1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie widzi nagranej gry?

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez ZieeeloPL, Maj 19, 2010.

  1. ZieeeloPL

    ZieeeloPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białogard
    Mam taki problem. Wypalałem pierwszy raz grę.
    Używałem programu ImgBurn, płyta Verbatim DVD +R DL, gra Red Dead Redemption(pliki .dvd i .iso) w programie użyłem pliku .dvd.
    Nagrywałem prędkością x4 , i problem jest taki. Niby nagrywanie zakończone.100%, lecz wyskoczył mi taki komunikat "verify failed. reason: layouts do not match" i teraz się zdziwiłem bo nie wyskoczył żaden komunikat podczas nagrywania ;/ a nagle przy sprawdzaniu takie coś ;|
    Wsadziłem płytę do xboxa i wgl jej nie widzi, wkładam do napędu PC i też nic nie pokazuje ;| czyli tak jakby płyta była czysta.


    Dodam jeszcze tylko, że przerabiając w serwisie w K-linie, poprosiłem o 1,61 NS i podobno taki został wgrany. Napęd Samsung.


    Co mam teraz zrobić? Proszę o radę bo jestem zielony jak na razie w tych sprawach moja pierwsza wypalana płyta-w dodatku spaprana;/


    PS. założyłem nowy temat ponieważ nie mogłem się doszukać w tych wszystkich tematach i postach żadnej konkretnej odpowiedzi.



    edit:

    Włączam img burn i wlączyłem sprawdzanie płyty i mam takie info:
    TSSTcorp CDDVDW SE-S204N TS01 (USB)
    Current Profile: DVD+R DL

    Disc Information:
    Status: Empty
    State of Last Session: Empty
    Erasable: No
    Free Sectors: 4*173*824
    Free Space: 8*547*991*552 bytes
    Free Time: 927:32:74 (MM:SS:FF)
    Next Writable Address: 0

    Physical Format Information (ADIP - L0):
    Disc ID: MKM-003-00
    Book Type: DVD+R DL
    Part Version: 1
    Disc Size: 120mm
    Maximum Read Rate: Not Specified
    Number of Layers: 2
    Track Path: Opposite Track Path (OTP)
    Linear Density: 0.293 um/bit
    Track Density: 0.74 um/track
    First Physical Sector of Data Area: 196*608
    Last Physical Sector of Data Area: 16*580*607
    Last Physical Sector in Layer 0: 2*283*519

    Physical Format Information (ADIP - L1):
    Disc ID: MKM-003-00
    Book Type: DVD+R DL
    Part Version: 1
    Disc Size: 120mm
    Maximum Read Rate: Not Specified
    Number of Layers: 2
    Track Path: Opposite Track Path (OTP)
    Linear Density: 0.293 um/bit
    Track Density: 0.74 um/track
    First Physical Sector of Data Area: 196*608
    Last Physical Sector of Data Area: 16*580*607
    Last Physical Sector in Layer 0: 2*283*519

    Physical Format Information (Last Recorded - L0):
    Disc ID: MKM-003-00
    Book Type: DVD+R DL
    Part Version: 1
    Disc Size: 120mm
    Maximum Read Rate: Not Specified
    Number of Layers: 2
    Track Path: Opposite Track Path (OTP)
    Linear Density: 0.293 um/bit
    Track Density: 0.74 um/track
    First Physical Sector of Data Area: 196*608
    Last Physical Sector of Data Area: 16*580*607
    Last Physical Sector in Layer 0: 2*283*519

    Physical Format Information (Last Recorded - L1):
    Disc ID: MCC-003-00
    Book Type: DVD-ROM
    Part Version: 1
    Disc Size: 120mm
    Maximum Read Rate: Not Specified
    Number of Layers: 1
    Track Path: Parallel Track Path (PTP)
    Linear Density: 0.267 um/bit
    Track Density: 0.74 um/track
    First Physical Sector of Data Area: 196*608
    Last Physical Sector of Data Area: 2*350*655
    Last Physical Sector in Layer 0: 0


    czyli płyta jest czysta? ;|


    bardzo proszę o pomoc. zaktualizowałem firmware w nagrywarce. i nie wiem czy próbować wypalać ponownie, na innej płycie.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ZieeeloPL

    ZieeeloPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białogard
    u.p
    bardzo proszę o pomoc, nie mam pojęcia co się dzieje, może to wina obrazu gry?
    tak jest nazwany folder z torrenta "Red Dead Redemption [RF] [X360] [www.forodescargasdirectas.com]" nie wiecie czy nie jest to przypadkiem jakiś kopnięty obraz? może właśnie dlatego nie chce mi go nagrać? niby nagrywa 100% ale nie może sprawdzić i napędy też nie widzą jakby była czysta płyta. zmarnowałem już 2 płyty ;/

    bardzo proszę o pomoc,
     
  4. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    moze masz gowniana nagrywarke. Sprobuj na innym PC i predkosc daj na 2,4x.
     
