1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie umiem podłączyć internetu do xboxa

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez TenTypJankes, Lipiec 24, 2011.

  1. TenTypJankes

    TenTypJankes Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rypin
    Siemka, chciałbym podłączyć neta do Xboxa. Więc odłączam kabel od kompa(kabel od modemu), do xboxa. Wszystko spoko, wchodzi normalnie. Tylko że nie połączenia, i można powiedzieć że ****. No i słyszałem jeszcze że net w xboxie jest płatny to może najpierw trzeba "zakupić" go.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. DamianProgramista

    DamianProgramista Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 5, 2011
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    platny do grania przez net a nie za uzywanie. podlacz i sprawdz polaczenie w ustawieniach.

    Sent from X10 2.2.1 DT // C++ (Programming Games)
     
  4. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Modem zresetowany po przelaczeniu z kompa do xboxa ?
    Jakiego masz dostawce neta ?
     
  5. TenTypJankes

    TenTypJankes Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rypin
    Cóż wszystko sprawdzałem i nic. Ustawieniach są różne ****rele ip i inne uzupełnia i nic. Myślałem że można pokombinować, że można podłączyć xboxa do neta. Tylko bym musiał specjalny kabel zakupić do tego. Neta ma od telewizji kablowej ; D
     
  6. zak75

    zak75 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Maj 13, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. jaki masz model modemu (konkretnie model o producent)?
    2. jaki jest dostawca internetu?
     
  7. TenTypJankes

    TenTypJankes Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rypin
    Model nie wiem, wiem że z firmy thomson. Dostawca telewizja kablowa. Wiem tylko tyle to o modemie i dostawcy internetu.
     
  8. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To nie wiesz komu placisz rachunki ?
    A modem obroc i bedzie pisac jaki to model

    Mozliwe ze masz filtrowanie mac adresu wiec aby zadzialal net na konsoli musial bys go sklonowac do konsoli
    I zresetowales modem po podlaczeniu konsoli do niego ?
     
  9. TenTypJankes

    TenTypJankes Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rypin
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To co masz podane na modemie to mac modemu, a klonowac musisz mac adres karty sieciowej z kompa do konsoli
    Wpisz w menu start cmd, w okienku ktore sie pojawi wpisz ipconfig /all i poszukaj pozycji karta enthernet tam bedziesz mial adres fizyczny to wlasnie mac adres karty przepisz go do konsoli w ustawieniach systemu, ustawienia sieciowe, twoje polaczenie skonfiguruj i ustawienia dodatkowe alternatywny mac adres

    Tylko pamietaj ze modem tego typu trzeba wylaczyc i wlaczyc po przelaczeniu urzadzenia od strony LAN bo musi on ponownie zainicjować polaczenie i nadac ip zew konsoli
     
  11. TenTypJankes

    TenTypJankes Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rypin
    wszystko zrobiłem ja kazałeś i nic, wpisałem adres mac i włączyłem i wyłączyłem. Tylko nie podałem hosta do maca
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    hosta do mac'a ?
    Ustawienia dajesz na automatyczne, serwer sam ma ci przyznac ip na podstawie mac adresu o ile filtruje mac adres, czasami na kompie nie laczysz sie z netem podajac logi i haslo ?
     
  13. TenTypJankes

    TenTypJankes Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2011
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Rypin
    Cóż, ja chcę się połączyć netem w xboxie. To mi wylogowuje konto i pojawię się okienko błąd z połączeniem. Na kompie normalnie mi działa, normalnie czyli np włączam opere i wchodzę stronę np Naruto_RPG/PBF :: Strona Główna i działa mi. Jeszcze wieczorem coś pokombinuję, bo może coś źle zrobiłem. Myślę że to musi być winna modemu, bo zauważyłem że jest na nim made in china .
     
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To nie wina modemu, a to ze made in china to sorry ale obecnie wszystko jest made in china ale nie znaczy to ze jest zle, tam jest tania sila robocza, a modem jest firmowy
    Nie wiem co zle zrobiles bo nie napisales co zrobiles, wiec nie mam jak ci pomoc
    Jako ze modem juz jest pewnym zabezpieczeniem tych sieci to one raczej nie stosuja filtracji mac adresu wiec podlaczasz modem pod konsole i ma dzialac bez zadnych dodatkowych ustawien no chyba ze stosuja ograniczona ilosc urzadzen podłączonych pod ich siec ale tego juz musisz ich zapytac
     
Wczytywanie...

Poleć forum