaleta lizarda
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Jaka zaleta...jak ma sam klucz to na nic mu to sie zda...

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  10. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Pisząc klucz masz na myśli cały plik DUMMY.BIN lub Lite-OFW.BIN czy po prostu key w formie tekstowej np. BA93CF37EF22EBEB541E7CA2198CAC23 ???
    Jeśli z plikiem xxx.bin to OK, natomiast jeśli ten drugi wariant sam TXT to lipa....
    Także sprecyzuj
     
  11. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica

    inaczej...klucz moze miec zapisany np w key.bin...i tez mu to nic nie da
     
  12. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    No też tak może być że KEY.BIN jeśli dumpował wszystkie osobno jak w przypadku D2S, ale jeśli tak to powinien mieć resztę plików... no chyba że resztę plików uznał za mało ważne i zostawił tylko key.bin a reszta do kosza...
    Dlatego napisałem wyżej by sprecyzował bo tak to można gdybać i domyślać się jedynie.
     
  13. RuNNerka

    RuNNerka Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    558
    Polubienia:
    30
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Kraków
    Opeael mieszasz. Skoro dal read key w lizardzie to wypluje mu dummy.bin ale nie jako full dump i zasadniczo powinno to wystarczyc.

    Wysyłane z mojego GT-I8190N za pomocą Tapatalk 2
     
  14. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    Czlowieku jak uwalisz pcb to potrzebny jest full dump i koniec....

    Jak nie ma full dump to przy wgrywaniu nie przejdzie autoryzacji...no chyba ze lizard zgrywa keyarea...



    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  15. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    612
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    jak nawet uwali pcb orginalne a klucz uzyskał poprzez lizarda i pierwszą opcję odczytu dla bezpieczeństwa - read key jak na zdjęciu http://zapodaj.net/cc48af552c7a0.jpg.html i tylko to ma a nie full dump to wystarczy wgra do innego pcb to jest właśnie zaletą jak wspomniałem nie wiem czy tak jest z usb pro 1 czy 2 i jungle flasher (raczej nie) ale w lizardzie sam sprawdzałem i działa , wiadomo zalecane jest zrobienie full dumpa ,akurat autoryzacja tu jest ok
     
  16. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    A no to nie wiedzialem. Jesli mowisz ze po samym read key z lizarda dziala i sprawdzales to pewnie tak jest

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  17. jaszczurka23

    jaszczurka23 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 31, 2011
    Posty:
    612
    Polubienia:
    81
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    tak, już przy pierwszych 2óch napędach z winbond05 jak się trafiły od początku jak kupiłem lizarda dla upewnienia się czy jeśli uszkodzę chip przy wierceniu odczytany klucz read key zadziała na innym odblokowanym pcb fabrycznie ,zadziałało w każdym przypadku
     
  18. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1282
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jeśli jest dobrze SLIM KEY to także wystarczy...
    Ja na początku robiłem na swojej mobo z PC i na kontrolerze z tej płyty, miałem 2 przypadki że drill sie skopał i wystarczył mi dobrze wyciągnięty DUMMY.BIN poprzez SlimKEY.
    Także na jego podstawie wgrałem LT+ do nowego PCB i wszystko śmigało bez żadnych problemów....

    Ale tu nie w tym rzecz...
    Kolega pisał że
    I tu można domniemywać że dostał tą konsole od kogoś kto wyciągał FW Lizardem i dał mu cały plik xxxx.bin lub tylko DVD KEY w formie tekstowej - i o to tu chodzi że jeśli TYLKO w formie TEXTOWEJ (np.np. BA93CF37EF22EBEB541E7CA2198CAC23) to będzie lipa...
     
  19. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    To czekamy na wypowiedz kolegi

    Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2
     
  20. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    915
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    Może spróbować z czytać full dumpa, ja kiedyś dostałem dwa PCB po nie udanym drillu i bez problemu z cztałem cfw i wgrałem na matrixy
     
  21. maxtro

    maxtro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 12, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    na zablokowanym napędzie sczytanie poprzez samo slim key to nie wystarczy... Miałem klienta, któremu tak zrobiono i nie był to full dump po jakimś czasie miał takie objawy, że napęd nie widział płyty i było Odtwórz DVD, wystarczył reset i widział bez problemu. Full dump wraz z key area nie był zrzucony po odblokowaniu napędu, więc nie jestem taki pewien czy samo slim key wystarczy.. Jeśli nie udał Ci się drill to spróbuj go odblokować, zrobić full dump i wymiana elektroniki
     
Wczytywanie...

Poleć forum