  5. ZieeeloPL

    ZieeeloPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białogard
    użytkownik 'mlkgmk' ma taką samą nagrywarkę zewnętrzną jak ja. i gadałem z nim i mówił mi że nigdy nie miał problemu. nagrywał imgburn'em na verbatimach predkością x 4 i działało zawsze.
    I teraz spróbuję na laptopie tą samą nagrywarką nagrać Alana Wake. i się okaże :( ale szkoda mi zmarnować 3cią płytę;/
     
  6. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Powiem tak. Najpierw postaraj sie wgrać jeszcze raz firmware do nagrywarki ale spróbuj nie najnowsze. Druga sprawa to musisz zmienić Layer Break na sztywno w IMG burn i wtedy spróbować tylko wskazywac wtedy plik .iso . Zaraz znajde temat jak zmienić layer break bo nie pamietam jaki tam sektor powinien byc i edytuje posta.


    Zmiana LayerBreak:

    1. Po uruchomieniu imgburn przechodzimy do zakładki "Tools"(1) i wybieramy "Settings"(2)
    2. Następnie klikamy na zakładkę "Write"(3) przechodzimy do pola "Option" i zaznaczamy opcję "User Specified" po czym wpisujemy w "Sectors in L0 "1913760"


    PS próbowałeś ustawić na 2,4x nagrywanie. Mi mimo wszystko ustawia na 4 co bym nie wybrał przynajmniej tak jest napisane. ale ustawiam 2.4x
     
  7. ZieeeloPL

    ZieeeloPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białogard
    próbowałem nagrać kolejną i ustawiłem wszystko tak jak mówiłeś, podłączyłem pod lapa, i miałem obraz Alan Wake, i wyszło to samo...;/
    i niby success! a wkładam płytę do xboxa i 'otwórz napęd'
    wkładam spowrotem do nagrywarki i chce sprawdzić płytę i mam takie dane:

    TSSTcorp CDDVDW SE-S204N TS02 (USB)
    Current Profile: DVD+R DL

    Disc Information:
    Status: Empty
    State of Last Session: Empty
    Erasable: No
    Free Sectors: 4*173*824
    Free Space: 8*547*991*552 bytes
    Free Time: 927:32:74 (MM:SS:FF)
    Next Writable Address: 0

    Physical Format Information (ADIP - L0):
    Disc ID: MKM-003-00
    Book Type: DVD+R DL
    Part Version: 1
    Disc Size: 120mm
    Maximum Read Rate: Not Specified
    Number of Layers: 2
    Track Path: Opposite Track Path (OTP)
    Linear Density: 0.293 um/bit
    Track Density: 0.74 um/track
    First Physical Sector of Data Area: 196*608
    Last Physical Sector of Data Area: 16*580*607
    Last Physical Sector in Layer 0: 2*283*519

    Physical Format Information (ADIP - L1):
    Disc ID: MKM-003-00
    Book Type: DVD+R DL
    Part Version: 1
    Disc Size: 120mm
    Maximum Read Rate: Not Specified
    Number of Layers: 2
    Track Path: Opposite Track Path (OTP)
    Linear Density: 0.293 um/bit
    Track Density: 0.74 um/track
    First Physical Sector of Data Area: 196*608
    Last Physical Sector of Data Area: 16*580*607
    Last Physical Sector in Layer 0: 2*283*519

    Physical Format Information (Last Recorded - L0):
    Disc ID: MKM-003-00
    Book Type: DVD+R DL
    Part Version: 1
    Disc Size: 120mm
    Maximum Read Rate: Not Specified
    Number of Layers: 2
    Track Path: Opposite Track Path (OTP)
    Linear Density: 0.293 um/bit
    Track Density: 0.74 um/track
    First Physical Sector of Data Area: 196*608
    Last Physical Sector of Data Area: 16*580*607
    Last Physical Sector in Layer 0: 2*283*519

    Physical Format Information (Last Recorded - L1):
    Disc ID: MKM-003-00
    Book Type: DVD-ROM
    Part Version: 1
    Disc Size: 120mm
    Maximum Read Rate: Not Specified
    Number of Layers: 2
    Track Path: Opposite Track Path (OTP)
    Linear Density: 0.293 um/bit
    Track Density: 0.74 um/track
    First Physical Sector of Data Area: 196*608
    Last Physical Sector of Data Area: 16*580*575
    Last Physical Sector in Layer 0: 2*110*367



    i co teraz? o co tu chodzi? ;/ już nie wiem co mam zrobić z tym. 3 płyty chyba poszły się...walić
     
