1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie widzi płyt

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Twardowski, Styczeń 25, 2010.

  1. Twardowski

    Twardowski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam.Dzisiaj rano chciałem sobie pograć, wkładam płytę do napędu i gra nie uruchamia się.Po chwili jest tylko " otwórz napęd ".Sprawdzałem na kilku grach, nieoryginalnych i oryginalnych.Wczoraj jeszcze normalnie grałem.Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. grzesiuzz

    grzesiuzz XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 31, 2008
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Nowy Sącz/Szczecin
    Prawdopodobnie jest to wina lasera. Próbowałeś wyczyścić płytki??
     
  4. Twardowski

    Twardowski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Testowałem też na activate.iso , która właściwie żadnej rysy nie ma i to samo.
     
  5. NaPeK

    NaPeK Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    341
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    Słychać ze kręci płytką ? jak kreci to prawdopodobnie wina lasera jak nie kreci to mechanizm lub elektronika
     
  6. Twardowski

    Twardowski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  7. Floras

    Floras Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 30, 2009
    Posty:
    68
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pruszków
    O NaPek ;]

    Twardowski sprawdz jak na oryginalnej plycie naped sie sprawuje.
     
  8. Twardowski

    Twardowski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Ha-ha ! Teraz wszystko działa o_0 Nie wiem jakim cudem, ale może laser pada i za chwilę znowu może się zepsuć ? Może lepiej każdą grę w jaką gram instalować na dysku ?
     
  9. haszisz

    haszisz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    164
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Jak nic laser pada. brat miał podobnie, teraz już mu nic nie czyta.
     
  10. poldek1

    poldek1 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  11. Twardowski

    Twardowski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jak oddam na gwarancję, to mogą mi nie naprawić, zbanować czy coś ( mam przerobiony napęd ).
     
  12. mentes

    mentes Banned

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2010
    Posty:
    431
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Italy
    wgraj oryginalne fw do napędu i oddaj na gwarancje.
     
  13. wujchenko

    wujchenko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    mam problem

    mam taki problem:\
    kupilem xboxa i nie mam kasy na nowe gry, wiec kupilem w komisie, wkladam plyte i pojawia sie napis po angielsku:
    ,, this oryginal xbox game is not supported on your xbox 360 console. An update to support this game may by available. For more info go to Xbox.com | Games Home.

    prosze o pomoc co mam robic aby gry chodzily
    np pes 2009 chodzi a pes 2005 wyskakuje cos takiego
     
  14. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    stara gra, nie masz stealth patcha w tej grzei dlatego nie dziala.
     
  15. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    a czy czasem ta gra nie jest na xbox, a nie na xbox360????podłącz do internetu , włącz grę i ściągnie emulator i patche, chociaż nie każda gra działa na xbox360

    a co do głownego wątku , czy czasem nie jest to liteon V1?mechanizm potrafi się wysunąć za daleko , po kilkukrotnym wysunieciu tacki i wsunięciu trafi na miejsce i działa:)To może być jednorazowa akcja i wcale nie musi oznaczać uszkodzenia lasera.
     
  16. czeski24

    czeski24 Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2008
    Posty:
    235
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    ja mam miesięcznego Jaspera (nieprzerobiony) i od czasu do czasu po włożeniu płytki mam:eek:dtwórz dvd lub po naciśnięciu A pojawia sie czarny obraz i zawiecha
     
  17. sajmon1990

    sajmon1990 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam. też mam ten problem tylko że mi oryginały chodzą czasami za drugim razem a inne płyty to doppiero za jakimś 10 razem. Płyta dość długo się wczytuje ale później pisze "otwórz naped". Dzisiaj go rozkręcałem i wyczyściłem napęd i się nic nie zmieniło. Co to może być??? kupić nowy napęd czy dać do serwisu? W serwisie powiedziano mi że wyczyszczenie napędu kosztuje 70 zł a o wymianie napędu w ów serwisie wole nie myśleć
     
  18. wujchenko

    wujchenko Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 26, 2010
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    ja znowu mam problem....
    kupilem xbox 4 dni temu w komisie, wkladam oryginalne plyty, wchodza za pierwszym razem, wyskakuje menu gry i jest spoko, jak przychodzi do ładowania to wyskakuje napis aby wyczyscic plyte, gry kupuje w komisie bo mnie inaczej nie stac, mam 3 gry i wszystkie 3 tak sie zachowuja...
    pytanie: czy to jest wina lasera(konsoli) czy poprostu mialem pecha z grami jak kupilem( 2 srednio porysowane ale jedna bardza lekko)
    proszze o odpowiedz
    pozdro
     
  19. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    po pierwsze to nie twój temat, po drugie miałeś problem , nie raczyłes nawet odpowiedzieć czy został rozwiązany i jak.Żebyś pisał więcej konkretów na temat problemu , a mniej na temat swojej biedy to łatwiej by było dla wszystkich.Poszukaj więc na forum - jest pełno takich tematów,albo załóż swój temat
     
  20. Twardowski

    Twardowski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Joł, to jeszcze raz ja :E
    jerro:
    No mam liteona, nie wiem czy V1, jest z sierpnia 2007.Ale stało mi się to drugi raz znowu ... Co do wgrania oryginalnego FW, macie tutka do tego ? Na starym X360 dostałem od gościa co przerabiał płytkę z czymś, ale tutaj nie dostałem od tego co kupiłem.
     
  21. Twardowski

    Twardowski Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 11, 2009
    Posty:
    61
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Mały odkop, ale nie chce robić nowego tematu :
    Laser HD-63 do konsol Xbox 360 Oryginał gwar!! (904536062) - Aukcje internetowe Allegro
    ten laser będzie pasował do mojego napędu ? Liteon, konsola z sierpnia 07.Próbowałem naprawić sam konsolę, przeczyściłem laser ale teraz znowu nie działa.Zainstaluję grę na dysku to może podziała dłużej
     
Wczytywanie...

Poleć forum