1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Nie wiem czy mam spoofowany napęd.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Jaglos, Grudzień 16, 2012.

  1. Jaglos

    Jaglos Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Kupiłem od kumpla x'a. On jest laikiem i kompletnie nic nie 'kuma' na ten temat, a konsole kupił z allegro. Otóż jest to Falcon (data produkcji + wtyk zasilania). Tylko zastanawia mnie jedna rzecz. Podobno po 2007 nie montowano napędów Toshiba - Samsung, a taki właśnie ma ta konsola (poznałem po tacce). Czy jest możliwość że napęd został spoofowany? Dodam że konsola jest przerobiona na Lt 2.0.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    Odp: Nie wiem czy mam spoofowany napęd.

    W falconach nie było fabrycznie samsungow wiec napewno podmieniony.

    Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
     
  4. Jaglos

    Jaglos Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli co, oddać konsole czy po prostu podmienic sobie spowrotem na naped taki jaki byl? (interesuja mnie gry ktore ida na LT 3.0 a z tego co wiem po spoofie nie da sie w zaden sposob grac w takie gry?)
     
  5. Rafał Jakuć

    Rafał Jakuć Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    dokladnie, jak masz spoofa to nie pograsz w xgd3. Trzeba kupic zapewne litka. Samsung był wsadzony bo litkow nie dalo sie jeszcze przerabiac i spoofowali na samsungi. musisz wyciagnac klucz z samiego i wgrac z LT do liteona
     
  6. Jaglos

    Jaglos Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z takiej obszernej tabelki wyczytałem że napęd powinien być philips - liteon. Sprawdziłem według dnia produkcji, wiatraczków, a nawet chyba numer LOT sie zgadzał (w zasadzie nie wiem jak go sprawdzic, ale znalazlem podobny ciag znaków). Rozumiem że jak wrzuce klucz z samsunga na tego philipsa - liteona, to będe musiał na nowo robić LT? Dla mnie to nie problem, tylko pytam, bo nie wiem.
     
  7. Rafał Jakuć

    Rafał Jakuć Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 30, 2011
    Posty:
    90
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Białystok
    jak bedziesz wyciagał klucz z samsunga w JF bedzie pisać z jakiego napedu był spoof. Najlepiej zrob tak, sprawdz dokladnie jaki byl naped. ze starego napedu sciagnij klucz. poszukaj w sieci oryginalnego firmware i dograj do niego swój klucz wrzuc do napedu i na oryginalnym fw odpal konsole i zaktualizuj dash do najnowszego. po aktualizacji wgraj do nowego napedu juz zmodyfikowane fw czyli LT+ z kluczem ktory wyciagnales z samsunga
     
  8. Jaglos

    Jaglos Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 13, 2012
    Posty:
    9
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    'Starego napędu' masz na mysli samsunga czy tego który był oryginalnie? Bo do tego oryginalnego nie mam dostępu, konsola przeszła przez kilka rąk.

    Jeszcze jedno pytanie. Bo w sumie tak pomyślałem że po co mam brać nowy napęd kupować, skoro mógłbym zrobić sobie RGH, cenowo wychodzi prawie to samo (fakt ze musialbym dokupic dysk, ale tego nie licze). Pozostaje tylko kwestia czy skoro mam spoofowany napęd, to będe mogł grać w gry xdg3 z dvd na RGH, czy działa tak samo jak LT?
     
Wczytywanie...

Poleć forum