  8. barca45

    barca45 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ogólnie ja miałem podobnie wpadł kumpel ze swoimi płytami i okazało się ze płyty były jakieś trefne co kupiłem bo kumplowi bez problemu wypaliłem red dead redemption i split/second i wszystko śmiga a na moich niestety nic wiec kup inne płytki albo gdzieś indziej i powinno być si
     
  9. ZieeeloPL

    ZieeeloPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białogard
    ale miałem 3 płyty z jednego sklepu (verbatimy) i jedną (Emtec z innego sklepu) i na wszystkich był jednakowy efekt ;/
     
  10. Abaddone`

    Abaddone` Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2010
    Posty:
    500
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Krk
    Kolega ostatnio Zakupil pirata Lost planet 2 i po przyjsciu do domu mu nie chodzi poprostu wsadza plytke i jest obraz x-box360, ale w tego co mi wiadomo to gra jest w innym formacie NTSC a naprzyklad my mamy PAL wiec nie wiem czy warto przerobic czy tez nie, ale wyczytalem, ze nikt nie poleca przerobic ;)
     
  11. ZieeeloPL

    ZieeeloPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białogard
    Czy Twój post miał wnieść cokolwiek do tego tematu? czy tylko sobie nabijasz posty? Bo jakoś nie widzę związku.
     
  12. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a puszczałeś te obrazy alana i tej drugiej gry przez abgx? bo moze masz obrazy skopane i dlatego bo naprawde juz nie wiem co moze byc porzyczyną. albo spróbuj nagrac obraz który juz nagrywałes kiedys i działało.
     
  13. bemben1991

    bemben1991 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    102
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Rybnik
    a może masz coś z nagrywarką. Bo ja nagrywam na płytach z Minta (3zł) i chodzą aż miło.
     
  14. Bursztyn1964

    Bursztyn1964 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2009
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Katowice
    przed nagraniem sprawdzaj czy wszystko jest wporządku abgx i żeby mieć pewność daj sobie prędkość nagrywania x2 ja tak robie ;) A i pamiętaj jak nagrywasz nic nie ruszaj na komputerze i wyłącz wszystkie programy ;) ;D
     
  15. ZieeeloPL

    ZieeeloPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białogard
    Wiem. tak robiłem. ale problem w tym, że program się nie zaciął na żadnym kompie, i nie było błędów, po prostu niby wszystko ok 100% wypalania, ale czysta płyta :|
    a próbowałem już zmieniać firmware(z najnowszego na najstarszy, bo pośredniego nie mogłem nigdzie znaleźć), w programie też już chyba zmieniałem wszystko tak aby śmigało dobrze... ale nic;/ Płyta nadal czysta-tylko, że nie mogę wypalić drugi raz na tej samej bo jakiś błąd wyskakuje. :confused:
    ABGX się nie bawiłem bo się nie znam, ale jak ściągałem obraz gry to ludzie pisali,że wszystko ok, i normalnie wypalali. ;/
    a myślę, że jakby było coś z obrazem to w ogóle coś by niby nagrało, może z błędami ale coś by było. A tu że niby czysta płyta a drugi raz nie mogę nagrać bo jakiś błąd WTF?


    I to właśnie moje pierwsze nagrywanie, wcześniej nie nagrywałem gier na xboxa



    Tutaj mam notatkę z abgx360



    -------------------------------------------------------------------------------
    \\//\\//\\//\\// _ |_ _ \ \/ /_ _ _ \\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\
    //\\//\\//\\//\\ (_||_)(_|/ /\ \_||_ | | //\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//
    ------------------------_|------_||_||_|--v1.0.2-------[http://abgx360.net]----

    Checking for updates to abgx360.dat...
    Server file abgx360.dat no newer than local file - not retrieving

    D:\gry\Red Dead Redemption [RF] [X360] [www.forodescargasdirectas.com]\rdr.dvd is valid

    Checking Game
    ISO: "D:\gry\Red Dead Redemption [RF] [X360] [www.forodescargasdirectas.com]\rdr.iso"
    Size: 7838695424 bytes (SplitVid 3rd or 4th wave)
    Files in ISO: 10, Folders in ISO: 1
    Total bytes used: 7192145672 (98.54%)
    Game appears to have random padding

    Checking default.xex
    Original PE Filename: rdr2_xenon_final.exe
    Original PE Timestamp: 2010/04/21 20:56:18
    Game Name: Red Dead Redemption
    Developer: Rockstar San Diego
    Publisher: Rockstar Games
    Genre: Action/Adventure
    Avatar Awards: 9 Avatar Awards
    Achievements: 48 Achievements totaling 1000 Gamerscore
    XEX CRC = 1BA10340
    XEX Media ID: 92F13B089F4CCCE622394972-2AAB34E2

    Region Code: 0xFFFFFFFF
    Region Free!

