1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

nie widać XexMenu na usb

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez klusek16, Kwiecień 22, 2012.

  1. klusek16

    klusek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam wgrałem do konsoli FreeBoota a przynajmniej tak mi się wydaje bo nic się nie zmieniło oprócz nowego dasha. Teraz chciałem wgrać XexMenu na usb zgodnie z tutorialem z tgo forum. Wgrywam plik na pamięć i ale w konsoli go nie widać wie ktoś czym to może być spowodowane?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    z pena nigdy nie próbowałem, ale nagraj sobie Xexmenu na płytę CD i odpalaj z napędu najprostszy sposób
     
  4. klusek16

    klusek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    No pewnie tak zrobię tylko nie mam dysku wtedy będę mógł nagrać na usb XeXMenu? No i nie mam napędu przede wszystkim ale coś wymyśle:) A i mam tego freeboota ale nic się nie zmieniło możliwe że coś źle zainstalowałem czy jak już odpala konsolo to znaczy że wszystko jet ok z jtag?
     
  5. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    sformatuj pen w konsoli

    potem na kompie uzyj usb explorer lub inny soft do przeglądania zawartosci dysków xbox360

    stwórz folder content a w nim folder 0000000000000000 i tam wrzuć folder C0DE9999 w którtym jest xex menu

    jasniej sie nei da
     
  6. klusek16

    klusek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Rozumiem tylko problem w tym że robię dokładnie w ten sposób i mimo to nie widać na konsoli żadnego pliku. Kiedy otwieram programem do USBXTAFGUI_v36 to ten plik tam jest. Ale konsola go nie widzi. A jeszcze raz spytam skoro konsola się odpala to znaczy że ten FreeBoot działa poprawnie? bo maiłem trochę problemów z instalacją uszkodzone bloki nandu.
     
  7. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    To sprawdź czy twój nandflash.bin ma bad blocki jak tak to remap w nandhealer'ze
    Jak jest okey to wgraj go jeszcze raz
    [​IMG]
     
  8. klusek16

    klusek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Użyłem Jtag Tool i tam wybrałem opcje repair nand i utworzył się nowy nand i na podstawie tego wygenerowałem freeboot tak jest ok? OK wygenerowałem klucz napędu i okazało się w sumie tak jak przypuszczałem że do DVD wgrany jest zły klucz teraz mam napęd więc spróbuje odpalić XeXMenu z płyty można nagrać na cd czy tylko dvd?
     
  9. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
  10. klusek16

    klusek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    OK już działa nie wiem co było źle ale wywaliło mi e79 włączyłem jeszcze raz konsole i było już dzięki za pomoc. A korzystając z okazji to teraz będę mógł podpiąć dysk 3.5 pod sta napędu potrzebny do tego jakiś program?
     
  11. boby2pc

    boby2pc Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 18, 2009
    Posty:
    1469
    Polubienia:
    120
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Warszawa
    pod SATA napędu będzie chodził tylko napęd
     
  12. klusek16

    klusek16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2011
    Posty:
    60
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Aha czyli pod SATA od napędu nie pójdzie to zostaje kupienie obudowy na dysk 3,5 cala i podłączenie przez USB i wtedy jaki dysk nie wstawię do 2TB będzie działał z konsolą.
     
  13. Morfeusz5555

    Morfeusz5555 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Panowie. Po wykonaniu całej procedury i podłączeniu pena do boxa przy wejściu w demonstracyjne mam napis, USZKODZONY i jedynie mogę usunąć xexmenu, a nie mogę ani skopiować ani przenieść, co zrobić? Pomocy
     
  14. krasnal1992

    krasnal1992 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2010
    Posty:
    53
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    xexmenu dziala tylko na konsolach Jtag/RGH.
     
  15. Morfeusz5555

    Morfeusz5555 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A co można użyć zamiast niego? Co by podobnie działało i dało się zainstalować? Wszystkie jakie do tej pory próbowałem potrzebują do instalki właśnie xex'a
     
  16. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    A masz RGH lub jtag?

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  17. Morfeusz5555

    Morfeusz5555 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    OK, może się zbłaźnię, ale zapytam, jak to sprawdzić? Kupiłem konsolę, przerobili mi ją, ale nie wiem jak i co i jak to sprawdzić. Pomożesz mi?

    OK, już chyba wiem. Mam przerobiony napęd na LT3. Więc jak takiego boxa podłączyć do sieci, żeby można było z kompa przegrać pliki na xboxa po sieci? W sieci komputer go widzi, ale nie można wejść.

    Edytuj posty, nie pisz jednego pod drugim ...TigraTeam
     
  18. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    WYGRAŁEŚ całe forum....przebiłeś wszystkich. Gratulacje.


    [​IMG]
     
  19. Morfeusz5555

    Morfeusz5555 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A Tobie kolego o co chodzi? Jest to dział dla świeżaków i ja takim jestem w tym temacie. Skoro komputer w sieci widzi xboxa to pytam czy da się coś zrobić żeby można było przeglądać na nim pliki i katalogi. Wystarczyłaby krótka odpowiedź "tak, da się to zrobić tym" albo "nie, nie da się", ale ty musisz napisać swoje uszczypliwe komentarze. Dziękuję ci za odpowiedź i już nie zaśmiecaj forum zbędnymi postami.
     
  20. Imperial BoRo

    Imperial BoRo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 9, 2013
    Posty:
    389
    Polubienia:
    31
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    jeśli nie masz rgh to nic nie zdziałasz. Z tego co pisałeś to posiadasz LT a LT to tylko możliwość odpalania kopii zapasowych gier i tyle. Żadnych hombrew, dlc za free.
    Lepiej zaopatrz się w nagrywarkę (ihas 124b) i płytki!
     
  21. Morfeusz5555

    Morfeusz5555 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 25, 2012
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    dzięki wielkie. Wim już na czym stoję
     
Wczytywanie...
Podobne tematy
  1. fajnymarian
    Odpowiedzi:
    5
    Wyświetleń:
    219
  2. bbam111
    Odpowiedzi:
    8
    Wyświetleń:
    331
  3. Kieo01
    Odpowiedzi:
    4
    Wyświetleń:
    592
  4. kodzir
    Odpowiedzi:
    4
    Wyświetleń:
    329
  5. babok
    Odpowiedzi:
    7
    Wyświetleń:
    387

Poleć forum