1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie widzi płyty

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Vermilion, Lipiec 7, 2009.

  1. Vermilion

    Vermilion Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wałcz
    Mam problem otóż konsola czyta mi wszystkie gry, czy to oryginały czy iso. Z DVD, Audio CD czy płytami z jakimiś danymi radzi sobie też świetnie. Ale nagrałem sobie GRID. Tak samo jak wszystkie inne gry i na tej samej płycie i konsola jej kompletnie nie widzi. Zakręci płytką i nic się nie dzieje. Przez chwilę sobie poodczytuje po czym widzę "Otwórz napęd". Niczego o szmatce czy coś... Co mam zrobić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. no1safe

    no1safe Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2008
    Posty:
    146
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Spróbuj zweryfikować płytę w IMGBurn albo przynajmniej sprawdzić w abgx. Może po prostu źle się nagrała.
     
  4. B0bek

    B0bek XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    94
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    jeśli inne gry napęd odczytuje to gra źle wypalona albo trefna płytka.
     
  5. Vermilion

    Vermilion Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wałcz
    ABG wywala mi błąd już na sprawdzaniu partycji Video więc chyba źle nagrana... 6zł w plecy :>
     
  6. B0bek

    B0bek XBOX MANIAK XBOX MANIAK

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    94
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    napraw obraz ABGX a jak nie da się naprawić to ściągnij lepszy obraz wypal jeszcze raz i zobacz czy działa
     
  7. Vermilion

    Vermilion Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wałcz
    Obraz jest ok. ISO AGBX nie pokazuje żadnych błędów. Za to na wypalonej płytce wyskoczył mu błąd partycji obrazu, który odzyskał dopiero po 17 próbie.
     
  8. elfik82

    elfik82 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    pomocy!!!zassalem demo RE5 stworzylem obraz,programem IMG burn nagralem obraz na plyte CD-R ale konsola widzi plyte jako dysk zwieloma zrudlami.co mam ztym zrobic pomocy.
     
  9. szymek56

    szymek56 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 8, 2009
    Posty:
    250
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    ZG
    ja też miałem ostatnio taki przypadek w FUEL i okazało się że byl jeszcze jeden folder zrobiony oprocz audio i video...;/ już to wywaliłem tylko nie mam płytki i na razie nie sprawdze ale to przez to pewnie...może u ciebie jest tak samo...folder nazywal sie update


    w takim razie musisz stworzyc jeszcze plik "nazwa".DVD możesz go zrobić w programie MulleterBeta10.2 a potem przy wybieraniu pliku do nagrania wybierasz własnie ten .dvd...pamiętaj że nazwa tego pliku musi byc taka sama jak obrazu iso
     
  10. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    jak sprawdzał plik iso w abgx to automatycznie sam mu zrobił plik dvd.
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    szymek56 - herezje straszne piszesz :)
     
  12. Vermilion

    Vermilion Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wałcz
    .dvd to ja mam już od momentu zassania gry.

    Mam dalszy problem. Wypaliłem po raz kolejny GRID'a. Tym razem płyta zaskakuje, ale wyskakuje info o przetarciu ściereczką... Kolejne 6zł za verbatima w ****... O co tym razem chodzi? Obraz gry zarówno w abgx jak i dvdmulletter jest ok, region free, wave 2, bez errorów. Drugi raz wypalona gra i znowu problem, ale inny.

    Gra wypalona na verbatimkach na prędkości 2,4x na tej samej nagrywarce co wszystkie inne.

    Do tego po sprawdzeniu płyty w abgx nie pokazuje żadnych błędów! Idzie do końca i wszystko jest w jak najlepszym porządku...
     
  13. Vermilion

    Vermilion Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 8, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Wałcz
    Wybaczcie, że post pod postem, ale temat stracił zainteresowanie, a zależy mi na GRID'zie. Jest sens marnować kolejną płytę? Ściągać inny obraz? Ani abgx ani dvdmulletter nie pokazują żadnych błędów zarówno na obrazie jak i na samej płycie... o co może chodzić..

    PS. przetarcie ściereczką oczywiście nic nie daje ^^
     
  14. Nightmare

    Nightmare Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wybacz że się wtrącę ale nie chce zakładać nowego tematu, skoro jest ten. Ja mam podobny problem ale bardziej złożony. Mam kilka gier (ściągniętych-FIFA 09, FIFA Street 3, Call of Duty 4, Call of Duty 5, Mirror's Edge i wiele innych) po których wrzuceniu do napędu mam magiczne "Odtwarzanie" po czym "Otwórz napęd". Mogę otwierać ten napęd do usranej śmierci a i tak nic to nie da. No ok, musze przyznać że ostatnio FIFA 09 bo 54 wysunięciu i wsunięciu tacki zadziałała ;x Na różnych płytach jest to nagrane czy to Verbatimki czy Platinumki. Najśmieszniejsze w tym jednak jest to, że u moich znajomych wszystkie te gry działają normalnie. Jedne z tych gier były nagrywane u mnie, inne od różnych kolegów. Napęd - LG. Jakieś ewentualne wskazówki, porady?
     
  15. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
  16. Nightmare

    Nightmare Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 10, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jakiś wybrany polecasz? :d
     
  17. elfik82

    elfik82 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 3, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    pomocy!!!zassalem demo RE5 z torrentow stworzylem obraz,programem IMG burn nagralem obraz na plyte CD-R ale konsola widzi plyte jako dysk zwieloma zrodlami.co mam z tym zrobic pomocy.gra sie niepojawia w bibliotece gier???
     
  18. majlo

    majlo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 11, 2009
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie mogę napisać nowego tematu, więc piszę tutaj.
    Mam problem odnośnie czytania płyt przez konsolke.

    Nagrałem sobie Naruto w IMGburnie, chodzi bezproblemowo. Dzień wcześniej kupiłem sobie GTA IV chodziła ładnie i nagle XBOX przestał ją widzieć tak jak inne gierki np. Call of Juarez(kopia zapasowa). Proszę o pomoc.
     
Wczytywanie...

Poleć forum