    Checking SS
    Timestamp of Authoring: 2010/04/22 00:00:00
    Timestamp of Mastering: 2010/04/29 17:10:23
    SS Version: 2 (trusted)
    SS CRC = 9D80E793 (RawSS = 3AE12274)
    SS Media ID: 92F13B089F4CCCE622394972-2AAB34E2 (matches game)
    SS looks valid

    Checking DMI
    Timestamp of Authoring: 2010/04/22 00:00:00 (matches SS)
    DMI CRC = CD80DCD8
    DMI Media ID: 92F13B089F4CCCE622394972-2AAB34E2 (matches game)
    DMI looks valid

    Checking PFI
    PFI CRC = 05C6C409
    PFI matches known data (4th wave - requires iXtreme v1.51 [Hitachi only],
    v1.6 [using activation disc], v1.61 or later)

    Video partition found
    Video CRC = E2FA3A26 (V0 = E0363F4E, V1 = EAE76B94)
    Video partition does not match known data (could be corrupt or a new wave not
    seen before)

    Stealth status is uncertain

    Starting Verification
    Looking for 9D80E7931BA10340.ini in the online verified database
    Server file 9D80E7931BA10340.ini no newer than local file - not retrieving

    Using 9D80E7931BA10340.ini (340 bytes)
    Video CRC matches
    V0 CRC matches
    V1 CRC matches
    PFI CRC matches
    DMI CRC matches
    SS CRC matches
    Xex CRC matches
    AnyDVD style corruption was not detected
    Game CRC = 830E4200 (matches)

    All CRCs match
    Verification was successful, Stealth passed!
     
  16. barca45

    barca45 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 11, 2008
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a sprawdzałeś abgx płytkę po nagraniu czy wszystko oki tam ci od razu wyrzuci ze coś nie tak się nagrało jak by co
     
  17. sstube

    sstube Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 19, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    moze zmien w obrazie do wave 3 ?
     
  18. maczosito

    maczosito Banned

    Dołączył:
    Maj 4, 2010
    Posty:
    256
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    BOLESŁAWIEC
    ja wiem w czym jest problem musisz przed zagraniem w gre odpalic Activiso a potem gre bo ta gra ma waw 6 i na starszym iextrime nie bedzie działać bez płyty aktywacyjnej jeszcze mozresz zrobić inacze tzn zmienic waw w grze przed jej nagraniem w programie wawpather
     
  19. ZieeeloPL

    ZieeeloPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 20, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Białogard
    ok sprawdzę nagraną płytę tym abgx.
    ja mam 1.61 NS więc nie muszę patchować.

    dodam jeszcze dzisiaj plik po sprawdzeniu obrazu nagranej płyty.

    Edit:


    -------------------------------------------------------------------------------
    \\//\\//\\//\\// _ |_ _ \ \/ /_ _ _ \\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\
    //\\//\\//\\//\\ (_||_)(_|/ /\ \_||_ | | //\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//\\//
    ------------------------_|------_||_||_|--v1.0.2-------[http://abgx360.net]----

    Checking for updates to abgx360.dat...
    Server file abgx360.dat no newer than local file - not retrieving

    Layerbreak for this DVD was reported as 2086912 (expected 1913760)
    This appears to be the default L0 capacity and the disc is probably blank!
    Always burn your backups with the correct layerbreak!

    ERROR: Media size (2048 bytes) is too small to be an Xbox 360 game!


    nie rozumiem tego? ;/ dlaczego na wszystkich płytach jest taki sam Layerbreak kiedy ja w IMgBurn ustawiałem poprawnie, a podczas nagrywania było tak samo napisane, że layerbreak ustawiony na sektor czy tam bajty. i '1913760' ;/



    a co oznacza to (czerwone) przy nagrywaniu jest tak napisane, i tutaj powyżej jest coś, że obraz ma '2048 bytes' więc myślę, że musi to być jakoś powiązane. może dlatego nie chce prawidłowo nagrać? ponieważ jest włączony ten "MODE1/2048"
    Myślicie, że to może przez to? I o co w tym chodzi? Czy można to jakoś zmienić? Może wtedy nagrałoby tak jak trzeba?
    "Discovery:

    Sectors: 4 173 824 (MODE1/2048)

    itd.... "

    No i pamiętam, że przy wypalaniu miałem jeszcze w tym nawiasie albo za nim właśnie LayerBreak "1913760"
     
  20. Steefmajster

    Steefmajster Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 21, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. mam podobny teraz (juz kolejny problem z kolei) wlasni z imgburnem jak kolega z ta weryfikacja. z tym ze mimo ze pisze veryfication failed pisze przy wpalaniu to gra po wlozeniu do xboxa dziala i sie instaluje na dysku i chodzi. nie wiem czy tak zostawic czy cos z tym robic prosze o podpowiedz.
     
Wczytywanie...

Poleć forum