1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nie widac liteona w JF

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Damian0709, Styczeń 9, 2012.

  1. Damian0709

    Damian0709 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam mam taki problem spalil mi sie liteon93450C przez moj blad bo zle podlaczylem wtyczke sygnalową od napedu po sflaszowaniu na lt3.0, kupiłem nowy napęd liteon 74850C przerobilem go na lt2.0 za pomoca usb probe v3 po włozeniu do xboxa napedu wyskoczył bład E64 gdy chcialem znow podlaczyc go pod kompa do JF w ogole go nie widzi co zle zrobilem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Źle wgrane FW, ewentualnie jego brak, stąd błąd E64.
     
  4. Damian0709

    Damian0709 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    no ok to jak teraz wgrac na nowo jesli jungleflash nie widzi napedu teraz?
     
  5. DJTOMEKK

    DJTOMEKK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Skoczów, Poland
    Wprowadz naped w vendor mod bo jak nie wgralo oprogramowania t nie bedzi go widzial
     
  6. Lucky Luke

    Lucky Luke V.I.P V.I.P Użytkownik Game Master

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2010
    Posty:
    987
    Polubienia:
    125
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    Wroclaw
    Jeszcze raz spoof klucza z LT. W mtk na ślepo wybierz sobie odpowiedni port. Tzn taki jaki Ci się wyświetlał przed wgrywaniem. No i jak dasz erase i zrobisz jak trzeba to bedziesz miał napęd w vendor. Jak znowu zwiecha to wyłącz wszystkie progr\my w menadzerze zadań. Ostatecznie próbuj w dosflash
     
  7. blazejp

    blazejp <a href="http://xboxforum.pl/artykuly-f206/%5Btuto V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    1839
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Ustaw port taki jaki miałeś(jak nie pamiętasz to każdy port sprawdzaj tam gdzie jest napisane 'No drive detected') i na ślepo kliknij Liteoerase
     
  8. Damian0709

    Damian0709 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    niestety zaden port nie wszed w vendor mod Device Intro failed!
    Lite-On-Erase NOT sent

    Sending Lite-On-Erase request to port 0xE900
    ..............
    Drive returned Status 0x7F
    ....................
    Device Intro failed!
     
  9. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    A zrób tak samo jak robiłeś na początku, tylko zamiast liteon erase daj intro/device id.
     
  10. Damian0709

    Damian0709 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dalem to caly czas te kropki leca i nic wiecej
     
  11. TigraTeam

    TigraTeam Banned

    Dołączył:
    Listopad 8, 2009
    Posty:
    4128
    Polubienia:
    513
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Bielsko-Biala
    w dosflashu go zrob tutek na forum
     
  12. SerwisKonsol

    SerwisKonsol Banned

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2012
    Posty:
    446
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Daj intro device id i jak będą leciały kropki to szybko odłącz i podłącz napęd.
     
  13. Damian0709

    Damian0709 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    zrobilem tak i nic to nie dalo
     
  14. tel

    tel Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    1051
    Polubienia:
    134
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Dokładnie, tak jak kolega wyżej napisał. Nie pisałem tego bo myślałem, że to wiesz :)

    edit.
    Skoro nie idzie to spróbuj dosflashem wgrać.
     
  15. Damian0709

    Damian0709 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    mam usb probe v3 i tam jednym przyciskiem wylaczam i wlaczam naped niestety nic nie dziala tak jak by w ogole nie bylo napedu,rece mi juz opadaja
     
  16. ojciecmoderator

    ojciecmoderator Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 3, 2011
    Posty:
    273
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miałem podobną sytuacje. Dosflash pomógł.


    Wysłane z iPhone przez program Tapatalk
     
  17. Jax9000

    Jax9000 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 28, 2011
    Posty:
    328
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Zielona Góra
    http://xboxforum.pl/artykuly-f206/tutorial-flash-liteon-dosflash-1-7-a-111671.html
    Robisz pendriva z dosflashem i FW, a resztę wg tego:
     
  18. Damian0709

    Damian0709 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    40
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    dziekuje wszystkim juz sobie poradzilem.mozna zamknac temat
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. fajnymarian
    Odpowiedzi:
    5
    Wyświetleń:
    219
  2. bbam111
    Odpowiedzi:
    8
    Wyświetleń:
    331
  3. Kieo01
    Odpowiedzi:
    4
    Wyświetleń:
    591
  4. kodzir
    Odpowiedzi:
    4
    Wyświetleń:
    328
  5. babok
    Odpowiedzi:
    7
    Wyświetleń:
    387

Poleć forum